reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

O rany, ale smaka na pączki narobiłyście :D
Ja wczoraj miałam wizytę, wszystko dobrze rośniemy tak jak trzeba :D Teraz tylko porobić badania, umówić się na prenatalne, jeszcze pan doktor kazał mi zrobić test Becka i właśnie go robię, ale jak dla mnie bez sensu są odpowiedzi, nie ma nic po środku...

reklama
Cześć kochane.
Ja dzisiaj odbieram wyniki badań krwi, a we wtorek mam wizytę.

Ja mam dzisiaj 8+4 nadal zero nudności, tylko mam słaby apetyt i odrobinę mnie mdli.

Przyznajcie się, która dzisiaj poluje na ciążowe ciuszki w Lidlu? [emoji14] ja juz się obkupiłam w spodnie, będę miała do pracy bo tych z H&M mi szkoda.
Ja się wybieram:) ale bardziej po tą poduchę do spania, bo w nocy ciągnie mnie do leżenia na brzuchu i spać nie mogę. No i przy okazji inne rzeczy też obejrzę:)

Cześć kochane.
Ja dzisiaj odbieram wyniki badań krwi, a we wtorek mam wizytę.

Ja mam dzisiaj 8+4 nadal zero nudności, tylko mam słaby apetyt i odrobinę mnie mdli.

Przyznajcie się, która dzisiaj poluje na ciążowe ciuszki w Lidlu? [emoji14] ja juz się obkupiłam w spodnie, będę miała do pracy bo tych z H&M mi szkoda.

Ja pojadę po pracy. Może co jeszcze będzie...

Cześć dziewczyny! Witam się w 13 tc [emoji3] jak ten czas leci..
Dziś mam wizytę u endokrynologa, pewnie będzie musiał mi zmniejszyć dawkę bo mam wynik poniżej normy :/
Przy okazji wpadnę sobie do Lidla, może uda mi się kupic jakieś ciuchy ciążowe bo w moje spodnie już niestety się nie dopinam [emoji85][emoji85]
Gratuluje wczorajszych wizyt i pięknych dzidziusiów [emoji8][emoji8] Ja za tydzień prenatalne [emoji4]

@Klaudia278 ja też tak mam, rano płaski, wieczorem 6 miesiąc. To chyba normalne [emoji4]

Fajnie, że przypomnialyscie o Lidlu zupełnie wyleciało mi z głowy że to dziś. A może coś się uda upolować. [emoji846]

Dziewczyny czy któraś z Was ma stwierdzona anemie w ciąży? Jaka dietę stosujecie? Mam w poniedziałek badanie kontrolne krwi, ginekolog dała mi ostatnio tabletki i chce sprawdzić czy się coś poprawiło. Powiedziała mi wtedy "na tych wynikach daleko nie zajedziemy" [emoji849]

@Klaudia278 ja też tak mam, rano płaski, wieczorem 6 miesiąc. To chyba normalne [emoji4]

Fajnie, że przypomnialyscie o Lidlu zupełnie wyleciało mi z głowy że to dziś. A może coś się uda upolować. [emoji846]

Dziewczyny czy któraś z Was ma stwierdzona anemie w ciąży? Jaka dietę stosujecie? Mam w poniedziałek badanie kontrolne krwi, ginekolog dała mi ostatnio tabletki i chce sprawdzić czy się coś poprawiło. Powiedziała mi wtedy "na tych wynikach daleko nie zajedziemy" [emoji849]
@Klaudia278 ja zobaczę swoje dopiero 19 marca, a widziałam w poniedziałek [emoji43] tez zeświruje!
Kochana 2 tyg, ja już ponad miesiąc to dopiero fioła mam i jeszcze tydzień czekania do USG [emoji14] juz nie wytrzymuje :p
@jurkovska o jezusie:o to jeszcze gorzej haha :) to chyba razem wizytujemy? 27? Ja mam to samo po 2 tygodniach, jeszcze jak mi objawy miną, patrze wtedy na swoj test ciążowy i zdjecia z usg, zastanawiając się, czy aby na pewno jestem w ciazy? Do twj pory jakoś ciężko mi momentami uwierzyć haha
@justyndziuk wytrzymasz, niestety zdecydowanie za rzadko sa te nasze wizyty, niedługo zaczna sie kopniaki to bedzie zupelnie inaczej :D
@Madeline86 widzisz, jak dobrze że Was mam bo juz zaczelam sie zastanawiac czy coś nie tak...

Kurcze, coraz bardziej dokucza mi pęcherz, od 5 rano nie spie bo mnie obudzil [emoji19] zazwyczaj chce mi się siku kiedy chce iść spać, tocze wtedy ze soba wewnetrzna walke "isc czy nie isc". Powodzenia dzisiaj na wizytach! ♡

Hahaha takie powinno być hasło ciąży siku siku siku [emoji23] ja w nocy wstaje chyba z 3-4razy, na szczęście zaraz potem szybko zasypiam.
W nocy właśnie po takiej wycieczce leżąc w łóżku już przysypiając miałam wrażenie że poczułam ruch maluszka [emoji44] takie smyrniecie w brzuchu jak rybka płetwą [emoji7] ale to było tylko ten jeden raz, potem już nic. jakoś trudno mi uwierzyć że to już, co prawda to juz trzecia ciąża tak wysoko i do szczupłych nie należę to nie wiem kiedy się spodziewać tych pierwszych ruchow, ale to musiałobyc to

Hahaha takie powinno być hasło ciąży siku siku siku [emoji23] ja w nocy wstaje chyba z 3-4razy, na szczęście zaraz potem szybko zasypiam.
W nocy właśnie po takiej wycieczce leżąc w łóżku już przysypiając miałam wrażenie że poczułam ruch maluszka [emoji44] takie smyrniecie w brzuchu jak rybka płetwą [emoji7] ale to było tylko ten jeden raz, potem już nic. jakoś trudno mi uwierzyć że to już, co prawda to juz trzecia ciąża tak wysoko i do szczupłych nie należę to nie wiem kiedy się spodziewać tych pierwszych ruchow, ale to musiałobyc to
Ja w nocy wcale nie wstaje [emoji3]

Marlusia co to za test Becka?

Ja lidla olewam bo nie mogę wychodzić[emoji849]

Klaudia właśnie najbardziej mnie irytuje wstawianie w nocy na siku, to jeden z dwóch objawów ciąży u mnie haha

Ann może to to;)

reklama
@Klaudia278 no już się nie mogę doczekać tych ruchów [emoji177]

Co do wstawania w nocy, to staram się nie pić nic po 18, bo pęcherz mnie budzi koło 2 i mam nockę z głowy, a tak przynajmniej budzi mnie o 4 [emoji16]

Do góry