reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

reklama
Dziewczyny, wszystko jest w porządku. Maluch zdrowy, duzy i piękny [emoji7][emoji7][emoji7] ma prawie 4cm (3,9) serduszko nadal 160 uderzeń. Kolejna wizyta za 3 tygodnie. Zdjęcie wam dam pózniej jak dojadę do domu.

wow, duży człowiek rośnie :)

Pokazaliśmy córkom fotkę z usg - starsza (12 lat) od razu zgadła ,że będzie miała rodzeństwo, wyściskała mnie , młodsza trochę niezadowolona, ale pod nosem się uśmiechała, trochę przekorna jest ;)

dziękuję

:tak:Dzięki oby. Jak będzie się przedłużać po 12 tyg to na wizycie ustalę coś może jakieś leki prócz tych czopków są
Mi lekarz tez mówił o tych czopkach w razie potrzeby. Nie mecz się tylko sprobuj! Poczytaj tez o opaskach na mdłości, z badań wynika ze działają na ok polowe kobiet albo masuj sobie punkty które niby odpowiadają za mdłości. Jakbym miała taki problem wypróbowalabyn chyba wszystkiego, nawet w coś w co nie wierze.

Mi lekarz tez mówił o tych czopkach w razie potrzeby. Nie mecz się tylko sprobuj! Poczytaj tez o opaskach na mdłości, z badań wynika ze działają na ok polowe kobiet albo masuj sobie punkty które niby odpowiadają za mdłości. Jakbym miała taki problem wypróbowalabyn chyba wszystkiego, nawet w coś w co nie wierze.
Słyszałam o tych opaskach ale czytałam na forach ciążowych ze nie działa za bardzo. Syn ma czasem w samochodzie mdłości to nie działało na niego tez. A o tych punktach zaraz poczytam. Leków typu czopki obawiam się ze względu na maluszka wole cierpieć niż żeby coś mu się stało koleżanka te czopki przyjmuje na silne migreny i obawiam się ich. Ale jeśli sytuacja się nie zmieni to może wezme chociaż znając mnie będę cierpieć a chemii nie przyjmę hehe

Aa super:) koleżanka była ich pacjentka, zadowolona. Ja mam lekarza niedaleko Libero, na Kościuszki :) w drodze na Mikołów;)

Aa super:) koleżanka była ich pacjentka, zadowolona. Ja mam lekarza niedaleko Libero, na Kościuszki :) w drodze na Mikołów;)

Z tego co wcześniej czytalam wiecej nas ze Śląska.
Nie umiem się dobrze poruszac po tym forum
Dużo bym chciała pisać i odp Wam na bieżąco, ale...
Mnie dziś pierwszy raz kłuje lekko podbrzusze i jak to ja się nakręcam.
Ehh.
Pierwsza ciąża 10 lat temu. Córka ma 9 lat. Do 7 mca było ok, ale potem musiałam leżeć. Urodziłam w 36 tyg.
Wizytę mam za 4 tyg. Musze morfologia zrobić bo walczę z anemia

Ż czasem ogarniesz forum :) super że masz już 9 letnia córke:) Ja z kolei w ostatniej ciąży (2 lata temu) musiałam leżeć do 17tc a potem było super. Czemu lezalas, szyjka?

Cola na mdłości mnie pomagała. Zauważyłam u siebie że mdłości pojawiają się kiedy spada mi cukier - czyli jestem minimalnie glodna i się zaczyna. Wiem że trudno jeść czy nawet pić ale to naprawdę pomaga. Pomagały też migdały, krakersy, koktajle owocowe lekko zimne i rosół. Ponoc wiele kobiet mówi że po rosole jest im lepiej. Jak nie mogłam jeść to piłam właśnie koktajl z bananów, kiwi, truskawek i malin albo piłam sok typu Kubuś.

reklama
Ż czasem ogarniesz forum :) super że masz już 9 letnia córke:) Ja z kolei w ostatniej ciąży (2 lata temu) musiałam leżeć do 17tc a potem było super. Czemu lezalas, szyjka?

Tak szyjka się skracala. W 29 tyg leżałam w szpitalu. A potem w domu z nogami do góry. Na krążek jak lekarz stwierdził było za późno.
Potem ciężki poród. Pamietam jak darlam się na porodówce, że już nie będę rodzic tylko adoptuje. I tak zleciało tyle lat. Zawsze było coś ważniejszego.

Do góry