Mamadwojki27
Zaangażowana w BB
Mi cola pomogła na chwilę
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czy któraś z dziewczyn tez miała tak w ciąży bądź ma na poczatku ze cały czas plami? Mi juz nawet nie każą na pogotowie jechać, nawet jak krew była... bo w sumie za kazdym razem (było tego 3, a to dopiero 10 tydzień.) było plamienie ale z dzidzią wszystko oki i serduszko i rosnie idealnie co do terminu z OM. Nie rozumiem tego zbytnio skąd to. Teraz plamienie utrzymuje mi się już tydzień. Lekarz rozkłada ręce. Pytalam czy moze jakis krwiak czy cos, mowil ze on tam nic nie widzi. Zastanawiam się czy moze tak być przy zdrowej ciąży czy jednak powinnam zmienić lekarza?
U mnie jak chodzę do pracy i ogólnie coś robię to nie jest najgorzej, nawet dobrze się czuję. Najgorzej jest jak wracam do domu i chce odpocząć. Tylko się położę i się wtedy zaczyna To co Ty przeżywasz miałam w ciąży z córką, niestety męczyłam się wtedy do 6 miesiąca, a jak już przeszło to szyjka zaczęła mi się skracać i do końca ciąży musiałam już leżeć. Mam nadzieję że u Ciebie przejdą dolegliwości wraz z końcem pierwszego trymestruDziewczyny jak Wam się udaje tak dobrze funkcjonować zwłaszcza tym które pracują, spędzają ferie z dziećmi, wyjeżdżają. Ja nie dość ze calu dzień siedzę w domu to nie dam rady wstać z łóżka nigdzie prawie nie wychodzę jestem kompletnie bezsilna nie mam energii żołądek mam pod gardłem trudność nawet sprawia mi przełożenie się na bok bo powoduje podchodzenie wyżej żołądka. Tak mi ciężko nie daje już rady... zawroty głowy i te wymioty i mdłości non stop. Dziś nie jadłam nic i wymiotuje żółcią nie dam rady nawet pic
Ja bym poszła do drugiego lekarza, na prawdę nie ma co wierzyć jednemu. może to jakaś nadzerka? Albo nie wiem..Czy któraś z dziewczyn tez miała tak w ciąży bądź ma na poczatku ze cały czas plami? Mi juz nawet nie każą na pogotowie jechać, nawet jak krew była... bo w sumie za kazdym razem (było tego 3, a to dopiero 10 tydzień.) było plamienie ale z dzidzią wszystko oki i serduszko i rosnie idealnie co do terminu z OM. Nie rozumiem tego zbytnio skąd to. Teraz plamienie utrzymuje mi się już tydzień. Lekarz rozkłada ręce. Pytalam czy moze jakis krwiak czy cos, mowil ze on tam nic nie widzi. Zastanawiam się czy moze tak być przy zdrowej ciąży czy jednak powinnam zmienić lekarza?
U mnie pierwsze badanie TSH 10 potem 5 a dziś byłam w gina i nic nie kazał brać bo FT3 i FT 4 w dolnej granicy normy. A dodam ze nie miałam przed ciąża problemów z tarczyca.
To jesteśmy na tym samym etapie, bo ja dzisiaj według USG 8+1 termin na 20 września?Ja brzucha jeszcze nie mam. Mam 8 tydz wg usg. W pierwszej ciąży przytylam 17 kg.
To jesteśmy na tym samym etapie, bo ja dzisiaj według USG 8+1 termin na 20 września?