reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Lovi23 - super wieści i jaka duża już dzidzia
Co do wilgotności to choć na początku nie wierzyłam to teraz wierzę w akcję mamyginekolog na insta #wietrzenienarodowe. Nie używam żadnych wkładek, w razie potrzeby zmieniam częściej bieliznę (chociaż u mnie nie ma za dużej różnicy niż przed ciążą), noszę tylko bawełnianą bieliznę, no i przewiew w nocy czyli koszula nocna bez niczego pod spodem.

reklama
Lovi23 - super wieści i jaka duża już dzidzia
Co do wilgotności to choć na początku nie wierzyłam to teraz wierzę w akcję mamyginekolog na insta #wietrzenienarodowe. Nie używam żadnych wkładek, w razie potrzeby zmieniam częściej bieliznę (chociaż u mnie nie ma za dużej różnicy niż przed ciążą), noszę tylko bawełnianą bieliznę, no i przewiew w nocy czyli koszula nocna bez niczego pod spodem.
Ja robię podobnie i rzeczywiście nie mam raczej kłopotów z infekcjami. Ale w ciąży wszystko się zmienia i pierwszą infekcję mam już za sobą, nawet o niej nie wiedziałam, bo nic nie czułam. Teraz uzbroilam się w żel do mycia dedykowany kobietom w ciąży i probiotyk w postaci żelu i mam nadzieję, że uda mi się uchronić przed kolejnymi kłopotami. W poprzedniej ciąży miałam ciągle infekcje, nawet w czasie porodu. Tylko że wtedy miałam ciągle założoną podpaskę lub wkładkę, bo brałam dopochwową luteinę i do tego czopki na rozkurczanie mięśni, bo nospa u mnie w ogóle nie działała. Teraz przyjmuję luteinę podjezykowo, więc obywam się bez wkładek.

Dzień dobry [emoji6]
Mnie dzisiaj w nocy dał popalić synek, płakał przez sen, spał z nami i walkonil się po całym łóżku nie móc się ułożyć. Odsypia teraz a ja poleciałam na pobranie krwi na betę po 48h. Ale wyniki niestety dopiero w poniedziałek rano.

W ogóle wiem że to jeszcze za wcześnie, ale dzisiaj w nocy jak próbowałam spać na brzuchu to miałam wrażenie jakby coś mnie uwierało [emoji16] w sensie w brzuchu.

Miłego dnia [emoji4]

Ja też nie mogę spać na brzuchu. Czuję brzuch i piersi...
Dzisiaj po treningu z psem jade na zakupy [emoji173] nie mieszcze się w żaden stanik i nie moge nosić moich jeansów bo za bardzo mnie uwierają w brzuch (nie urósł oczywiście ale jest tkliwu a ja mam ciasne spodnie :\) tak więc będzie pierwszy ciążowy shopping :)

Dzień dobry :)
Ja tez musiałam się zaopatrzyć w luźniejsze dresiki bo wszystko mnie uwierało. Generalnie nie mogę nosić ciasnych rzeczy. Siostra mi już sprezentowała ciążowe legginsy i przy wzdetym brzuszku całe sa wypełnione ;)

Ja też jeszcze na codzien w swoich jeansach, ale pod koniec dnia zdarzyło mi się że guziczek musiałam rozpiąć [emoji85] a nie zdrzalalo mi się to wcześniej [emoji16]

Zastanawiałam się czy jestem jakaś dziwna czy co, że już nie wchodzę w większość swoich jeansów ale widzę, że jednak nie [emoji3] jestem w 10 tygodniu a już mam problem ze spodniami [emoji85] najwygodniej chodzi mi się w legginsach [emoji3] czekam aż siostra wyciągnie swoje ciuchy ciążowe i może znajda się jakieś spodnie ciążowe [emoji3]
U nas dziś taka piękna pogoda, że ja już po porannym spacerze [emoji3]

reklama
A u mnie strasznie wietrznie, omalo głowy nie urwie, ale też spacer będzie zaliczony, może troszkę później [emoji4]

Do góry