reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Dużo napisalyscie [emoji50]
Z grubsza nadrobilam ale nie mam siły na nic.
Dziś byłam z dziećmi u mojej mamy w pracy a potem u mojego taty w domu z prezentami z okazji dni babci i dziadka. Wyprawa z 2 to nie taka prosta sprawa [emoji23] ale już łatwiej niż kiedyś bo oboje na nogach chodzą. Wróciłam umordowana. Moj dziś pojechał do Warszawy i wróci w piątek więc nie było nadziei na luzniejszy wieczór. Córka mi się przestawiła i zamiast 19-20 chodzi spać 21-22 A ja padam na twarz. Po jej pojsciu spać chciałabym jeszcze coś porobić (poczytać czy cos) i tak mi leci czas do północy czy 1 w nocy a rano nieprzytomna. Tyle dobrze że młodzież rano wlezie do łóżka i obejrzy jakąś bajkę to jeszcze coś tam mogę dodrzemac. A jak głodni to wezmą po bananie czy coś i dają radę do śniadania [emoji41]
Do położnej już napisałam. W lutym do niej pójdę to mi pobierze krew do badań i założy kartę ciąży. Muszę jeszcze ogarnąć usg 1 trymestru..
Jak moj mąż jest w domu to zawsze jakieś tv gra czy coś. Ja po całym dniu sama z nimi delektuje się w końcu ciszą [emoji7] wczoraj mi jeszcze mezus gołąbki gotował, właściwie skończył dziś o 1 w nocy [emoji28] więc obiadów robić nie muszę [emoji2956][emoji41]
Zastanawiam się czy nie iść z młodymi w czwartek lub piątek na jakieś kulki ale chyba w tym tygodniu wolę się polenic już w domu [emoji42][emoji3]

reklama
Ja w pierwszej ciąży miałam termin na chyba 26.04 (lub 25) a urodziłam 17.03
W drugiej ciąży miałam na 26.09 (lub 25[emoji28]) a urodziłam 13.09. Tak ze spodziewam się że mogę być sierpniowa teraz [emoji16]

@HappyBabyMama ja pewnie zadzwonię czy coś sie nie zwolniło trochę wcześniej ale za wcześnie to nie widzę sensu iść :) ja chcę konkrety [emoji28]

Ja miałam termin na 2.08, 1.08 byłam umówiona na ostatnie ktg, i drugiego mialam mieć wywoływany poród ze względu na nadciśnienie. A 1.08 odeszły mi wody rano więc urodziłam praktycznie idealnie :) teraz zobaczymy, wiadomo zycie już nie takie lajtowe jak w pierwszej ciąży to i poród może szybszy. Chociaz akurat mam termin na imieniny męża to bym prezent miała z głowy [emoji23]

Natalias jeśli dobrze doczytałam to mamy dzieci w podobnym wieku :) u mnie 2 i 3,5 dwóch chłopców :)
Edit: starszy z maja (a byłam czerwcówką), młodszy z grudnia (a byłam styczniówką) :)

Natalias jeśli dobrze doczytałam to mamy dzieci w podobnym wieku :) u mnie 2 i 3,5 dwóch chłopców :)
Edit: starszy z maja (a byłam czerwcówką), młodszy z grudnia (a byłam styczniówką) :)
Moj starszak w marcu będzie miał 4 a młodsza we wrześniu skończyła 2 więc ma w sumie 2.5 prawie [emoji16]

reklama
Do góry