reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

Hej Mamuśki, macie już założone karty ciąży? Ja jutro idę założyć bo jeszcze mi nie założyli i robię badania z krwi. W niedziele lecimy, dlatego muszę mieć pewność że wszystko OK :) Apetyt mi mocno spadł, wczoraj pół dnia przespałam a od 4 znowu się wierciłam i zasnąć nie mogłam ;) Chyba kupie rogala do spania

Ja jeszcze karty ciąży nie mam, ale idę w środę do lekarza i mam nadzieje, że już mi ja założy :)

reklama
Ja mam skierowanie na badania ale przeraża mnie to ze trzeba na czczo , ja mam już w drugiej ciąży tak ze rano jestem tak głodna i jest mi tak słabo ze mąż daje mi kanapkę do łóżka i dopiero mogę wstać. Wiec nie wiem jak dojadę na te badania.

Hej Mamuśki, macie już założone karty ciąży? Ja jutro idę założyć bo jeszcze mi nie założyli i robię badania z krwi. W niedziele lecimy, dlatego muszę mieć pewność że wszystko OK :) Apetyt mi mocno spadł, wczoraj pół dnia przespałam a od 4 znowu się wierciłam i zasnąć nie mogłam ;) Chyba kupie rogala do spania

Ja dostałam kartę na poprzedniej wizycie w pt, czyli wg usg to było 7+1 a wg OM 8+1.
Póki co wpisane mam dane, grupę krwi, datę pierwszej wizyty i to, że bije serduszko. I tyle. Na kolejnej pewnie dopiszą te miliony wyników badań co mam do zrobienia. [emoji23]

Myślicie nad prenatalnymi?

Ja mam skierowanie na badania ale przeraża mnie to ze trzeba na czczo , ja mam już w drugiej ciąży tak ze rano jestem tak głodna i jest mi tak słabo ze mąż daje mi kanapkę do łóżka i dopiero mogę wstać. Wiec nie wiem jak dojadę na te badania.
Dasz radę, trzymamy kciuki :)
Ja dostałam kartę na poprzedniej wizycie w pt, czyli wg usg to było 7+1 a wg OM 8+1.
Póki co wpisane mam dane, grupę krwi, datę pierwszej wizyty i to, że bije serduszko. I tyle. Na kolejnej pewnie dopiszą te miliony wyników badań co mam do zrobienia. [emoji23]

Myślicie nad prenatalnymi?

Ja zrobię te usg genetyczne, jak wyjdzie mi coś wątpliwego wtedy robimy Pappa z krwi :/ Tak uzgodniliśmy. Ale mam nadzieję, że wyjdzie ok i nie najem się stresu.

@jurkovska ja nie mam założonej, na 1 wizycie nie było jeszcze widać serduszka, kolejna wizyta 6 lutego, końcówka 9 tygodnia, czekam z niecierpliwością.

Ja zrobię te usg genetyczne, jak wyjdzie mi coś wątpliwego wtedy robimy Pappa z krwi :/ Tak uzgodniliśmy. Ale mam nadzieję, że wyjdzie ok i nie najem się stresu.

Mam taki sam plan

@jurkovska ja nie mam założonej, na 1 wizycie nie było jeszcze widać serduszka, kolejna wizyta 6 lutego, końcówka 9 tygodnia, czekam z niecierpliwością.

Mam taki sam plan

Ja już byłam na usg, gdzie serduszko biło i dzidzia 13mm, beta ponad 82 tys więc już nie mają wyjścia, muszą mi te karte założyć bo stamtąd nie wyjde :p Pójdę na czczo żeby odrazu krew pobrać ze skierowaniem :D Ale jestem nakręcona, ten czas zaczyna coraz szybciej lecieć, a jeszcze niedawno wydawało mi się, że to będą najdłuższe tygodnie mojego życia :D

reklama
Ja również sierpień 1987 ;)

@Ann89 ja 1 wizytę mam już za sobą, ale bijącego serduszka jeszcze nie widziałam, z niecierpliwością czekam na kolejną wizytę by upewnić się, że wszystko jest ok, dlatego też więcej czytam niż piszę ;)
Trzecia wizyta i w środe idę na USG i będziemy patrzeć czy jest serduszko

Do góry