reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Witam się i ja :) i witam kolejne nowe Mamusie! Ja się do listy dopisze, mam nadzieje po środowej wizycie gdy zobaczę pęcherzyk. Dziękuje za słowa wsparcia odnośnie boli brzucha, wczoraj było lepiej i przestałam tyle schizowac :D wg owulacji będę z terminem porodu w takim razie przedostatnia :)
My wczoraj świętowaliśmy, babcie już wiedza od paru dni. Teściowa bardzo się ucieszyła. Moja mama popatrzyła na mnie ze zrozumieniem mojego strachu. Jestem z rodzicami bardzo blisko wiec nie da się przed nimi ukryć takich wieści, zwłaszcza jak zostają z synkiem kiedy my z M jedziemy do lekarza ;) miłego dnia Mamusie!

reklama
Możesz mi dopisać urodziny moje: 29.08.1987 tp z OM: 29.08 z USG: 05.09
Dzieci syn (2010) i syn (2013)

[emoji50] tego samego dnia i miesiąca się urodziłyśmy i takie same imię mamy [emoji85] tylko rok się nie zgadza i dzieci [emoji23] ja się mam nadzieje dopisze jutro po wizycie [emoji8]

Ostatnia edycja:
Zazdroszczę Wam, juz imiona wybieracie a ja wciąż czekam na pierwszą wizytę. Modlę sie zeby serduszko było.
Witaj w klubie, dlatego też mało co sie odzywam. Ale wierzę że będzie dobrze;) ;*

Mi się bardzo podoba imię Liwia i Zosia. Nasz synek natomiast upadobal sobie Zuzię. Na chłopca imienia nie mamy bo wszystkie co mi się podobają już zajęte przez rodzinę i znajomych [emoji23]

Witaj w klubie, dlatego też mało co sie odzywam. Ale wierzę że będzie dobrze;) ;*

Mi się bardzo podoba imię Liwia i Zosia. Nasz synek natomiast upadobal sobie Zuzię. Na chłopca imienia nie mamy bo wszystkie co mi się podobają już zajęte przez rodzinę i znajomych [emoji23]
A kiedy masz wizytę? To będzie pierwsza?:)

Ja teraz wracam od lekarza po konsultacji wyników z krwi. Wyszlam z gabinetu i mi się płakać zachciało. Cukier za wysoki. 5.66 - jutro idę robić krew po wypiciu glukozy i w czwartek znowu lekarz :(. Skąd taki wysoki cukier, nie słodze, nie jem słodyczy. W ogóle od początku ciąży nie mogę jeść. Dziś mnie położna wazyla i ponad 3kg na minusie od 3 tygodni.

Hej Mamuśki, macie już założone karty ciąży? Ja jutro idę założyć bo jeszcze mi nie założyli i robię badania z krwi. W niedziele lecimy, dlatego muszę mieć pewność że wszystko OK :) Apetyt mi mocno spadł, wczoraj pół dnia przespałam a od 4 znowu się wierciłam i zasnąć nie mogłam ;) Chyba kupie rogala do spania

Ja mam wizytę w środę i mam nadzieję że będzie wszystko ok i założą mi kartę ciąży. To będzie 7t4d wg om. Na razie widziałam tylko pęcherzyk w 4 tygodniu

reklama
Ja teraz wracam od lekarza po konsultacji wyników z krwi. Wyszlam z gabinetu i mi się płakać zachciało. Cukier za wysoki. 5.66 - jutro idę robić krew po wypiciu glukozy i w czwartek znowu lekarz :(. Skąd taki wysoki cukier, nie słodze, nie jem słodyczy. W ogóle od początku ciąży nie mogę jeść. Dziś mnie położna wazyla i ponad 3kg na minusie od 3 tygodni.

Może zjadłaś coś wieczorem, nie martw się na zapas. A nawet jeśli wykażą, że to cukrzyca ciążowa, to też nie będzie tak źle, po kilku dniach już będziesz wiedziała, jak sobie radzić z komponowaniem posiłków.

Do góry