reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Są tu jakieś mamy z alergią? Kompletnie zapomniałam, że jestem alergikiem i w okresie pylenia biorę leki (Xyzal, Zyrtek) bo kicham, mam katar i to jestem w stanie przeżyć ale jak mnie oczy zaczynają swędzieć, że chce je wydrapać pomimo tego że bolą, tego bez leku nie przeżyję.

O dziwo zrobiło się lekko ciepło i ja już kicham i smarkam, a zawsze najgorzej miałam kwiecień-lipiec. I pytanie mam co bierzecie na alergię? Co można brać?

dowiadywałam się u mojego gina, polecił coś w rodzaju allertec ( powiedz w aptece że jesteś w ciąży to panie farmaceutki ci doradzą) :)
Ja znowu piekące i swędzące oczy bym przeżyła, ale nos mam taki zapchany że nie mogę spać w nocy. Ja odczulałam się już prawie 2 lata i nic mi nie było, zaszłam w ciąże to objawy wróciły ze zdwojoną siłą :p
Jak jest ciepło to wietrz sobie krótko mieszkanie, to samo pościel, którą potem porządnie wytrzep. :)

reklama
Kochane jak będziecie miały jakieś wieści od alergologa to dajcie znać. Też chyba mam alergię ale niezdiagnozowaną. Przy ciąży z Jasiem nic się nie nasilało, ale nikt nie wie jak będzie tym razem.

U nas dziś piękna pogoda ale prognozy mówią, że to tylko chwilowe. Na szczęście czuję się już dużo lepiej. Mdłości już prawie nie mam. A Wy jak się czujecie? Ja już nie mogę się doczekać aż znów zobaczę dzidzię :) może kolejnym razem poznamy już płeć :)

A powiedzcie mi kochane czy ciagly katar też może być od alergii? Bo orzed zajsciem w ciaze z synem dostałam katar i lekarka powiedziała mi że to moze na pylenie a byk wtedy marzec. Od tamtej pory mam go ciagle. Budze sie z zapchanym nosem,albo nim pociagam. Nigdy nie miałam takiego kataru badz zapchanego nosa tylko podczas chorób.

Ana ja przed zdiagnozowaniem alergii i astmy tez wiecznie katar mialam i wiecznie kaszel. Jak dostalam leki wszystko minelo.

Z tą wodą sprobuje.. bo serio wstyd jakich malo.

TRen - kaszlu nie mam, tylko katar, a na domiar zlego nie mam jak isc do lekarza bo moja lekarka zmarla pare miesiecy temu i jeszcze w ooradni nie przyjeli nowej a syna lekarka nie ma juz miejsc bym do niej orzeszla eh...

ja prawdopodobnie jestem uczulona na swinke morska .....w tamtym roku kupilsmy z mezem swinke akurat na poczatku pylenia i myslalam ze to od pylkow ale gdy skonczył sie sezon pylenia ja dalej mialam katar i dopiero jak oddalismy swinke to dolegliwosci mineły a mowie ze prawdopodobnie bo nie mam zdiagnozowanej alergii.....mialam robic testy ale nie zdazylam bo zaszlam w ciaze

maggie2205 obecnie to 12 tydz 5 dzień, a co do amniopunkcji wiem jakie niesie ze sobą ryzyko :( dlatego jestem nijako nastawiona na tego typu badania, choroba genetyczna jest na podłożu neurologicznym, normalne badanie prenatalne tego typu zaburzeń nie ukazują. Jakbym przed ciążą wiedziała o tej chorobie genetycznej to byśmy się z meżem przebadali , ponieważ teściowa okłamała że nie jest to choroba genetyczna co dla mnie już jest w ogóle dziwne, takich rzeczy się nie ukrywa:( przez to mam dodatkowy stres który nie służy mi jak i dziecku.

Ostatnia edycja:
Goscx na zaparcia.pomaga mi picie actiplus dostepne w biedronce. Pijac to nie mam w sumie zaparc reguluje mi stolec a ciazy z D to mnie ratowalo.

reklama
Do góry