reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

Nie wiem co to może być za wysypka :( oby zeszła jak najszybciej.

My jezdzimy do Olsztyna na bioderka z Dawidem bo w naszym mieście też nie ma takich specjalistów. Pozdrawiam

Ah chciałąm się pochwalić kolejna cała noc przespana :)

reklama
kasiu- mojej kuzynki cora tez ma jakies chrostki na policzkach i tez jej smaruje i nie chce zejsc. tylko troszke zeszlo i wiecej nie chce. nie wydaje mi sie zeby to bylo uczulenie badz wysypka bo bylaby raczej na calym ciele. moze ma poprostu wrazliwa i delikatną skore.

acha a oliwier dzisiaj juz nawet lezal troche na brzuszku juz mu raczki tak sie nie rozjezdzaja i trzyma glowe do góry. moze to bylo przejsciowe moze musi poprostu troche pocwiczyc:-/

Ostatnia edycja:
Witam Was mamusie wrzesniowe.
Ja tez mama wrzesniowa. Mam na imie Ania i 21 wrzesnia urodzila sie nam corcia Sara.

Kasiu wydaje mi sie ze to prawdopodobnie tradzik niemowlacy.Moja corcia tez go ma, We Francji dlugo mieszkalismy i tam kazali tylko przemywac woda.Mimo ze krostki bardzo zbladly,prawie niewidoczne dla oka,skora sie zrobila bardzo szorstka, jak dla mnie sucha. Zaczelam stosowac krem mocno nawilzajacy dla niemowlat (Nivea dla bardzo suchej skory z omega 6 czy cos w ten desen)Policzki wygladaly SUPER, mimo ze nie do konca bylo wyleczone Wrocilam do Polski i pediatra kazal natluszczac linomagiem. Jakas porazka skora stala sie jak tarka i jeszcze na szyi wyskoczyly. .

Ostatnia edycja:
Hej - moje dziecko turla się ostatnio jak szalone, ponieważ odkryło uroki samodzielnego przewracania się z pleców na brzuch i odwrotnie.

Pingwinek - czy możesz napisać jak ma na imię Twoja starsza córa? Marcelina czy Mercedes? Czy ani jedno ani drugie?

Moj synek tez juz czasem potrafi sie niezle przemieszczac... zazwyczaj jak lezy bez pieluchy to dostaje powera... no i rano po przebudzeniu. :-)
I nadal nie wykumal jak po przewrocie na brzuszek poradzic sobie z zablokowan raczka:confused:

moj Oliwier dostaje szalu z powodu ząbkow jeszcze mu nie zaden nie wyszedl ale chce zjesc wszystkie zabawki i raczki. biedny nie moze sobie poradzic a masc nic nie dziala.
dzisiaj nauczyl sie mowic "nie" i caly czas powtarza:-)i krzyczy az uszy bolą:-) a obracac sie niestety nie umie jeszcze:-(

A u mojej małej dużo rzeczy jest na "ne" zwłaszcza ubranka, które ograniczają jej wolność. Też dostaje szału z powodu ząbków, wczoraj to się zastanawiałam czy ktoś mi córkę podmienił bo dostała ataku histerii i wepchała by sobie do buzi dwie rączki na raz a najlepiej chyba po łokieć a ząbków nie widać i zapowiedzi też nie. Pozdrawiam i życzę cierpliwości i wytrzymałości

moj Oliwier dostaje szalu z powodu ząbkow jeszcze mu nie zaden nie wyszedl ale chce zjesc wszystkie zabawki i raczki. biedny nie moze sobie poradzic a masc nic nie dziala.
dzisiaj nauczyl sie mowic "nie" i caly czas powtarza:-)i krzyczy az uszy bolą:-) a obracac sie niestety nie umie jeszcze:-(

madzula - a jakiej masci uzywasz? moja zuzka raz na jakis czas ma napad zabkowaina, slini sie, wciska piesci do buzi, placze, ale teraz to ja zabkuje :baffled: osemka mi rosnie i od wczoraj nie wiem, co mam ze soba zrobic :baffled: bobodent nie dziala, ale za to dentinox o niebo lepszy, od razu wszystko dretwieje ;-) i na jakis czas ulga jest...

reklama
Do góry