reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

Pingwinek - tak myślałam:) To jest imię, które bardzo długo było naszym typem na imię dla dziewczynki (jak prześledzisz wątek "Jakie imię dla naszej pociechy" str 31 to zobaczysz), bo na USG dwa razy lekarze potwierdzili, że będziemy mieć córeczkę. Na końcu jednak stanęło na Leah i Leah pojechaliśmy rodzić, tyle, że na porodówce Leah urosły jajeczka i jest Sasha:)
Szczególne buziaki dla Mer! Pięknie!

Ostatnia edycja:
reklama
madzula - a jakiej masci uzywasz? moja zuzka raz na jakis czas ma napad zabkowaina, slini sie, wciska piesci do buzi, placze, ale teraz to ja zabkuje :baffled: osemka mi rosnie i od wczoraj nie wiem, co mam ze soba zrobic :baffled: bobodent nie dziala, ale za to dentinox o niebo lepszy, od razu wszystko dretwieje ;-) i na jakis czas ulga jest...
no wlasnie uzywam dentinox i nic mu nie pomaga i zabkow tez nie widac:-( moze są jakies czopki dobre na ząbkowanie?

wczoraj Oliwier bawil sie opakowaniem po tabletkach i zaczal je brac do buzi to mu zabralam- dostal takiej histeri ze masakra prawie sie zaniosl od placzu!! juz widze co to bedzie jak podrosnie i bedzie chcial jakies zabawki:-) niezly agent bedzie z niego:-)

ccaroline fajnnie ze twoj synek roscie:-) ciekawe ile moj wazy:-)

Ostatnia edycja:
no wlasnie uzywam dentinox i nic mu nie pomaga i zabkow tez nie widac:-( moze są jakies czopki dobre na ząbkowanie?
madziula180 - ja czasem daje malej panadol dla niemowlat, juz w ostatecznosci, jak naprawde mocno sie wscieka, a zabkow nadal nie widac...

dziewczyny, czy Wasze brzdace lubia lezec na brzuszkach? moja zuzka sie wscieka po minucie :baffled: i zauwazylam, ze jej sie troche raczki rozjezdzaja, glowke podnosi super, caly czas trzyma w gorze, ale czy te raczki nie sa niepokojace? :confused: gdzies na jakims forum wyczytalam, ze niemowlak 6 godzin dziennie powinien na brzuszku lezec! niewykonalne u nas, nawet 1/6 tego...

a, mam jedna ciekawostke do przekazania :-) czesto Wasze pociechy maja czkawke? zuzka ma po kazdym jedzeniu :happy: 3-4 krople soku z cytryny dziala cuda :-D:-D serio, u zuzki w 100% przypadkow skuteczne :-)
o, obudzila sie i gada cos ... ide zatem :happy:

U mnie bardzo lubi leżeć na brzuszku, natomiast Piotruś nie lubił wcale i też wyrósł ;-)
Czkawki Maciuś raczej nie ma.

Moj ma czasem ma czkawke, najczęsciej po udanej zabawie, lub po jedzeniu.
Gagunia mój też nie lubi leżeć na brzuchu, ale ostatnio udalo mu się kilka razy przewrócić na plecy i byl bardzo szczęśliwy, dlatego teraz jak kłade go to staram się mu pokazać, ze to fajna sprawa, tzn przewracam go na plecy. co do rączek to też mu się rozjeżdżają, ale powoli zaczyna kumać o co chodzi i próbuje je dać tak jak powinny być.

Wczoraj również byłyśmy na szczepieniu, Majka waży 7 kg. moja również nie znosi leenia na brzuchu - góra 5 minut poleży, a na ataki żabkowania też używamy dentinoxu, mąż jej też wieczorami dziąsła masuje

reklama
madziula180 - ja czasem daje malej panadol dla niemowlat, juz w ostatecznosci, jak naprawde mocno sie wscieka, a zabkow nadal nie widac...

dziewczyny, czy Wasze brzdace lubia lezec na brzuszkach? moja zuzka sie wscieka po minucie :baffled: i zauwazylam, ze jej sie troche raczki rozjezdzaja, glowke podnosi super, caly czas trzyma w gorze, ale czy te raczki nie sa niepokojace? :confused: gdzies na jakims forum wyczytalam, ze niemowlak 6 godzin dziennie powinien na brzuszku lezec! niewykonalne u nas, nawet 1/6 tego...

a, mam jedna ciekawostke do przekazania :-) czesto Wasze pociechy maja czkawke? zuzka ma po kazdym jedzeniu :happy: 3-4 krople soku z cytryny dziala cuda :-D:-D serio, u zuzki w 100% przypadkow skuteczne :-)
o, obudzila sie i gada cos ... ide zatem :happy:

gagunia - 6 godzin ? To realne / mojemu się łapki rozjeżdaja ale to dlatego że trzyma głowe nie podpierajac się raczkami a łapkami szuka wszystkiego co można wpakować do buźki

Do góry