reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

Kasia_z, Ida - moja mała miała katar w drugim tygodniu życia i byłam z nią u lekarza. Najpierw było kilka dni katarku, natomiast w lekką panikę wpadłam jak Martynka zaczęła się krzywić przy jedzeniu i straciła apatyt. Wyraźnie coś jej przeszkadzało w czasie jedzenia i bałam się o krtań.
Pani doktor zaleciła Nasivin, Calcium i Cebion i po kilku dniach było po temacie. Ale ja się przynajmniej uspokoiłam że płucka, oskrzela i krtań są czyste.

reklama
Mi położna powiedziała ze jak by dostała katar to wpierw mam jej plecki nasmarować spirytusem tym od pępka i oklepać a jak będzie mi sie wydawać że nie pomogło to wtedy zgłosić sie do lekarza.

Dzięki dziewczyny za podpowiedzi. :tak::-)U mnie jak odfriduję (trochę glutów wychodzi ale mało) to w ogóle zero problemu z ssaniem ani spaniem. On pocharkuje jak się obudzi tylko. Może rzeczywiście to raczej ta sapka niemowlęca niż katarek. U nas wczoraj wrzuciliśmy chłopakom nawilżacz (po krótkiej walce z Pepe, który koniecznie chciał mu zrobić "łama") i noc idealna, więc może tędy droga. :happy2:

Dziewczyny mam pytanko, mojemu małemu na główce zobiły się pryszczyki, myślicie że to może być ciemieniucha.
Ma też malutkiepryszczyki na twarzy które się pojawiają się raz w jednym miejscu a na drugi dzień już są w innym.

Welonka - jak to cieszy każdą mamusię jak jej dziecko zdrowo rośnie prawda? Ładnie przybiera maleństwo.
Celka - stawiałabym na trądzik niemowlęcy. Moja dokladnie ma pryszcze w tym samym miejscu i pani doktor stwierdziła że to trądzik.

reklama
Aniach- kolki przeszły dałam mu bobotic i jest ok podejrzewam że to było od nowej butelki po prostu ze smoczka za szybko leciało a niby smok od 0 ale fakt szybko z niego leciało i mały nie zadanżał łykać jak butelke odstawiłam podałam mu bobotic i jest ok..Ciesze się bardzo bo nie cierpi :-):-DJestem zadowolona mały przybiera na wadze i jest ok...:-D

Do góry