reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

Kasia_z, Ida - moja mała miała katar w drugim tygodniu życia i byłam z nią u lekarza. Najpierw było kilka dni katarku, natomiast w lekką panikę wpadłam jak Martynka zaczęła się krzywić przy jedzeniu i straciła apatyt. Wyraźnie coś jej przeszkadzało w czasie jedzenia i bałam się o krtań.
Pani doktor zaleciła Nasivin, Calcium i Cebion i po kilku dniach było po temacie. Ale ja się przynajmniej uspokoiłam że płucka, oskrzela i krtań są czyste.

reklama
Mi położna powiedziała ze jak by dostała katar to wpierw mam jej plecki nasmarować spirytusem tym od pępka i oklepać a jak będzie mi sie wydawać że nie pomogło to wtedy zgłosić sie do lekarza.

Dzięki dziewczyny za podpowiedzi. :tak::-)U mnie jak odfriduję (trochę glutów wychodzi ale mało) to w ogóle zero problemu z ssaniem ani spaniem. On pocharkuje jak się obudzi tylko. Może rzeczywiście to raczej ta sapka niemowlęca niż katarek. U nas wczoraj wrzuciliśmy chłopakom nawilżacz (po krótkiej walce z Pepe, który koniecznie chciał mu zrobić "łama") i noc idealna, więc może tędy droga. :happy2:

Dziewczyny mam pytanko, mojemu małemu na główce zobiły się pryszczyki, myślicie że to może być ciemieniucha.
Ma też malutkiepryszczyki na twarzy które się pojawiają się raz w jednym miejscu a na drugi dzień już są w innym.

Welonka - jak to cieszy każdą mamusię jak jej dziecko zdrowo rośnie prawda? Ładnie przybiera maleństwo.
Celka - stawiałabym na trądzik niemowlęcy. Moja dokladnie ma pryszcze w tym samym miejscu i pani doktor stwierdziła że to trądzik.

reklama
Aniach- kolki przeszły dałam mu bobotic i jest ok podejrzewam że to było od nowej butelki po prostu ze smoczka za szybko leciało a niby smok od 0 ale fakt szybko z niego leciało i mały nie zadanżał łykać jak butelke odstawiłam podałam mu bobotic i jest ok..Ciesze się bardzo bo nie cierpi :-):-DJestem zadowolona mały przybiera na wadze i jest ok...:-D

Do góry