reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

Madziula - a co się zmieniło między 3 a 5 miesiącem?? Bo wtedy nastąpił spadek...Nie spadek, ale wolniejszy wzrost :) Ale wzrost imponujący :tak::tak::rofl2:

reklama
kasia z- no wlasnie ma 2 skrajne przypadki.
jakis miesiac temu mielismy wlasnie problem z mlekiem bo mu ne odpowiadalo robil zielone kupki i nie chcial jesc. potrafil w dzien nie jesc nawrt 10 godz. teraz jest juz lepiej bo je w dzien co 3 godz(max 120ml) dodatkowo inne posilki. ostatnio tez nie chce jesc ale staram mu sie przez sen dac jak sie budzi albo jak juz zasypia. wg mnie powinno byc lepiej z waga a jest gorzej. moze za malo czasu jeszcze uplynelo odkad zaczal normalnie jesc

madziula - tak, to może być to....Oliwier jest tuż pod 25 centylem, nie jest chyba tak najgorzej....:sorry2: Bliżej mu do 25 niż 10 :-):tak: Myślę, że powinnaś obserwować, może to spisywanie nie byłoby złym pomysłem?? Wtedy dokładnie będziesz wiedzieć ile zjada. Za miesiąc zważ małego i zobaczysz co i jak :happy: I je co 3 godziny?? To ile razy?? Moja Maja je 150ml cztery, czasami pięć razy dziennie. Do tego pół słoiczka owoców lub jakiegoś dania. Majka nie lubi pić :dry: Kombinuję co jej może smakować, dziś na topie jest herbatka malinowa z HIPPa

Madziula a jak się skończyło z mlekiem? Jak teraz zaczął jeść lepiej, to potrzebuje trochę czasu, żeby nadgonić. Tak jak piszesz :tak:

kkasiulka- je tak co 3-4 godz. zalezy czy chce. czasem zje 80 a czasem 120. ale dziecko 5 mies powinno zjadac o wiele wiecej zwlaszccza przy jego wzroscie. do tego tez pol sloiczka jakiegos obiadku i czasem wieczorem robie mu kaszke tak 60-90 ml ale ostatnio nie chce jej wogule ruszyc. acha i ostatnio-od jakiegos tygodnia- dosypuje mu kaszki do mleka. z jedzeniem zawsze mamy jakies problemy:-(

kasia z- nikt mi nie chciał przepisac innego mleka na recepte bo dziecko jest zdrowe!!! dawalam mu NAN przez jakies 1,5 m-ca ale on go nie chcial jesc. wkoncu sie wkurzylam i sama zmienilam mu na bebiko i dziecko calkiem inne. odrazu zaczelo jesc i robilo ladne żółte kupki.

madziula - może to przez ząbki nie chce jeść :tak::tak: mój też cos ostatnio dziwnie jadł ,ale juz sie poprawiło :tak: alemleka pije 210 co 4 godz , i cały słoiczek wtryni obiadku ,deserki też lubi ale kaszki nie zabardzo :-)

Maja tak kiepsko jadła jak miała źle dobrane mleko.....:baffled: No ale okazała się alergikiem i teraz je Nutramigen. Do tej pory nie wiadomo na co. Bo kupy dalej zielone, skóra się poprawia...

reklama
Do góry