reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

:dry::dry::baffled: ale mnie zagięłaś :-p nie wiem, ale na każdym opakowaniu mleka są normy :tak: Uśrednione.... Szczerze mówiąc chciałam wiedzieć ile, nad normami sie nie zastanawiałam. No i nie wiem czego nie toleruje, chce miec wszystko na pismie zeby to potem pokazac alergolog.

reklama
madziula-u mnie w książce z gerbera"mój pierwszy rok" pisze że 4 msc.powinno średnio wypijać 6 posiłków po 150ml. a 5 msc.5 posiłków po 180ml.:tak:

a moja Julka przewaznie pije po 70ml. ale zageszczone kleikiem a raz dziennie kaszka i raz dziennie pół słoiczka obiadku:-)

welonka- też masz dużego chłopczyka:-)
kkasiulka- wlasnie zauważyłam ze Twoja córeczka urodziłaa sie dokładnie rok po waszym ślubie:-) ale fajnie

madziula - mój warzy "skromne" 8500 (ostatnio go warzyliśmy, nie wiem czy to dobra waga, bo ważony był w sposób, że stawałam z nim na wadze, a później sama i odejmowaliśmy), ale jakieś 2 tyg temu ważył 8100 u pielęgniarki, a ma 66cm. Jada 6 razy (ostatnio 5) po 180ml mleka w tym jedno karmienie z małą ilością kaszki w mleku, plus słoiczki (ale małe ilości bo dopiero wprowadzam). Pisałyście o normach, wg Aptamilu (odpowiednik polskiego Bebilonu) powinien teraz jeść na swój wiek 5razy po 210, a według wagi upss ta waga jest dla dzieci od 7-12 miesięcy, rzy po 210 plus inne posiłki. Ja ne chcę jak na razie dawać mu 210 bo jeszcze bardziej przytyje, a na tym i tak wytrzymuje czasem od 3 do 5 godz w dzień, a w nocy nawet udaje się do 8 godz.

mój jak miał akcję wychodzenia zębów (do dziś ich nie ma...) to jadł tylko 3 razy na dobę i też niewiele (krócej niż zwykle) więc to też rzeczywiście od ząbkowania może tak być. Najgorzej z tymi dziećmi, że przyczyn wszystkiego to może być multum :sorry2:

Majka warzy 7100 a wzrostu ma 76 cm, ale cóż mąż ma 195 cm, więc nie ma co sie dziwić. Majka teraz je 150 w dzień co 3 godziny i w nocy 120 do tego jeden posiłek zastępujemy teraz obiadkiem. Nie sugeruję się tak tymi książkowymi normami bo każde dziecko jest inne, jedne szybciej chce więcej inne wolniej. Córka mojej znajomej - starsza od Majki o 2 tygodnie, jak miała 3 miesiące to już jadła 180 i musiała dawać jej obiadki.
Majka też ostanio miała kryzys żywiniowy - przez 3 dni jadła co 4 lub 5 godzin po 90ml ale teraz się wyrównało

malinka- rzeczywiscie dluga jest twoja dziewczynka:-) napewno to po tacie:-)
ciekawe po kim moj ma wzrost bo ja mam 168cm a mąż 176cm wiec tak srednio:-) Oliwier w nocy dzisiaj to chyba z 5 razy jadl :-( myslalam ze juz padne z tym wstawaniem!!! ale 2 razy zjadl po 120 a pozniej tak po 80 moze mniej.

reklama
Moja Olcia je w dzien 5 razy bebiko1 po 130 ml + słoiczek obiadku + poł słoiczka deserku + mleczko zageszczone na noc kleikiem ok.130 ml Jak zje o 20 to spi mi tak do 4 :)
I tez sie łapie za uszko...czytałam w kilku juz zrodlach ze to ząbki...widac juz białą kreseczke w miejscu jedyneczki ale sie jeszcze nie wyrzneła

Do góry