reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

Ja też sobie nie wyobrażam takiego malucha z dziurkami, głównie z tego powodu o czym pisze Ewa, ale też ze względów estetycznych; moja kosmetyczka też tego nie orbi takim maluchom. :-)

reklama
Przekłuwać można podobno od 6 m-cy.
Ja nie mam dziur w uszach, nietypowa jestem. ;-) Jakoś nie noszę biżuterii za bardzo, bo nie lubię, więc brak dziur w uszach mi nie przeszkadza.
Moja mama mi nie przekłuła, bo jej przekłuli i kiedyś tam jakieś dziecko pociągnęło i miała rozerwane ucho.
Ja też bym się bała patrząc na to jak się bawią dzieci powyżej roku, ogólnie krew się często leje i ciągają się nawet na uszy bez kolczyków. :-p

ja miałam przekute uszy jak miałam 5 czy 6 lat, wiem ze teraz bardzo często roczne dziewczynki sa juz z kolczykami w uszkach..., u mnie jak na razie postawa , z pozwole sama zdecydować Hani kiedy będzie chciała miec przekłute uszy...zobaczymy:-):tak:

nooo nie wierze wlasnym oczom Klajo wrocila?????????
pierwsze co weszlam tu i sie zdziwilam:szok::szok:

no Kasiu dzieki za podpowiedz, tak wlasnie myslalam, ze najpredzej to od 6 miesiaca zycia.:tak:

a ja spiesze dosniesc, ze wlasnie odebralam fajna przesylke z Bobovity i jest tam napisane, ze dla dzieci ktore rozpoczynaja 5 miesiac zycia, a mojej corci wlasnie piaty leci i juz bardzo ladnie zajada z lyzeczki, co mnie bardzo cieszy:-):-)

ktos jeszcze dostal prezent na 4 miesiecznice dziecka??

Ja wypełniłam i nic nie dostałam , szpital widocznie olewa , ale zarejestriwałam się na ich stronce. Fajno coś dostać bo można wytestować :)

Ajako - my nic nie dostalismy:no: Moze gdzies wypelnialas jakas ankiete?

no właśnie, ja przy julci w szpitalu jakąś ankietę wypełniałam i później co jakiś czas dostawałam próbki różnych kaszek, obiadków, deserków, ciasteczek... i tak do 12 miesiąca. fajna sprawa, tym bardziej, że te paczki były całkiem spore:)

a ja oprocz probek to jeszcze dostaje gazete "twoj maluszek" :) przy Igorze dostawalam przez rok i teraz tez przyszla... :) jak dla mnie duzo lepsza niz np twoje dziecko, mama i ja...a to dlatego ze duzo fajnych artykulow i znacznie mniej reklam niz w tych popularnych :) no i sam fakt ze przysylaja mi a nie musze kupowac w kiosku :)

no ale jak narazie jakies probki to do mnie nie doszly..ale spokojnie Karina..moze jeszcze przyjda? w koncu nasze maluchy nie skonczyly jeszcze 4 miesiecy... :) a nie wypelnialas takiej kartki jak dostalas niebieskie pudelko pampersa w szpitalu?

Hej my w szpitalu wypełnialiśmy kilka ankiet i dostałam już trzy przesyłki do domu jedną jakiś czas temu z Bebiko :) (próbki mleka, śliniaczek i książeczki), niedawno przyszły następne gazetka dla mam :) a druga paczka z Bobovity, dostaliśmy zupkę, jabłka z bananami, kaszkę, następne mleko i książeczki :)

Kochane mój Dawidek dzwiga główkę podnoszony za rączki :) widać potrzebował czasu :) Gdy trzymam go u siebie na kolanach w pozycji pół lerzącej cwaniak podnosi się i prubóje siadać :) I nauczył się głośno krzyczeć, raz usłyszałam nawet śmiech synka gdy się wygłupiałąm z nim zaczął się śmiać :) super już później nie udało mi się go tak rozśmieszyć :)

Co do kolczyków moja mama przekuła mi uszy jak miałam 3 latka siostrze jak miała 2 :)

Pozdrawiam.

reklama
Ja tez nie dostałam jeszcze nic, ale Julka jeszcze nie ukonczyla 4miesica;-) A w szpitalu wypelnialam dosc duzo ankiet i dostalam cztery paczki z probkami i takimi tam roznymi:tak:

Do góry