reklama
aniach
Mama-maj 94i wrzesień 08
Ida- no właśnie, moze da rade bez tego przkluwania tych kanalikow:-(
nooo wlasnie pewnie lepiej sie jeszcze skonsultowac z innym, ale jak moja mala miala taki problem to tez mi powiedziala nasza pediatra, ze trzeba duzo i dlugo masowac mascia, zeby pobudzic do pracy te kanaliki, ale pewnie nieraz sa takie, ze tylko przeklucie im pomoze normalnie pracowac.
a ja kobietki mam do Was takie pytanie........czy orientujecie sie moze kiedy mozna dziecku przebic uszy??bo teraz to chyba jeszcze za wczesnie, co??
ale tez wolalabym wczesniej, zeby nie pamietala bolu i nie czaila za bardzo, ze ktos jej tam cos bedzie robil.
a ja kobietki mam do Was takie pytanie........czy orientujecie sie moze kiedy mozna dziecku przebic uszy??bo teraz to chyba jeszcze za wczesnie, co??
ale tez wolalabym wczesniej, zeby nie pamietala bolu i nie czaila za bardzo, ze ktos jej tam cos bedzie robil.
Pycha
mama Mai i Marty
ajako ja przebije swoim dziewczynom uszy, wtedy, kiedy same tego będą chciały,
raz słyszałam u kosmetyczki płacz maluszka, któremu przebijano uszka :-----( wystarczy, ze na szczepieniach przezywam koszmar
raz słyszałam u kosmetyczki płacz maluszka, któremu przebijano uszka :-----( wystarczy, ze na szczepieniach przezywam koszmar
oooo witaj Pycha:-):-) noooo tylko, ze ja sie boje tego, ze jak bedzie wiekszq to tym bardziej nie da rady.........ja mialam przebijane igla hehehe, a slyszalam, ze teraz to tylko pyk pistolecikiem i po sprawie..........zobaczymy....
a my wlasnie wrocilysmy od lakarza i znowu Julcia nie zaszczepiona....wstrzymujemy sie do 22 stycznia.
a wazy 6,5 kg no i urosla ladnie w ciagu 2 tygodni 3 cm!!!:-):-)
no i jakos zaczela lepiej przybierac, bo w ciagu dwoch tygodni 0,5 kg, wiec super, bo nigdy dotad tak nie przybierala!!!!
a my wlasnie wrocilysmy od lakarza i znowu Julcia nie zaszczepiona....wstrzymujemy sie do 22 stycznia.
a wazy 6,5 kg no i urosla ladnie w ciagu 2 tygodni 3 cm!!!:-):-)
no i jakos zaczela lepiej przybierac, bo w ciagu dwoch tygodni 0,5 kg, wiec super, bo nigdy dotad tak nie przybierala!!!!
Ajako - a czy Twoje dziecko koniecznie musi mieć kolczyki ? Moja mama nigdy nie chciała i nie ma do tej pory , ja miałam przebite uszy jak miałam 12 lat , mojej przyjaciółki córa ma od dwóch tygodni a ma 8 lat sama podjęła ta decyzje. Młodsza ma 5 nie chciała i nie ma . Jak mam być szczera to dla mnie maluch z kolczykami wyglada wręcz śmiesznie , ale to tylko moje zdanie oczywiście.
moja julia też sama podjeła decyzje że chce kolczyki dopiero rok temu przebiła ale sama chciała i obyło się bez płaczu a podejrzewam że jak bym ją ja tam zaciągła to było by niezłe przedstawienie hiihihih
reklama
aniach
Mama-maj 94i wrzesień 08
Moja Patrycja miała przebijane uszy jak miala nie caly roczek A moja kolezanka przebijała swojej corci jak miała około 7 miesiecyJa też Julci zamierzam przebic uszka około roczku:-)
aniam- rzeczywiscie male dzieci z kolczykami smiesznie wygladaja;-)
aniam- rzeczywiscie male dzieci z kolczykami smiesznie wygladaja;-)
Podziel się: