reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

reklama
Mi tez tak po cichutku marzy sie 3 dziecko, ale chcę też pracować, a to sie chyba trudno łączy. No i jakos finansowo mnie to przeraża. :sorry:

ewa- może po 14 latach tak jak ja?:-D:-D
oj nie nie:-p myślałam o co najwyżej 4,5, no może 6 letniej przerwie:-) no i oczywiście pod warunkiem, że finansowo będzie nas na to stać.

Ida- no właśnie, trójka dzieci to już jest wyzwanie:tak:

na sierpniu 06 miałyśmy koleżankę, co miała czwórkę co 1,5 roku:szok: nieźle nie...

U mnie jest 6 lat różnicy ,szybciej nie chciałam bo mieszkania nie mielismy wynajmowaliśmy,dopiero jak kupiliśmy to zaszął mnie mąż przekonywać do drugiego dziecka :-):-)....Udało się ale Julia jest zazdrosna za bardzo ją rozpieściliśmy ,bo jedynak to był nasz błąd ale wtedy tego nie dostrzegaliśmy dopiero teraz:baffled::baffled:..Podziwiam kobiety które maja więcej niż 2 dzieci ja chyba nie dała bym rady hihi juz teraz mnie to wszystko przerasta tym bardziej że Julia robi swoje demonstracje :crazy:....Kurcze czasami se myśle że beznadziejna matka jestem bo czasami nie daje rady

Ja nie wiem jak dają rade te co mają po 6 dzieci/??/

Mnie sie wydaje ze jednak mniejsza jest zazdrosc gdy roznica jest mniejsza.
Ja zawsze chcialam miec 2 dzieciaczkow ( najlepiej dziewczynki) z max 3 letnia roznica wieku. No i prawie sie udalo:-)

U mnie nie są w ogóle zazdrośni o siebie. Fakt że jak małe to łatwiej z tym.

A propos dyskusji o przeciekających pampersach - kupiłam babydreamsy i oczywiście problem zniknął. Babydreamsy ohydnie sztywne i grube w porównaniu, ale suche w środku, nie uczulają i dobrze trzymają siku. Więc przechodzimy na nie :happy:

reklama
ewa wow jak ona sobie dawala rade? moj to taki sie teraz zrobil ze az zamowilam ksiazke superniani bo czasami to sama nei wiem co ja mam z nim zrobic, ostatnio to olewa doslownie wszystko co sie do niego mowi i co sie od niego chce....masakra :/

karina no mi mozna powiedziec ze sie udalo lusia urodzila sie 13 wrzesnia a 5 pazdziernika syn skonczyl 3 lata :D

co do liczby dzieci to chyba ameryki nie odkryje jak powiem ze poprostu na poczatku trzeba sie przemeczyc bo pozniej jak dzieciaki starsze to ile by sie nie mialo to nie ma juz takiej tragedii (oporcz finansowej)...ale wez przezyj te poczatki np z 4 dzieci co 1,5 roku jak to ewy kolezanka ma....

Do góry