reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

Kama nam na takie krostki poecono kapać małego w krochmalu ( do przygotowania 1 łyzka maki ziemniaczanej na 1 litr wody)i buzke mu też przemywałam krochmalem, krostki zeszły po 2-3 dniach.I nie oliwkować. Połozna stwierdziła że to albo potówki albo wypryski hormonalne , bedace wynikiem zmian hormonalnych w moim ciele.Te z białymi końcami smarowałam odbrobinką sudokremu - też polecone przez położną.

reklama
Kama - pewnie to nic groźnego :)...

My dzis tez po wizycie u lekarza .. mały zdrowy .. ma lekko suchą skóre na stopkach i brzuszku .. nabyłam oilatium i krem linomag ... ten linomag normalnie rewelka i do tego jeszcze za 7.50 .. jest tez fajny olejek do kąpieli tez w tej cenie ale do stosowania od 1 miesiąca ..
Szymek ma przykurcz tzn.. trzyma główke w prawą strone , jest to wynik tego że tak musiał siedziec w brzuszku i samo minie .. ale dla pewnoci jeszcze do ortopedy się wybieramy niech go zobaczy ..
Dziś odpadł mu pępek ... bardzo mnie to cieszy
No i mamy zaplanowane pierwsze szczepienia na 30 października ..szczepionka 6w1, pneumokoki i rotawirus ...

Aniam - aż 6 w jednym i do tego pneumokoki :szok::szok:
Strasznie dużo tych szczepionek, do tego takiego malucha na pneumokoki trzeba aż 3 razy szczepić.
No i fajnie, że pępek odpadł zawsze to jedno zmartwienie mniej :-D

Agata- raczej nie wszystko na raz .. ale te trzy poleciła żeby zrobic ..na rota wogóle nie miałam zamiaru szczepić , ale J sie uparł że jakl można zapobiec to lepiej zrobic .. sama nie wiem jak to z tymi szczepieniami .. a Ty na co Marie na początku szczepiłas ..

dziewczyny a jak to u was z tymi szczepieniami ??

aniam- u nas jeszcze nie wyznaczyli daty pierwszego szczepienia. Ale jestem ciekawa kiedy będzie i czy moja Julka będzie na nim grzeczna:happy:

Ja o szczepieniach mam rozmawiać z pediatrą na kolejnej wizycie za 2 tygodnie.

Póki co mamy zlecone usg jamy brzusznej (dalsza kontrola tych nieszczęsnych nereczek) i mózgu, kontrolę u ortopedy za 2 tygodnie i analizę moczu.
Będę musiała wykazać się refleksem i nałapać siuśków do słoiczka lub użyć woreczką i opcja nr 2 wydaje mi się bardziej prawdopodobna:-)

u nas skórka ze stópek i rączek się złuszczyła pięknie, wczoraj obcięłam też małej pazurki, bardzo ją to interesowało:-)

A pępol dalej siedzi:-(

Aniam ja szczepilam na pneumo i tez 6+1. Jaka szczepionka to musialabym zobaczyc w karte. Mloda zniosla bardzo dobrze, zero bolu, goraczki itd. Na rotawirus nie szczepilam.

reklama
Do góry