reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

Kochana fajnie że cieszysz się z mojego pojawienia :-) wiesz sama czasem nie wiem gdzie mam ręce włożyć,Maurycy wymaga ciągłego karmienia potrafi pół dnia na cycku wisieć Kacperek też chcę choć trochę mamy dla siebie no i mężuś się dopomina hehe a do tego obowiązki codzienne plus goście hihihi zobaczysz sama niebawem :)))
Postaram się częściej pisać,buziaczki Zobacz załącznik 91808

reklama
No już bym chciała zobaczyć ... i wcisnąć się w swoje spodnie :)..
Ale zaglądaj czasem , bo nam tu smutno bez Ciebie ..

my pępuszek też przemywamy spirytusem 70%:tak: (po kąpieli) i dodatkowo ze 2-3 razy dziennie przy zmianie pieluszki przecieramy gazikami leko

abigail- dokładny przepis na 70% spirytus uzyskasz w każdej aptece. u nas zajmował się tym P. więc niestety nie znam proporcji...

do przemywania oczu i buziulki używamy przegotowanej wody.
kąpiel- codziennie:tak: do wody dodajemy oilotum i juz niczym ciałka nie smarujemy. jedynie buzię- kremem nawilżającym oilotum:tak:

tez sie juz zaopatrzylam w plyn oilatum do kapieli..przy synku go uzywalam i bylam bardzo zadowolona..co do spirytusu to w zasadzie zwyklego uzywalam i bylo ok...pielegniarka mi powiedziala ze poprostu ten bardziej wysusza i tyle...i nie ma przeciwwskazan zeby koniecznie rozrabiac zeby uzyskac 70%...syn zyje, pepek wporzadku wiec chyba cos w tym jest...

kkasiulka masz racje! wlasnie jak pisalam to zaczelam sie zastanawiac od ktorej strony do ktorej, bo w zasadzie to niestety nie bylam pewna....3 lata temu to robilam...ale dzieki! przynajmniej juz bede wiedziala :-)

no a kapiel to codziennie..w faldeczkach tyle sie zbiera...ale podobno wystarczy raz na 2-3 dni...jednak nie ugolonialabym tego do wszystkich dzieci..moj jak byl maly to wygladal niczym ludzik z reklam opon micheline (nie wiem jak to sie pisze) wiec kapalam go codziennie bo tyle faldek... :tak::-D przy nadgarstkach to dopiero teraz zaczely mu znikac (a niedlugo skonczy 3 lata!)

tymczasem czekam na kolejnego czlonka rodziny...mam nadzieje ze dlugo nie bede musiala czekac :tak::-)

Dziewczyny, u Juleczki pepuszek odpadl juz 5 dnia ale teraz jest taki zaczerwieniony ( 7 dzien) ...

Mala kapana jest codziennie- sama przyjemnosc :)

Naszej kruszynce schodzi skorka z raczek i stopek... Nie wiem wlasciwie co w takiej sytuacji sie robi...:-(

pozdrawiam

Moja Matylka jest naswietlana wiec ma mega sucha skóre lekarka powiedziala, ze jak już skonczy sie "opalać" to kąpać w oilatum, a suche miejsca czesto smarowac ciekla parafiną,

Ida- moje dzieci też lezaly pod lampami z powodu żoltaczki i , o dziwo Ania nie miała żadnych problemow z sucha skórą. Natomiast Michał miał podobnie jak Twoja Matylka bardzo wysuszoną. Pomogly kąpiele w oilatinum.
A wcześniej, jeszcze w szpitalu zanim położyłam go pod lampą, smarowałam najbardziej wysuszone miejsca kremem do pielęgnacji ZIAJKA- pomagało:tak:.

reklama
Maadgaa - Z tego co wiem to taka sucha skora wystepuje dosc czesto i nie jest wynikiem opalania. Pamietam ze Gabrysia tez miala sucha na stopkach ale nie pamietam jak szybko zeszlo - kapalismy ja tylko w Oilatum.

Do góry