reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

ja uzywam chusteczek babydream z rossmana i mi sie sprawdzaja.a pieluchy to pampersy-wole wiecej dac ale miec pewnosc.ale mam tez slep and play tylko za duze kupilam i czekaja,zobaczymy czy sie sprawdza

reklama
Byłam dzisiaj rano na szczepieniu z małym. Po południu spuchło mu trochę udko i jest strasznie płaczliwy to normalne??

Gdy go przytulam to jest dobrze, a jak próbowałam go położyć do łóżeczka to krzyczał jakby go ze skóry obdzierali. Teraz twardo zasnął i mam chwilkę dla siebie :-)

Jak Wam dzionek minął??

kate bush te pameprsy "slep and play" sa tak samo do d...jak happy....kiedys kupilam i cale szczescie ze mala paczke bo tak samo jak happy jedno sikniecie i przesikane...nie to co te normalne...

Aniach - a co malej Juleczce jest? biedne malenstwo :-( co do chusteczek, wlasnie w carrefour jest promocja, 6 paki pampersow po 29 zeta, wychodzi po 5 zl za paczke, taniutko, kiedys w selgrosie trafilam na taka okazje (jeszcze zanim sie Zuziak urodzil :-D) i kupilam 4 takie zestawy, jeszcze dwa sensitive mi zostaly, ale dokupilam dzis jedneko 6-paka zielonych, sliiicznie pachna :-)

martuska - moja mala po jednej szczepionce (nie wiem, po ktorej, bo jednego dnia miala 5w1 i zoltaczke) tez miala jedno udo troszke spuchniete, ale jakos na drugi dzien juz bylo ok.

a co do pampersow, mi jeszcze ani razu nie przemokly, choc czasem mam wrazenie, ze ta pielucha wazy z pol kilo :-D:-D czasem jak mala jedzie w foteliku i zrobi wielka qupe, to ubrudzi sie po pachy, gora wychodzi :-D ale to chyba tej pozycji wina, nie pieluszek. zamierzam lada dzien (czekam na promocje z gazetki w selgrosie :-D ) kupic juz 3 rozmiar, ale to juz beda te active baby, ciekawe, czy tez sie sprawdza?

KingaMZ- ja 86 rocznik, ale kwiecien, wiec pol roku mlodsza od Ciebie ;-) ale fajnie, ze juz ma dwojke bobasow :-) ja tez nie zamierzam dlugo czekac, ale po cc podobno kolo roku zalecaja...

zerkne jeszcze na inne watki i uciekam mleko odciaga ci magazynowac - w sobote i niedziele mam szkole od 8 rano do 19 :-(zalamka... milego wieczorku kobitki

mam tez slep and play tylko za duze kupilam i czekaja,zobaczymy czy sie sprawdza

a u julki sie sprawdziły:tak: co prawda wprowadziłam je dopiero jak zaczęłam z julcią naukę nocnikowania. w ciągu dnia ich już nie nosi (bo ładnie robi na nocniczek) ale na noc w dalszym ciągu jej je zakładam i są ok.
z resztą- generalnie to one dla mnie są lepsze od zwykłych pampków. nie chodzi tu jednak o chłonność (bo z tym faktycznie troszkę gorzej), ale one przynajmniej nie uczulają. zwykłe pampki były dla mnie ok, dopóty dopóki nie wprowadzili niebieskiej wkładki (od rozmiaru 3 sie zaczyna) bo ona uczulała dupcie julki, z resztą słyszałam, że wiele innych mam (np u mnie na sierpniu 2006) również miało z tym problem.

Martuśka - tak bywa , dziecie po szczepieniach może mieć nawet gorączkę .. mi pani od razu kazała kupić czopki na wszelki wypadek i sode , sode kup następnym razem i zrób na udko okład jak zobaczysz że się coś dzieje ..
U mnie nie były potrzebne ww. ale mam :)

Ja kupiłam teraz pampki 3 wydają się wielkie ale znowu 2 juz się robią za małe .. w sumie jak się urodził to i 1 były wielkie he he.
Te activ baby to chodzi o te boczki ... bo jakoś nie widze zeby sie rozciągały , mam paczke papmków z niemiec to tamte naprawde super boki rozciagliwe ale te nasze :wściekła/y::wściekła/y:to nie to ;-)...

reklama
gagunia w ogole po porodzie zaleca sie 2 lata przerwy zeby organizm kobiety doszedl do siebie...u mnie 3 lata roznicy i mysle ze tak akuratnie...jakbym miala drugie miec jak moj syn mial 2 lata to bym sie dopiero pochlastala...jak tak mysle jakim on byl 2latkiem heh :) to teraz synek dla rownowagi? :)

aniach no wlasnie...ale czego mozna sie bylo spodziewac skoro tansze niz normalne pampersy...napewno nie tego ze tez bede takie chlonne i w ogole.... :/

Do góry