reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

ja uzywam chusteczek babydream z rossmana i mi sie sprawdzaja.a pieluchy to pampersy-wole wiecej dac ale miec pewnosc.ale mam tez slep and play tylko za duze kupilam i czekaja,zobaczymy czy sie sprawdza

reklama
Byłam dzisiaj rano na szczepieniu z małym. Po południu spuchło mu trochę udko i jest strasznie płaczliwy to normalne??

Gdy go przytulam to jest dobrze, a jak próbowałam go położyć do łóżeczka to krzyczał jakby go ze skóry obdzierali. Teraz twardo zasnął i mam chwilkę dla siebie :-)

Jak Wam dzionek minął??

kate bush te pameprsy "slep and play" sa tak samo do d...jak happy....kiedys kupilam i cale szczescie ze mala paczke bo tak samo jak happy jedno sikniecie i przesikane...nie to co te normalne...

Aniach - a co malej Juleczce jest? biedne malenstwo :-( co do chusteczek, wlasnie w carrefour jest promocja, 6 paki pampersow po 29 zeta, wychodzi po 5 zl za paczke, taniutko, kiedys w selgrosie trafilam na taka okazje (jeszcze zanim sie Zuziak urodzil :-D) i kupilam 4 takie zestawy, jeszcze dwa sensitive mi zostaly, ale dokupilam dzis jedneko 6-paka zielonych, sliiicznie pachna :-)

martuska - moja mala po jednej szczepionce (nie wiem, po ktorej, bo jednego dnia miala 5w1 i zoltaczke) tez miala jedno udo troszke spuchniete, ale jakos na drugi dzien juz bylo ok.

a co do pampersow, mi jeszcze ani razu nie przemokly, choc czasem mam wrazenie, ze ta pielucha wazy z pol kilo :-D:-D czasem jak mala jedzie w foteliku i zrobi wielka qupe, to ubrudzi sie po pachy, gora wychodzi :-D ale to chyba tej pozycji wina, nie pieluszek. zamierzam lada dzien (czekam na promocje z gazetki w selgrosie :-D ) kupic juz 3 rozmiar, ale to juz beda te active baby, ciekawe, czy tez sie sprawdza?

KingaMZ- ja 86 rocznik, ale kwiecien, wiec pol roku mlodsza od Ciebie ;-) ale fajnie, ze juz ma dwojke bobasow :-) ja tez nie zamierzam dlugo czekac, ale po cc podobno kolo roku zalecaja...

zerkne jeszcze na inne watki i uciekam mleko odciaga ci magazynowac - w sobote i niedziele mam szkole od 8 rano do 19 :-(zalamka... milego wieczorku kobitki

mam tez slep and play tylko za duze kupilam i czekaja,zobaczymy czy sie sprawdza

a u julki sie sprawdziły:tak: co prawda wprowadziłam je dopiero jak zaczęłam z julcią naukę nocnikowania. w ciągu dnia ich już nie nosi (bo ładnie robi na nocniczek) ale na noc w dalszym ciągu jej je zakładam i są ok.
z resztą- generalnie to one dla mnie są lepsze od zwykłych pampków. nie chodzi tu jednak o chłonność (bo z tym faktycznie troszkę gorzej), ale one przynajmniej nie uczulają. zwykłe pampki były dla mnie ok, dopóty dopóki nie wprowadzili niebieskiej wkładki (od rozmiaru 3 sie zaczyna) bo ona uczulała dupcie julki, z resztą słyszałam, że wiele innych mam (np u mnie na sierpniu 2006) również miało z tym problem.

Martuśka - tak bywa , dziecie po szczepieniach może mieć nawet gorączkę .. mi pani od razu kazała kupić czopki na wszelki wypadek i sode , sode kup następnym razem i zrób na udko okład jak zobaczysz że się coś dzieje ..
U mnie nie były potrzebne ww. ale mam :)

Ja kupiłam teraz pampki 3 wydają się wielkie ale znowu 2 juz się robią za małe .. w sumie jak się urodził to i 1 były wielkie he he.
Te activ baby to chodzi o te boczki ... bo jakoś nie widze zeby sie rozciągały , mam paczke papmków z niemiec to tamte naprawde super boki rozciagliwe ale te nasze :wściekła/y::wściekła/y:to nie to ;-)...

reklama
gagunia w ogole po porodzie zaleca sie 2 lata przerwy zeby organizm kobiety doszedl do siebie...u mnie 3 lata roznicy i mysle ze tak akuratnie...jakbym miala drugie miec jak moj syn mial 2 lata to bym sie dopiero pochlastala...jak tak mysle jakim on byl 2latkiem heh :) to teraz synek dla rownowagi? :)

aniach no wlasnie...ale czego mozna sie bylo spodziewac skoro tansze niz normalne pampersy...napewno nie tego ze tez bede takie chlonne i w ogole.... :/

Do góry