reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

kasia -musze spróbować nowych pampków fakt bo normalnie ciągle pranie jest ...Z tymi chłopcami hihihi

mój po szczepieniu też płakał fakt tam się szybko uspokoił ale w domu wieczorem tak płakał jak by go ze skóry obdzierali już myślałam że jest coś nie tak :-:)-(ale usnoł i było ok...

Strasznie się ślini i pcha do buzi rączki-kurcze moja Julia jak miała 2 miesiące to jaj ząbki zaczeły wychodzić coś mi się zdaje że jemu też ,ale to są narazie przypuszczenia...

reklama
Ida, ja dla odmiany mam dziedziczną nadwrażliwość na estrogeny. Miałam w ciąży cholestazę. A z czego doktorat?:confused:

Ida czyli matematycznie obliczajac hehe ;) masz ze 31-32? to duzo twoim zdaniem? moj maz ma 35.... :)

ewa no ja juz mam i synka i corke....starczy :)

kasia_z to jak hormony odpadaja to mozesz ta zwykla spirale miedziana...ja za taka na 5 lat zaplacilam jakies 86zl, nie wiem czy za zalozenie panstwowo sie placi bo ja prywatnie zakladalam...a teraz moja lekarka powiedziala ze mi za darmo zalozy tam gdzie publicznie pracuje wiec chyba sie nie placi w takim razie...ale taka fajna ginekolozka mi sie trafila ze trudno sie mowi ale bede dojezdzala z tego ursusowskiego zadupia na ursynow... :) bo niestety ale juz tu blisko mnie nie pracuje :(

Ida a wlasnie z czego doktorat? i gdzie robisz? a tak z ciekawosci zapytam..na czym polegaja studia doktoranckie? tzn jak to wyglada w praktyce?

Ewa - o ile dobrze pamietam to Ola miała byc chłopcem , tak chcieliście ? A jakoś planowaliście to w szczególny sposób ? No bo mojemu marzy się dziewczynka , wiadomo jak się ma trzech chłopaków :)...

Ida, aniam- ten antybiotyk to chyba ze względu na ten stan podgorączkowy i mocno zawalone grdlo:tak:

A moja koleżanka faktycznie myślała, że jeśli karmi piersia to nie zajdzie w ciaze. Ale zaszła. Jej piersze dziecko, synek ma 3 latka, a to dugie, coreczka ma 2:tak: Z drugą ciążą miała problemy bo juz jej rozwarcie w 6m-c szlo i musiala odpoczywac i duzo lezec. Ale dzidzius zdrowy sie urodził:-)

Kinga, no właśnie myslalam o tej miedzianej, ale może się uda mirenę, bo jak te hormony działają miejscowo to nie powinny siekać wątroby, wypytam w każdym razie. Zakładają państwowo za darmo chyba. W każdym razie mam zamiar tak zrobić. Tylko na razie muszę się umówić na pierwszą wizytę NFZtową u siebie koło domu, a dopiero 17go listopada zapisują na grudzień, więc poczekać trzeba. Nie chce mi się za bardzo chodzić za kasę na jakieś przeglądy jak się czuję ok. Trzeba na pieluchy oszczędzać ;-)

A co do studiów doktoranckich to bardzo zalezy od kierunku, czy eksperymentalne czy nie. Ja np. na biotechnologii - to wygląda tak że masz zajęcia jak na studiach, prowadzisz zajęcia - laboratoryjne dla studentów, a pozostały czas robisz swój projekt badawczy, na końcu jak masz wyniki tego projektu to opisujesz to i to jest twój doktorat. Natomiast na innych studiach masz pewnie zajęcia swoje, ze studentami i tylko piszesz.

Ewa - o ile dobrze pamietam to Ola miała byc chłopcem , tak chcieliście ? A jakoś planowaliście to w szczególny sposób ? No bo mojemu marzy się dziewczynka , wiadomo jak się ma trzech chłopaków :)...

a no planowaliśmy chłopca:-p nie współżyliśmy ze sobą na kilka dni przed owu (bo dziewczynki robi się przed) dopiero kilkanaście godzin po.żeby dokładnie określić termin owulacji, robiłam przez kilka miesięcy testy owu:-) no ale jak widać, nie zawsze się to sprawdza:-) :-D

Zapomniała napisać, ze od kilku dni daję Julce tylko NAN. Przestałam dawać moje mleko. I dzisiaj Julka zrobiła śliczną żółtą kupkę:-)
Tylko teraz nie wiem co ja nie tak jadłam:confused:

aniach - u mnie nietolerancja na mleko wyszła dopiero po jakimś tygodniu może troche dłużej ....Mam nadzieje że u ciebie będzie wszystko ok ..Nan jest dobry podawałam go Juli kiedys jej służył , :-):-):-)

reklama
kasia_z a kiedy okreslasz swoj projekt badawczy? zanim zaczniesz studia trzeba go okreslic czy pozniej? bo na doktoranckich to chyba musisz jakis projekt ktory mialby cos wnosic nowego do nauki, prawda? ja kiedys myslalam o doktoranckich ale jakies przerazenie mnie wzielo jak zaczelam czytac na stronie mojej uczelni jak to tam sie odbywa...ze skladasz plan swojego projektu co chcialoby sie badac...zdajesz egzamin z wiedzy na ten temat i po polsku i po angielsku, rozmowa kwalifikacyjna i pozniej komisja stwierdza czy sie nadajesz i warto czy tez nie...:dry: u mnie z tym angielskim byloby bardziej niz kiepsko heh...:tak:no a wiedze odpowiednia zawsze mozna przyswoic :tak::-)

aniam, ewa moja szwagierka to ma taka teorie na ten temat ze jak sie czesto wspolzyje to wyjdzie chlopak a jak rzadko to dziewczynka hehe :tak::-D no i w moim przypadku tak sie sprawdzilo..co prawda nie celowo bo po fakcie sie dowiedzialam...:tak::-) ale przy pierwszym to sie narobilismy, bo tak nie bardzo wiedzialam kiedy odpowiedni czas, a nie wpadlam na pomysl testow owulacyjnych i byl chlopak a przy drugim to poprostu 2 tygodnie po okresie ciach trach i dziewczynka :tak::-D i nie pozwolilam sie ruszyc do czasu az te dwa tygodnie mina :-D:-D;-):-)

aniach kolezance pewnie troche ciezko bylo po urodzeniu drugiego? ale z drugiej strony fajnie, rok roznicy :tak::-) mam siostre o rok starsza :-):tak:

Do góry