reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

mysle tak jak dziewczyny...bo tak to na wszystko mozna badac czy nie ma dziecko alergii...na siersc, mleko itp itd....z krwi jakbys chciala robic to i tak sa odplatne...NFZ nie refunduje tych badan, U mnie jeden alergen kosztuje 40zl. Na skorne to za wczesniej dopiero po 3 roku zycia sie robi.... :)

reklama
dziewczyny juz sie dowiedzialam i napisze jakby to komus bylo potrzebne kiedys- u mnie czyli we wroclawiu znalazlam fajne laboratorium i przychodnie, mozna zrobic testy od 1-5 alergenow za 59 zl (wiecej sie nie pytalam). Chyba jej zrobie bo od razu sprawdze mleko, pszenice, roztocza, psa i cos jeszcze. :)

dziewczyny juz sie dowiedzialam i napisze jakby to komus bylo potrzebne kiedys- u mnie czyli we wroclawiu znalazlam fajne laboratorium i przychodnie, mozna zrobic testy od 1-5 alergenow za 59 zl (wiecej sie nie pytalam). Chyba jej zrobie bo od razu sprawdze mleko, pszenice, roztocza, psa i cos jeszcze. :)

rób jak chcesz choć jak dla mnie szkoda kuć dziecko , ale to oczywiści moje zdanie , alergie takie jak na sierść widać dośc szybko . Moja kuzynka kilka godzin po zaraz kaszłała i miała czerwone oczy , katar ..
Oczywiście to tylko moje zdanie a kazdy robi jak uważa :)

Słuchajcie mam problem od jakiegoś czasu moja Niunia nie daje sobie umyć główki w pozycji półleżącej a na siedząco tak jak chce ją nachylić do wanienki tak jak była kąpana za maluszka z główką to jest krzyk.O co chodzi??

Moja też nie chce w pozycji półleżącej myć główki tylko woli siedzieć w wannie więc myjemy na siedząco szamponem który nie szczypie w oczy bo woda zawsze jakoś się dostanie do oczek przy spłukiwaniu - próbowaliśmy z rondem ale ściągnęła szybciej niż ja jej założyłam. Więc nie robimy nic na siłę ona się bawi podczas mycia główki i jest zadowolona. Pozdrawiam

Na moim zdjeciu masz adres stronki wejdz tam wkjej fote , nie dawaj zadnych dodatków ( bo tam sa jakies gwiazdki i inne cuda ) i jak skończysz wszystko , to będzie link do wklejenia w podpis ( takie jak do suwaczków ) .
hhhmmm inaczej nie umiem

Nie zdarzyło się nam żeby wpadło coś do oczka podczas kąpieli, dlatego właśnie dziwi mnie zachowanie mojej córcia. Chyba pomyślę o tym rondzie kąpielowym bo myjąc na siedząco zawsze obawiam się że za dużo wpadnie jej do uszka wody.Dalej myję mydełkiem włoski ale chyba czas pomyśleć o szamponiku co polecacie??

reklama
Nie zdarzyło się nam żeby wpadło coś do oczka podczas kąpieli, dlatego właśnie dziwi mnie zachowanie mojej córcia. Chyba pomyślę o tym rondzie kąpielowym bo myjąc na siedząco zawsze obawiam się że za dużo wpadnie jej do uszka wody.Dalej myję mydełkiem włoski ale chyba czas pomyśleć o szamponiku co polecacie??

Do ucha chyba cięzko nalac wody , ja myję małemu głowę prysznicem i nigdy nie miało to miejsca , ja używam szamponu z bubchena i od poczatku takim myłam . Miałam tez szampon z linomagu , tez dobry. a czemu mydłem myłas ?

Do góry