reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

brown.kate wiesz jak sie budzi w nocy co 2,3 godzinki, to pewnie dlatego tak ladnie spi w dzien:) ja karmilam piersia do 4,5 miesiaca i musialam przejsc na butle niestety, ale pod koniec mala mi wstawala w nocy 6 razy na jedzenie!! Mialam bardzo ubogi pokarm na koniec(a wszytsko przez diete, zeby dziecku skaza nie wychodzila), schudlam do 47kg i trafilam do szpitala :( nieciekawa historia... Ale jak przeszlam na butelke, to wcale Majka nie przesypiala calej nocy, jeszcze z miesiac budzila sie raz na jedzenie, i od jakiegos czasu spi juz cala noc.

A ja jestem ciekawa ile waza wasze kruszynki? Moja miesiac temu wazyla 8kg, teraz nie wiem...

reklama
witam my dzis na szczepieniu yiśmy na wzw i całkiem niezle mały to zniósł szybko sie uspokoił i jest ok....teraz mi troche miałczy ale mam nadzieję że to zybko minie :tak::tak:

A mój warzy 10 kg

a u nas ze zpaniem tragedia:-( w dzień mma coprawda 3 drzemki po pół godzinki, ale w nocy budzi mi się średnio co godzinę:zawstydzona/y: do cycusia:zawstydzona/y: jestem już wykończona. Tylko czasami zdaży jej się przespać 3 h pod rząd ale rzadko:-( Głodna napewno nie jest bo wcina w dzień już różne rzeczy ale te nocki mnie już wykańczają, ale dla mojego skarbeczka dam rade i wytrzymam:tak: Włłaśnie oglądała bajeczkę w tv na cbeebies i zasnęła:-D Siedzi juuż ładnie sama, ddupke podnosi do raczkowania, ale narazie to trzęsie się jak galaretka:-D i się denerwuje że nie może się przemieścić:tak: Za to w chodziku to wie co i gdzie można nabroić:tak::-D

mój młody w nocy śpi dosc dobrze mamy tylko jedną pobudke na butle - ruchowo jestesmy troszke do tyłu - dopiero zaczyna siadac

witaj Hania zazdroszczę spania w nocy ihihihhi:-D:-D:-D bo u nas to nie najlepiej a czasami to już się modlę żeby było juz rano :-D:-D:-D:-D

młody dostaje około 20 butle z kaszką i spi do 3-4 potem butla mleka i pobudka rano - w dzien jest róznie - dobrze spi tylko po rehabilitacji

reklama
maluszek urodził sie z niedotlenieniem i ma wzmozone napięcie mięsniowe - 3 tygodnie temu badanie USG wykazało małą torbiel w główce - mamy z tego powodu problem z rączkami - mały nie chwyta tak jak powinien , nie podpiera sie , nie trzyma butli, nie chce pełzac - nie próbuje czworakowac -raz ma dzien dobry raz zły - zalezy jak ta torbielka mu sie ustawi i czy jest ucisk

Do góry