reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

hania73 to bardzo ci waspółczuje:-( ja to zawsze mówie że wolałabym bardzo cierpieć ze swoim zdrowiem byle by moja zuzanka była zdrowa,niestety tak się nie da zrobić:-(

reklama
maluszek urodził sie z niedotlenieniem i ma wzmozone napięcie mięsniowe - 3 tygodnie temu badanie USG wykazało małą torbiel w główce - mamy z tego powodu problem z rączkami - mały nie chwyta tak jak powinien , nie podpiera sie , nie trzyma butli, nie chce pełzac - nie próbuje czworakowac -raz ma dzien dobry raz zły - zalezy jak ta torbielka mu sie ustawi i czy jest ucisk

O rany! :szok: A co z tym dalej robić? Na czym polega rehabilitacja?? Co mówią lekarze??

Maja w dzień śpi 3 razy, raz ok 2 godzin o 9, a potem króciutkie drzemki po 40minut. Spać chodzi ok 19-20 i ok 2 budzi się na butlę - próbowałam przejść na herbatkę, ale ona jest po prostu głodna...wstaje o 6, tak jak rodzice ;-)
No i raczkuje to mało powiedziane, biega wręcz...:cool2:

rehabilitacja polega na wzmacnianiu prawidłowych zachowan i reakcji i blokowanie złych ruchów -cwiczymy np rzuty do przodu , siad z podporem otwiranie dłoni uczymy sie prawidłowo przekrecac z brzuszka na plecki i odwrotnie - rehabilitantak poprzec ucisk na punkty wymusza prawidłowy ruch - neurolog utwierdza nas w przekonaniu ze torbiel sie wchłonie i my tego sie trzymamy

Witaj Haniu - mam nadzieje ze rehabilitacja szybko pomoze maluszkowi.

PS. Bardzo mnie intrygua Twoj suwaczki.... chc nie rozumiem ich za bardzo. Przepraszam ze pytam - ciekawska ze mnie baba:zawstydzona/y:

Hania - no nie gadaj, że masz trójkę dzieci, na dodatek wszystkie to dziewczynki - urodzone we wrzesniu??! W tym dwie z nich tego samego dnia?? Ale numer.....:-)

Też bym się trzymała tego, że torbiel się wchłonie....:tak:

HANIA - ooo teraz sie zgadza, o blizniakach juz kilka razy slyszalam ale zeby byly urodzone w odstepie 9 dni to jeszcze nigdy:confused::-D

reklama
hania to niezle masz z tymi urodzeniami :-D:-D:-D zgadali się czy co hihihiih:-D:-D
a co do twojego synka to aż przykro jak takiego maluszka to dotyka ,ale zobaczysz będzie dobrze ,trzeba być dobrej mysli :tak::tak::tak:

Do góry