reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

reklama
ewcia - GRATULKI!!!! Nie dosyc ze dziewuszka to jeszcze w sierpniu...i jak sie sprezysz to lwica bedzie...ciekawe...moze i u mnie sie okaze ze jednak bedzie dziewczynka? :-)
Pewnie ze jak bedzie chlopak to sie nie bede zalamywac... :-)
i chyba zaczne sie turlac na basen..bo nic ze soba nie robie... :-)

Ida - dzieki ;-) Nie zapartwiam sie aż tak bardzo :-p Podejrzewam tylko, że teraz dzidzi nie podoba sie mój kaszel, bo brzucho boli ;-)

Ewa - to no ładny numer Wam Michalina wywinęła :-D:-D No to teraz Ola/Natalia? Ja odpuściłam Zuzę i tez skłaniam sie bardziej tu Natalii bądź Marcie, ale to drugie nie podoba sie Marcinowi

Basen...basen.....to chyba jest dobra mysl.... Postaram sie chodzic od maja :tak:

Dzis na 16:00 ide do lekarza!! Nie mozemy sie z M. doczekać.... Może pokaże co ma miedzy nóżkami......Kubuś czy Natalia....

dziewczyny,
miałam dziś USG i wiecie co będziemy mieć CÓRECZKĘ:szok::szok:

Gratulacje wielkie :-).

A ja od jakiegoś tygodnia mam zaparcia. Nie pomagają mi zadne domowe sposoby :-( Do tego odebrałam wyniki i teraz się tylko modlę bym nie dostała jeszcze żelaza.
A poza tym to nawet nieżle się czuję, czasem coś mnie kłuje w boku ale to chyba normale w ciąży.

isia- ja na zaparcia w pierwszej ciąży brałam syrop lactulosum... teraz tez miałam go stosować ( z zalecenia ginki) w razie konieczności...ale na razie (odpukać) nie ma takiej potrzeby:tak::tak: i to pomimo, że żelazo biorę...

kkasiulka
- powodzonka u gina i trzymam kciukasy, żeby dzidziulka się "ujawniła":tak::tak:

anik- wszystko możliwe;-) przecież u mnie tez miał być syn:-D

no a basen fajna sprawa:-D
od razu lepiej się wczoraj poczułam:tak:

Ja chodzę normalnie, nie bardzo wiem jak można się zabezpieczyć????... Woda jest wszechobecna!!!!!!!!!:))))))))

Ewa - tam ,sierpień, sierpień...żaden sierpień.... we wrześniu urodzisz:)
Fajnie dwie laski w domu, dwie dziewczyny chyba się szybciej dogadają....
Ja zaczynam się zastanawiać czy nie lepiej by było mieć dwóch chłopców, no ale... robiliśmy dziewczynkę...

W teorii basenów powinno się przed wejściem zaaplikować tampon i po wyjściu od razu wyjąć. Plus fajna jest profilaktyka probiotykowa (mi tam kazali całą ciążę raz w tygodniu pakować Lactovaginal).
Ja nie chodzę bo moja skóra protestuje niestety bardzo mocno :no:

reklama
Do góry