reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

kama jak pisalam wczesniej do aqua ja dzieki krazkowi donosilam ciaze do konca hmm nawet ja przenosilam - mala urodzilam w 42tyd ... podobno to czesty przypadek najpierw szyjka sie skraca i otwiera a pozniej w finale rozleniwia ...

trzymam za waz kciukasy dzielne mamusie :tak::tak::tak:

reklama
isunia- dzięki za słowa otuchy. :-) Mam nadzieję, ze moja szyjka tez się rozleniwi;-)

preg.png
[/IMG]

to faktycznie same chlopy... u mnie tez synek..a miała być córeczka..:-), pierwsze usg w 11 tyg. lekarz po budowie powiedzial ze na jego oko to chlopak na 90 %, potem kolejne usg w 14 tyg i kolejny lekarz potwierdził chłopaka na 99%, wiec juz raczej nie mam złudzeń...za to mój facet przeszczęśliwy..no to chocia żna swoimi postawiłam na swoim z imieniem będzie Aleksander chyba ze mi sie :angry:odwidzi..????

aqua, kama- trzymamy mocno kcilki za was i wasze pociechy!!! pamietajcie, bedzie dobrze:tak: trzeba byc dobrej myśli, wtedy i dzidziunie bedą spokojniejsze!!!

magda- gratulije córeczki!!!

Kama, Aqua - spokojnie kobietki. Będzie dobrze - musi być. Już jesteśmy prawie na półmetku - teraz juz będzie z górki....

witam wszystkie przyszłe mamcie :) czesto was tu podgladam ale jak dotad nigdy sie tu nie wypowiadałam, dzis jednak chyba musze sie wygadac bo zarazzwariuje.. moze któraś z was przezywala kiedys to co ja teraz :zawstydzona/y: i doda mi troszkę otuchy..
Mieszkam w anglii i NIESTETY zgodziłam sie na wykonanie tu tzw "testu potrójnego" który jest w tym kraju standardowym badaniem :zawstydzona/y:. Mam 21 lat, ani w mojej rodzinie, ani w rodzinie Połowka nigdy nie zdazyła sie choroba downa dlatego nawet do głowy mi nie przyszło że moge znalezc sie w grupie wysokiego ryzyka.. :-(
Niestety prawdopodobienstwo jest duże.. 1 : 110
Jutro mam mieć zabieg amniopunkcji czyli pobiora mi strzykawka przez brzuch wody płodowe i poddadza badaniom..:-(ostateczny wynik poznamy dopiero po 3 tygodniach.. zabieg niesie jednak ryzyko poronienia - ok1% - co tymbardziej mnie przeraza! zgodziłam sie jednak bo wierze (z całych sił staram się wierzyć) ze wyniki beda dobre i niedługo bedziemy mogli odetchnac z ulga :zawstydzona/y:ale nie moge odpedzic tez tych natrętnych.. złych myśli..

bezimienna zaniemowilam jak przeczytalam twoj post ... co ty kochana musisz teraz przezywac ...
a powiedz mi czemu przed aniopunkcja nie robia usg ?? przeciez to bezpieczniejsze badanie ...
no a dwa nie chce wplywac na twoje decyzje ani za bardzo ci mieszac w planach ale moze nie ma sensu poddawac sie aniopunkcji ... tym bardziej ze niesie ze soba ryzyko ... . wiem ze to ciezko mowic ale staraj sie myslec pozytywnie, piszesz ze jestes mloda i ze prawdopodobienstwo to 1:110 ... wiec to wciaz tylko prawdopodobienstwo ...
nie wiem kochana jak cie pocieszyc ... trzymam mocno kciuki za ciebie i maluszka ..

ja odmowilam zgody na ten test ... tez mieszkam w uk ...

reklama
Do góry