reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

sanya - idz do urzedu w wawie przygraj głupa że sie źle czujesz że bidulka nie możesz jechać do krakowa itp.. może da się tutaj zarejestrować .. :)) zawsze lepiej zostawić sobie kasę w kieszeni nawet jak się ja ma ... co do pakietu Vip to wejdz sobie na stronę enel-med tam jest wszystko opisane, co zawiera jaki pakiet.. wiem że napewno jest poród i cała opieka podczas i napewno stomatolog .. ( to z takich rzeczy które mnie zainteresowały jak o tym czytałam ) bo reszta to wiadomo jest wszystko ...
A w firmach to rzeczywiście zależy jak wynegocjują , ja ze swojej mam taki pakiet że aż Żal.... mam zamiar kiedys im ta karte w zęby wsadzić .. poza wizytami u lekarza i ogólna krwią i moczem za wszystko trzeba bulić , za toxo, grupę krwi , USG... to po co ta farsa że jest jakaś opieka medyczna ... to czego mi potrzeba tam poprostu nie ma.. jednym słowem mam lepszy socjal w firmie J. niż we własnej , przykre ale prawdziwe:))
No i u J. jak się dziecie urodzi to fotelik samochodowy w podarku dostaje . a u mnie nic ... gratulacje tylko hi hi

reklama
aniam- o to to to;) bardzo mi się spodobało co napisałaś:) i tak chyba zrobię;-)
Fakt, kumpela jest starająca się i ginka jej kazała zrobil full pakiet badań, to jak jej kazali zabulić za to, to wyglądała o tak :szok::szok: wyszło jej coś z 240 zł.W banku mieliśmy karty do lux-medu, raz miałam cystę, musiałam ją szybko ocenić czy operować czy wysuszać ,dzwonię i pani mówi :wolny termin mamy za.... 2 miesiące... padłam. Wtedy zrobiłam enelowską kartę, tego samego dnia miałam wizytę u gina i mimo,że składka jeszcze nie wpłynęła, to potraktowali mnie jak ubezpieczoną. Znajomi którzy mają karty w LIM też sobie je chwalą.
JA to sobie pójdę z moim krokodylem na spacerek ,bo dzisiaj mój go będzie kąpał sam (do tej pory ja to robiłam, ale mam dyspensę bo psiak waży 40 kilosów) a jego zaprzęgnę do czytania cennika :-)
A mój synal się rozkopał jak szalony właśnie, ładuje mi po bliźnie pooperacyjnej jak po cymbałkach:-) chyba się rozkoszuje pożartym właśnie marcepanem:-D

Sanya - tak bywa, karta , karcie nie jest równa, ale co do enel-medu też mam dobre zdanie na ich temat, J. ma kartę prawie 5lat i nigdy nie miał problemów a jak był chory to często tam bywał ... ja przez 4miesiace zostawiłam w dantex-med jakieś cztery stówy...
I walcz o swoje jesteś w ciąży i czy pracujesz, czy nie, to ci sie nalezy... a kase którą bys wydała na żelaznej dzidzi na konto :)).. lub na cokolwiek innego, nawet jak to przepijesz kiedyś , to bedzie lepiej wydane ... hi hi

o rety tu też zdążyłyście tyle naskrobać:-p

aniam- super masz z tą kartą od J z pracy:tak::tak: no i jeszcze fotelik dostaniecie:szok: SUPER!!

sanya- dziś rozmawiałam z koleżanką z grupy... jej siostra poraz drugi rodziła w szpitalu na żelaznej... bardzo zadowolona i z samego porodu i z opieki (i przed i po), jak również z opieki nad córeczką:tak::tak: i za nic nie płaciła... czyli jak da się uniknąć kosztów, trzeba próbować:tak::tak:

Ewa - cieszę sie że masz dobry humorek , czyli rozstanie na chwilke z Julka zniosłaś dzielnie .. no i dobrze że z małą wszystko jest ok.. a jutro już bedziecie razem.. wiesz fajnie że jest ta karta i wogóle tylko szkoda że moja firma nic z siebie nie daje a jak było trzeba ja z siebie dawałam bardzo dużo, ale cóż zawsze nam mówią że są gorsze.. I jeszcze Ania uczciwa zamiast wylegiwać się na zwolnieniu to pracuje :))

Melduje się dziewczynki :-)
ja tak szybciutko ..........bo musze leżeć
byłam w szpitalu krążek mi założyli
- założenie nic nie bolało, teraz też prawie nic nie czuje
ale po założeniu zaczoł mi twardnieć i napinać się brzuch - więc za tel i do gina - dostałam leki i mam leżeć plackiem- teraz jest już lepiej w czwartek ide na kontrole - ale to moje małe narwane

dziewczyny umierałam ze strachu cały czas umieram tylko teraz jestem troche spokojniejsza i wierze, że nie nastąpi przedwczesny poród (bo to nam niestety grozi ) i ,że będziemy razem aż do sierpnia

pozdrawiam Was gorąco i ciesz się,że Wasze szkraby zdrowe

Aqua - jak to dobrze, że się odezwałaś!!!!!!! Leż dziewczyno i nie do sierpnia, tylko cały czas, jak porodzimy we wrześniu i będziemy się dzielić radościami macierzyństwa!!!
Setki buziaków i ciepłych przytulasków dla Was!!!!

Aqua - kochana! Jak dobrze, że się odezwałaś troszeczkę! Martwiłysmy się o Ciebie i maluszka. Kurcze, z tym leżeniem to nieciekawie, ale dobrze, że jesteś pozytywnie nastawiona. Trzymam mocno za Was kciuki!

Aqua- doskonale Cię rozumiem, bo ja też nalezę do grona leżacych posiadaczek krązka. Mam go już cztery tygodnie i jest ok. Oby tak dalej.
Dziewczyny cieszę się, że trafiłam na takie super forum:tak: bo czasem mi psychika siada, a jak sobie poczytam Wasze posty, to jakoś mi lepiej.:-)

preg.png
[/IMG]

reklama
aqua ja po krazku tez musialam odpoczywac no i do porodu prawie bralam luteine i nospe prawie garsciami ... a porod przedwczesny tez byl w ciaglym zagrozeniu ... wiem ze bylo mi latwiej bo nie mialam zadnego urwisa do opanowania
wierze ze was bedzie dobrze ... kochana jestem z toba ... mysl tylko pozytywnie ... i jak mi lekarz mowil: kazdy dzien ciazy przynosi mniejsze ryzyko i zliza do szczesliwego rozwiazania ...

Do góry