reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

Halo halo :)
właśnie przypełzłam od mojego doktorka:-)
Posłuchałam sobie serduszka mojego synala, znowu się okazuje, że on ma jakieś swoje tempo wzrostu i jest b. dużym bobasem, plus dno macicy na poziomie 20-21 tydzień:szok:
Wyniki mam rewelka, ciśnienie 110/60, czyli jest jak być powinno. oczywiście sklerotyczka poleciała uradowana do apteki a recepta na kwasiorek nadal leżała u doktorka na biurku:-) więc poturlałam z powrotem i załatwiłam wszystko jak należy ;-) Na szczęście i klinika i apteka w tym samym budynku w którym mieszkamy,szkoda że nie ma tu jeszcze porodówki hahah.
anaklim- ja jednak na Żelazną parol zagięłam, pracuję nad tym pilnie:-)

reklama
Sanya :-):-):-).

A jakies witaminki lykacie? Bo ja jakos jeszcze nie:baffled:. Skonczylam kwasik i tak mysle bo z Polka cos tam w kratke bralam. Nawet nie pamietam juz co.

Anaklim - moja przyjaciólka tam rodziła cztery lata temu a teraz jej siostra bedzie rodzic , bo prowadzi ja pani Szczupacka własnie z tego szpitala , podobno jest oddział wyremontowany i jest super i fajna opieka..
Co do szpitala to najbardziej boje sie tego że mnie gdzieś odeśla.. bo teraz tak bywa. Bo moja lekarka nie pracuje już w Zadnym szpitalu , mam wiec zamiar przepisać się do kogoś kto mi załatwi gdzieś miajsce w razie czego :))
Ja byłam u lekarza 1go kwietnia. Wyniki ogólnie mam super w tym miesiącu nie muszę robić żadnych badań krwi ani moczu . Po 20stym tygodniu mam iść na USG, no i pani mi poleciła żebym poszła na jakies lepsze typy 3D, no bo to ważne USG i że lepiej będzie widać ..
Sanya - a ty masz jakieś wtyki na żelazną ??
Ja mam niby w karcie enel- med jakieś tam przywileje szpitalne ale co gdzie i jak jeszcze do końca nie wiem..zreszta jak nie będzie miejsca to i przywileje nie pomoga ..
Czy któraś w was była kiedyś w warszawskim enel- med u gina i może kogos polecic ??

.Hej laseczki.

.Byłam dziś a rana na pobraniu krwi,dobrze że Piotrek pozwolił mi pospać potem od 10-11;-). No i byliśmy na usg ,płci jeszcze nie znamy,bo niby teraz to tak łatwo pomylic dziewczynkę z chłopcem ale ja tam podejrzewam ze gdyby był lepszy sprzęt w państwowych placówkach to byłoby łatwiej podejrzeć;-) w końcu tyle z was już wie,wiec odrobinkę jesteśmy zawiedzeni;-). W sumie wszystko ok oprócz... jak ta kobitka co zapisywała na maszynie spytała tej co robiła usg ze" łożysko na ścianie tylniej?" a ta mówi ze nie,że dolne.No i nas to zaciekawiło,bo nic nam nie mówiła więcej na ten temat.W domu oczywiście looknęłam na necie i kurcze,jestem bardzo tym zdenerwowana,to łożysko przodujące i to co czytałam to mnie przeraża:-( ,a jak byliśmy na usg prawie miesiąc wstecz to tworzyło się na tylniej ściance więc dlaczego tak zeszło??? :-( Normalnie stres,mąz w pracy a ja potrzebuję tulenia teraz,eh.czekam z niecierpliwoscia na lekarza we wtorek. Miąła któraś z was moze takie łożysko?.

karolina przede wszytkim przestan czytac w necie cokolwiek ... i tak nic nie zmienisz a tylko sie zdenerwujesz niepotrzebnie ... najlepiej poczekaj na wizyte lub jak masz mozliwosc zadzwon od razu do swojego ginka !!!!
bedzie dobrze nie denerwuj sie ... a swoja droga babka nie powazna co najmniej ... bo jesli juz wali takie info to przynajmniej kilka slow wyjasnienia mogla by dodac :no: zero profesjonalizmu :angry: ...
mojej kumpeli lekarz w podobny sposob zakomunikowal ze dziecko ma chyba zespol dawna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! idioci normalnie ... sorki ale ponioslo mnie :sorry2:

karolina - isunia na racje, idz do lekarza, wypytaj o wszystko o co chcesz zapytac a przede wszystkim niech zobaczy to badanie , i się nie nakręcaj przeczytanymi głupotami, może one cos tam między sobą peplały i tyle :)) głowa do góry..

reklama
.tylko tak ciężko się opanować od czytania:wściekła/y: ehh,ale poczytałam trochę więcej i ciut się uspokoiłam. Wizytę mam we wtorek więc pewnie wytrzymam do tego czasu,hehe.Dzięki dziewczyny bo troszkę mnie wsparłyście:tak:.

Do góry