reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

pycha: agata ma rację, taki glukometr w rosmanie był np po 39zeta! więc moze warto zainwestować w jakiś prosty i niedrogi.

gratuluję wszystkim mamom dotychczasowych wyników wizyt:-D

reklama
hej ja juz po wizycie:)

wszystko ok:tak::tak:
serducho bije głośno i wyraźnie:-D:-D no i moja pani dr zdziwiła się, że mam taki duży brzuch - jak na 15 tydzień... powiedziała, że większość z tego to pewnie "napuchnięte" jelita:-p

no i do następnej wizyty mam zrobić morfologie i mocz- czyli standardzik:-)
folik mogę odstawić i brać już tylko feminatal:tak:

a i co do rtg zębów- ginka mi mówiła, że można takowe wykonać, tylko trzeba uprzedzić technika o ciąży, dostaje się wtedy ochronne ubranko- a poza tym promień jest skierowany na twarz...
no i juz sama nie wiem...

ewa ciesze sie ze wszystko OK :tak:

a co do prześwietlenia, to w poprzedniej ciąży miałam zrobić rtg płuc, bo że niby na brzuch wtedy nakładaja jakis pancerz, ale ja mimo wszystko nie zdecydowałam sie, ale tak mysle, ze twarz jest dość daleko od brzuszka, to by chyba nie zaszkodziło, w sumie to sama nie wiem ????

Ewa- może lepiej zrób , bo jak ząbek zacznie boleć to może nie być za miło , a ząbki masz tylko jedne :))... tylko idz do dobrego lekarza ..
ja byłam we wtorek u lekarza, a jutro idę na usg :))... wyniki już mam dobre, bo porzednio miałam mało żelaza ( hemoglobiny), ale teraz po jakiś cudownych proszkach na receptę wszystko jest ok , a nawet super...jutro napiszę jak było

Dzień doberek wszystkim :-) Ewa ja byłam rwać zęba w 9 tygodniu ciąży i teraz mam już spokój,jeśli trafisz na porządnego dentystę będzie wiedział co zrobić z ciężarną kobietą,pozatym bezpiecznie jest leczyć ząbki właśnie w II trymestrze ;-)
Wczoraj byłam u ginekologa dzidzi bije serduszko,wyniki moczu ok.Tylko z laboratorium nie dotarły wyniki badań krwi :confused: ehh
Lekarz powiedział żebym kwasik odstawiła a zaczęła brać witaminki :-) następna wizyta za 3 tygodnie (zaraz po świętach) w ciągu 4 tygodni przybyło mi 0,5 kg.Z czego bardzo się cieszę bo w poprzedniej ciąży przybyło mi 23 kg :shocked2: masakra!
Miłego dzionka wszystkim :-D:-D:-D

Ewuniu - ja bym tego zdjęcia nie robiła...Tyle z nim przechodziłaś, to co zmieni te kilka miesięcy? Ja zaczęłam leczyć zęby zanim zaszłam w ciążę, nie zdążyłam wszystkiego zrobić i lekarz stomatolog zdecydowanie powiedział, że zrobimy to co musimy, a fotkę ząbkowi strzelimy po rozwiązaniu...

Ewa - super, że maleństwo jest zdrowe i razme z mamą równo rośnie:-D,

Ja bym podobnie jak Kasiula nie robiła zdjęcia. jak masz ząb leczony kanałowo i założone lekarstwo to i tak nie ma co boleć..., tutaj chodzi tylko o to, żeby to lekarstwo jakie masz w kanale sposodowalo wylecznie zmin przykorzeniowych, a leczenie takich zmian może trwać rok albo dłużej (u mnie stawiają na 3 lata do pełnego wygojenia ha ha ha). A co do aparatów RTG to faktycznie zakładają ci ołowiany płaszczyk, tylko że wiązka promieniowania i tak w jakiejś cześci rozchodzi się na całe otoczenie, bo niby dlaczego wszyscy sie robiącu zdjęcia się chowaja, a pomieszczenia do zdjęc musza być odpowiednio zabezpieczne...

Ewa, zadzwoń do swojego lekarza i spytaj. Raczej będzie wiedział czy robić, czy nie. Wiem, że te takie rtg co się wkłada płytkę w zęby i wynik jest na kompie to mają mało promieniowania i je robią w ciąży...

Piękne wasze maluszki :happy2: Rosną jak na drożdżach. :-)

reklama
Do góry