reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

Zapisał mi go polski lekarz, bo jak tylko dostałam plamienia nie czekałam na kolejne skierowanie od GP tylko pojechałam prywatnie. To było w 10 tygodniu, lekarz zrobił mi usg, powiedział, że pęcherz płodowy jest troszkę za mały jak na 10 tydzień i zapisał duphaston, na receptę, bez problemu. Brałam go 10 dni. Nie pytałam tutaj ginekologa czy podają duphaston, ale jak będę 11-go to zapytam z ciekawości:))
Teraz zgodnie z tym co wyszło na usg kończę 13 tydzień i wszystko jest ok.

reklama
anaklim ciesze sie ze wszystko ok, jak powiedzial mi gino gdy przejdzie 12 tyd ryzyko sie zmiejsza!!!!
ja niestety nie mam w okolicy polskiego gina :-:)-( najblizszy w glasgow a to ponad 200km jazdy autem :szok: na szczescie nic sie dzieje wiec mam nadzieje ze bedzie dobrze ... na usg tez wszystko bylo ok ...
a o duphaston zapytaj z ciekawosci :tak::tak::tak: a noz widelec w irlandii maja inne podejscie ;-) choc szczerze nie sadze :-D:-D

Ewa- ja mieszkam niedaleko Elei ( nie wiem jak się to pisze ) - tena market na Broniewksiego, to to zbyt daleko to do siebie nie mamy :))
Anaklim - moja przyjaciółka jak była w drugiej ciąży to też robiła ...

No to ja też zrobię! Kot to kot (kocica raczej) wprawdzie kuwety nie czyszczę, ale lepiej mieć pewność!!
Isunia - ja jechalam 120 km, do Dublina, bo tu się totalnie nie przejmują i chyba to prawda, że wychodzą z założenia, że jak się ciąża ma utrzymać, to się utrzyma... ***** prawda, moim zdaniem, jak lekarz może pomóc to powinien!!!! Po to są lekarze i leki. Ja wiem, że czasem i lekarz nie może pomóc, ale powinien zrobić wszystko żeby się postarać!
Ja wg kalendarza ciąży bb jutro zaczynam 14 tydzień! A za tydzień midwife i lekarz.

anakim- super, ze z dzidzią już ok:tak: a z tego co się orientuję, badania na toxoplazmozę, trzeba powtarzać przy każdej ciąży... no i współczuje takiej służby zdrowia:-( u nas tez nie jest najlepsza- ale przynajmniej mamy pod dostatkiem mnóstwo prywatnych klinik i przychodni, gdzie na ciąże chuchają i dmuchają...

aniam141- to faktycznie niedaleko mamy do siebie:-) ja mieszkam na reymonta, zaraz przy skrzyżowaniu z broniewskiego:tak:

a ja melduję że piątkowa wizyta miła i wszystko ok:)

zarówno wielkość macicy, jak i wyniki z usg wskazują o dziwo idealnie 13 skończony tydzień:)
zapamiętałam tylko że dzidzia ma główkę szeroką na 23mm;-)

na następny raz mam przynieść wyniki badania przeciwciał, bo ja mam 0Rh-, a mój mąż AB Rh+, córa na szczęście ma A Rh-, ale zbadać trzeba...
...pamiętam jak przy madzi pielęgniarki śmiały się że najgorsze połączenie grup krwi, a skomentowały to z racji dużej żółtaczki fizjologicznej małej, podobno im większy konflikt tym większa żółtaczka... a u nas to skrajność:sorry2:
ale madzia za to zażyła solarium od początku;-)

następna wizyta 28-03

u mnie po piatkowej tez wszystko OK
orzeszek rośnie serducho stuka .....
no i wg lekarza zblizam sie do 14 tyg
wiec troche zaktualizowałam suwaczek!!
a co do bólu krzyży powiedział ze to normalne jak macica rośnie i kazał sie nie martwić
nie brałam juz L4 wiec od dzis byłam w pracy
........
tylko te krzyze
.......

Sreberko, Korni - ekstra. Bobasy rosną jak na drożdżach a czas strasznie szybko leci.
Wczoraj z uporem maniaka wszystkich przekonywałam że do porodu mam jeszcze 7 miesięcy, no i dzisiaj na spokojnie sobie to przeliczyłam i wyszło - 6.
Mam nadzieję, że po 20 marca dostanę zielone światło na powrót do pracy. Już mam dość siedzenia w domu i leżenia w łóżku.

reklama
hej

a ja wczoraj zaliczyłam usg i od razu wizyte

wszystko Ok, maluszek trochę był ospały, ale go rozruszaliśmy i zaczął machac łapkami, ma juz prawie 6 cm,

troche martwi mnie cukier :-( bo norma jest do 105, a ja mam 104, no ale mam się nie martwic i przyjśc na następna wizyte za 4 tygodni

zdjecia wkleje na watku zdjęciowym :tak:

Do góry