reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

chciałam się dowiedzieć coś więcej o ciąży bo to moja pierwsza i to trochę przypadkowa:)
od razu jak zobaczyłam dwie kreski na teście przespacerowałam się do mojego ginekologa. pogratulował, potwierdził ciążę USG i przypisał kwas foliowy1x1, feminanta1x1 i magnefarB62x1 i powiem szczerze ze to ostatnie mnie zastanawia. bratowa jest w ciąży i tego nie bierze, sąsiadka także! trochę jestem rozkojarzona ufam lekarzowi i leki dzielnie biorę. proszę czy ma któraś z Was ma podobne doświadczenia. chciała bym się coś więcej dowiedzieć na ten temat.

Ja dopiszę jak wcześniej dziewczyny - magnez dostałam jak pojawiły się skurcze łydek, witaminy lepiej brać od II trymestru bo mogą pogorszyć samopoczucie, podobnie żelazo. A magnez to podobny najlepszy jest magneB6 bo podobno najlepiej się wchładnia.
Na pewno trzeba brać kwas foliowy witaminy i magnez nie są już obowiązkowe ;-)

Ja sama biorę folix i jodid.

EwaII - super, że maluszek zdrowy i troszkę zazdroszczę chłopca :zawstydzona/y: A mam pytanie - jaka jest różnica pomiędzy usg 3D i 4D :confused:.

reklama
fiolet26 - jak się denerwujesz to wal do szpitala, przecież nikt cię z niego nie wyrzuci, kto mówi, że musiz czekać na plamienia. No i może jakaś meliskę dobrze wypić, żeby samej się uspokoić :sorry2:

Kkasiulka - mi lekarz powiedział, że mogę brać do 4 apapów w ciągu doby, co 6 godzin. Co prawda dotyczyło to temperatury ale do bólu głowy pewnie też stosuje się te zasady.

No no - nie krzyczcie ;-) Ibuprom brałam przed ciążą, a teraz biorę Apap - działa na mnie jak tic-taci, ale czego się nie robi dla Maleństwa....

EwaII - super, że maluszek zdrowy i troszkę zazdroszczę chłopca :zawstydzona/y: A mam pytanie - jaka jest różnica pomiędzy usg 3D i 4D :confused:.

3D - to obraz nieruchomego płodu w trzech wymiarach.

4D - to trójwymiarowy obraz + czas, a więc widok ruszającego się płodu w czasie rzeczywistym:tak:

3D - to obraz nieruchomego płodu w trzech wymiarach.

4D - to trójwymiarowy obraz + czas, a więc widok ruszającego się płodu w czasie rzeczywistym:tak:

Dzięki, tak się zastanawiałam jak ten czas upchnęli w usg :-D
Ja przyznam szczerze, że obraz 3D czy 4D mnie nie pociąga, normalny wystarcza :sorry2:

Sreberko - ostatnio w czasie wizyty lekarskiej miałam 120/70 i pani doktor była zachwycona. Stwierdziła, że to jest to o co chodzi. W pierwszej ciąży jak przekraczałam 140 to była lekka panika.
Fiolet - jak wiesz mam problem ze stawianiem się macicy. Brzuszek był bardzo twardy. Jeśli będziesz miała powtórkę z rozrywki to Nospa forte i obowiązkowe leżonko + wyciszenie. Stres chyba robi największą krzywdę, a niestety mamom pracującym stresu nie brakuje. Trzymam kciuki aby wszystko się uspokoiło

Hejka Dziewczyny :-)
Dzisiaj chodze usmiechnieta - jeszcze wczoraj brzuszek byl troszke napiety, ale dzis jest OK :tak::tak::tak: Uspokoily mnie wasze rady, pogadalam tez ze znajoma, ktora niedawno rodzila - powiedziala mi to samo :tak: Leze wiec i odpoczywam, w pracy dzisiaj na zwolnionych obrotach, ale z usmiechem na twarzy :-)
Jutro ide sie umowic na wizyte u lekarza - pogadac nie zaszkodzi.

Ps. Czy wszystkim wam znacznie urosly piersi? Bo u mnie raczej malenka zmiana -ale za to brzusio juz calkiem pokazny :-D:-D:-D

Pozdrawiam i dziekuje za wsparcie !!!!

Cześc dziewczyny:-)

Ewa wielkie gratulacje:tak:, teraz będziesz miała parkę, na pwawdę super:-D,

Artemida - ty odpoczywasz i odpoczywasz...i niczym się nie przejmujesz...

Fiolet - super, że wszystko ok. i niech tak pozostanie..., a co do piersi - to u mnie już przynajmniej jeden rozmiar do przodu, i nadal strasznie bolą...Jak tak dalej pódzie to obawiam się że skończy się na miseczce E..., a do brzucha - to ja się rozrastam cała..., spodnie to już mam ciążowe, bo w każdych innych to dochodziłam jedynie do 1/3 zamka i...

Aaa, trzymajcie jutro kciuki wybieram sie do lekarza:-)

reklama
Hej dziewczyny nie zamartwiajcie się na zapas kochane bo wszystko się odbije na maleństwie :-) Ja w środę jadę na badania prenetralne(ale przeleciało) .Jestem dobrej myśli bo inaczej bym ześfirowała ;-)Czuję się coraz lepiej,mdłości pojawiają się już bardzo rzadko,zawroty głowy też.Ale ostatnimi czasy strasznie boli mnie głowa(chyba ta pogoda tak na mnie działa)No i jak narazie dalej nie mam werwy ,jak myślę o sprzątaniu to od razu mam dość i najchętniej przeleżałabym ten czas pod kocykiem hihi :-D:-D:-D,kurczę zobaczcie niedługo będą za nami te pierwsze 3 miesiące ,zaczną nam rosnąć brzuszki,ruszać się maleństwa ohh cudowne uczucie.Pozatym wszystko u mnie ze zdrówkiem i dzidzią dobrze...mam nadzieję że i u was wszystko dobrze.Jakoś jestem optymistycznie nastawiona od poniedziałku.Teraz siedzę z młodym mierzę mu gorączkę,daję leki i mam nadzieję że szybko wróci do zdrowia bo będzie miał zaległości w szkole:baffled: Buziaczki dla was i uśmiechnijcie się Maja :-):-):-):-):-)
Majeczka - z tego co pamiętam ty jedziesz do GENOMU do Rudy Śląskiej, mogłabyś zapytać w jakiej cenie jest u nich USG 3D, i czy mają może juz 4D, i jak należy się umówić czy trzeba czekać itd?

Z góry dziekuje :):):)

Do góry