reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

kochane, dziękujemy za gratulację!!!

i jeszcze raz polecam (kto oczywiście ma możliwość) zrobienie sobie usg na takim lepszym sprzęcie... mówie wam, jakie to przeżycie móc wszystko tak dokładnie obejrzeć:tak: maleńkie paluszki i stopki (ktore wg pmiarów mają 8mm:szok:) ehh super sprawa...ciągle jestem pod wrażeniem:tak:

reklama
No Ewcia super wiesci :-):-):-):-), big big GRATULEJSZYN dla Ciebie i dla Twojego P.:-):-):-)!!!!!!!!!!!!!!!

No to super, rzeczywiscie Aqua, chlopcy narazie prowadza w naszym rankingu :tak::tak: ciekawe co to bedzie dalej????

A ja jak bylam ostatnio na wizycie dwa tygodnie temu, nasz mlody czlowiek mial 40 mm no i tez pokazal co tam ma miedzy nozkami, mam tylko nadzieje, ze nadal to sie bedzie potwierdzac........ Alez to jest magia, co??? dziecinka co dopiero ma pare cm, a juz wszystko na swoim miejscu, szok:tak::tak::tak:Nastepna wizyta juz umowiona na 04 marca ciekawe ile teraz bedzie mial, mam nadzieje, ze tam sobie rosnie zdrowo.....

Ewa, ale super. Niesamowite, ze to Dzidziule w nas sa takie male, a juz wszytsko maja. I fajnie, ze wszytskie paramtery w normie.
Ja musze czekac do 11 marca, ale ide do dobrego fachowac od USG, tego samego ktory ogladal Zuzie:tak:

Witajcie mamusie!
Potrzebuje waszej porady i wsparcia - wczoraj mialam, koszmarny dzien, a piatek byl poczatkiem zlego.... Za duzo pracy, zmeczenia i stresu i moj brzuszek zrobil sie w pewnej chwili strasznie twardy i napiety, do tego doszlo klucie w podbrzuszu - nie moglam przez chwile chodzic... Poryczalam sie jak bobr ze strachu, ze dzieje sie cos zlego z malenstwem :-( Zwolnilam sie z pracy i do lozka - jest weekend wiec nie moge zobaczyc sie ze swoim lekarzem, a w szpitalu moge sie pojawic dopiero gdy dostane krwawienie:wściekła/y: Horror! Przelezalam w lozku z 16 godzin i jest dzisiaj lepiej, chociaz nadal czuje napiecie w brzuchu - wzielam tez no-spe. Jutro ide do lekarza, ale chcialabym sie was poradzic - prosze, powiedzcie co to moze byc? :-(

Dziekuje z gory za wszelkie odpowiedzi i pozdrawiam.

Filoet, nie jestem lekarzem, ale wydaje mi sie, ze można sie martwic jak zaczyna sie plamienie lub krawienie, a kłucie w brzuchu to moze byc efekt tego, ze rózne czescie twojego ciala sie rozciagaja, oczywiście twardnienie brzucha to jest jakis znak, ale chyba dobrze zrobilas lezac i biorac no-spe. Ja tez wczoraj sie pokłocilam z M i od razu zaczal bolec mnie brzuch wiec taka reakcja na stres.

Hej dziewczyny nie zamartwiajcie się na zapas kochane bo wszystko się odbije na maleństwie :-) Ja w środę jadę na badania prenetralne(ale przeleciało) .Jestem dobrej myśli bo inaczej bym ześfirowała ;-)Czuję się coraz lepiej,mdłości pojawiają się już bardzo rzadko,zawroty głowy też.Ale ostatnimi czasy strasznie boli mnie głowa(chyba ta pogoda tak na mnie działa)No i jak narazie dalej nie mam werwy ,jak myślę o sprzątaniu to od razu mam dość i najchętniej przeleżałabym ten czas pod kocykiem hihi :-D:-D:-D,kurczę zobaczcie niedługo będą za nami te pierwsze 3 miesiące ,zaczną nam rosnąć brzuszki,ruszać się maleństwa ohh cudowne uczucie.Pozatym wszystko u mnie ze zdrówkiem i dzidzią dobrze...mam nadzieję że i u was wszystko dobrze.Jakoś jestem optymistycznie nastawiona od poniedziałku.Teraz siedzę z młodym mierzę mu gorączkę,daję leki i mam nadzieję że szybko wróci do zdrowia bo będzie miał zaległości w szkole:baffled: Buziaczki dla was i uśmiechnijcie się Maja :-):-):-):-):-)

fiolet- leż sobie i odpoczywaj... weź no-spę i nie zamartwiaj się... wiem, że łatwo powiedzieć, trudniej wykonać...ale jak pisze ida- dopóki nie ma krwawienia jest dobrze... ściskam mocno:*)

Witam z rana, odpoczęłam sobie w weekend od kompa i forum, co nie znaczy, że nie czytałam ;)
Majeczka - czuję się podobnie jak Ty - mdłości już nie ma, tylko od soboty przeokropnie boli mnie głowa....:-( Dla mnie ból głowy to norma, biorę Ibuprom i po krzyku, ale Maleństwo....:confused: W ciąży można tylko Apap, no i nie chcę przesadzić, kto to widział tyle tabletek przecibólowych brać:angry: Będę w czwartek u ginka, to muszę go zapytać o te tablety

Fiolet - trzymam kciuki! Na pewno wszystko jest OK! Ida ma rację, dobrze zrobiłaś biorąc no-spę i leżakowanie też jak najbardziej wskazane. I tak jak Ewa mówi - póki nie ma krwawienia wszystko jest w porządku. Głowa do góry!:tak:

Ewa - czy ja Ci juz gratulowałam tego chłopca do pary??:-)

Kkasiulka IBUPROM??
Ja pytałam ginekologa i tylko apapki można brać.Miałam wyrwany ząb i tylko apap!!
Na ból głowy zawsze narzekałam ,migreny miałam zawsze straszne.Teraz trzeba przecierpieć niestety słonko.Miłego dnia ;-)

reklama
Mozna brac te ktore zawieraja paracetamol i unikac aspiryny, ale w razie co w aptece na pewno doradza

Do góry