reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

reklama
moj tez Piotr a corcia skorpionica z krwi i kosci nie to nie i koniec kropka mysle ze w zyciu dopcha sie do swego ale teraz jest z nia ciezko,moja mama mowi ze rozpieszczona ee tam gdziezby :))))

a piotry sa suuuuuuper!!!

Witam!
Jestem już po wizycie. Nie powiem żebym była cała w skowronkach. Widziałam maleństwo - jest ruchliwe, serduszko pięknie biło, rośnie prawidłowo.
Jedyny szkopuł że jak określiła pani gin strasznie stawia mi się macica co jest podobno często przyczyną poronień. Boję się. Dostałam luteinę i mam się oszczędzać.
Wyniki wszystkie w porządku - tylko to. Czy któraś z was przechodziła przez coś takiego? W pierwszej ciąży nie miałam takich problemów...

Witam
Dobrze, ze z maluszkiem wszystko w porzadku Artemida. A jak doktor kazal sie oszczedzac to nic tylko sie stosowac. Na pewno wszystko bedzie dobrze, zaraz masz II trymestr, wypoczywaj ile tylko mozesz

Artemida - ja osobiście nie miałam tego problemu, ale znam 2 osoby, które miały ten problem w 4 m-cu - nawet nie dostały leków, tylko musiały zrezygnować z pracy i pójść na L4 żeby odpocząć - jedna osoba miała skurcze od jazdy samochodem (dojazdy), druga od siedzenia (przy biurku w pracy) - ogólnie zwolnienie rozwiązało w obu przypadkach problem - zdrowe dzieciaczki urodzone w dodatku 2 tyg. po terminie ;-) A tobie ta macica się kurczy tak że czujesz? Może możesz zobaczyć kiedy to się dzieje i po prostu unikać sytuacji wywołującej skurcze? Jakby co jest Nospa którą możesz brać też w sumie bez ograniczeń tak naprawdę.
Ale generalnie odpoczynek i leżenie powinno pomóc :tak: Powodzenia :-)

Prawdę mówiąc to ja nie wyczuwam tych skurczy. Dzisiaj miałam wrażenie że brzusio jest jakby bardziej twardy ale nic poza tym. Żadnych plamień, bólów brzucha a tu taka nowina. Brakuje mi podobno jakiegoś hormonu i m.in. dlatego jest mi cały czas zimno.
Dzięki za wsparcie dziewczyny.

Bo ja miałam takie właśnie twardnienie brzucha w poprzedniej ciąży, ale mój gin stwierdził, że jak tego nie czuję to raczej nic groźnego... No i nie było. Dopiero gdzieś koło 9 m-ca było czuć że się kurczy (nie że bolało, ale że w ogóle było wiadomo), a wcześniej to jakoś tak parę razy popatrzyłam że twardy, ale pewnie ze 100 innych nie zauważyłam... (bo obserwowałam przez te moje kumpele kurczliwe co pisałam wyżej). No i mój gin nic tam nie panikował... i miał rację w sumie, bo nic się nie działo :-)

Artemida - odpoczywaj, oszczędzaj się, będzie dobrze.
Ja do tej pory kilka razy czułam skurcze, nie są bolesne ale wyczuwalne. Lekarz powiedział, że jeżeli nic więcej się nie dzieje i zdarza to się często to, żeby nie przesadzać.
W pierwszej ciąży bardzo szybko czułam skurcze jak wracałam do całym dniu z pracy. Na bank to było zmęczenie. Od 6 miesiąca to było już normalne i nic się nie działo.
A skąd lekarz wie, że brakuje ci jakiegoś hormonu, robił badania w tym kierunku bo chyba nie z tego, że jest ci zmino?

reklama
no to trochę dziwne,że lekarze dają ot tak hormony bez robienia szczegółowych badań... ale wiadomo jak to jest-odpoczywaj dużo słoneczko :happy:

Do góry