reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

kasiula - a ja już myślałam że urodziłaś he he .. no co kawał chłopaka bedzie a jaki bedzie naprawde zobaczymy .. przechlapane masz z tymi doktorkami ..

reklama
sanya- wiem jaki to ból, dlatego bardzo mi przykro... rozumiem, że nospa już nie pomaga:confused: więc... pozostaje mi życzyć ci szybkiego rozwiązania, bo ileż to można się tak męczyć....

kasiula- ja tez myślałam, że ty już po... bo znikłaś nam jakoś;-) trzymaj się dzielnie!

a poza tym mloda baaaaaaaaaardzo nisko, prawie cala glowka w kanale :szok:, polozna ledwo czubek czula, mowi ze jak na jej gust to moge zaczac rodzic w kazdej chwili,

E tam e tam, mój od połowy lipca bardzo nisko, a nie planuję urodzić przed terminem. Piotruś miał łeb w kanale 5 tygodni przed porodem, a rozwarcia zero aż do 8 godziny skurczów. Także tym się Isunia nie przejmuj.

kasiula to co pomiarów to ja bym im tak nie ufała
znajomej na USG wyszło że mała ma 3900g a po urodzeniu dziecie ważyło 3050g tak że....
mi lekarz przeważnie mówi zebym tak z 0,5kg odjeła od wyniku

Sanya kofanie trzymaj sie

Sanya - nie wiem czego ci życzyć. Albo ustąpienia bóli albo szybkiego rozwiązania, bo jeśli to dłużej potrwa to ty stracisz siły jeszcze przed samym porodem.
Ja się wagą martwię w drugą stronę - moja malutka póki co jest naprawdę malutka. Mogła by trochę nabrać ciałka...

Aniam-ma do Ciebie nr wiec jak mnie zaskoczy wczesniej porod to napewno Ci napisze, co jaki i gdzie:tak:
Sanya- dokladnie chcialam napisac co Artemida-,ze nie wiem co lepsze szybsze rozwiazanie czy lekkich skurczy-w kazdym razie zycze Ci duuuzo sil do przetrwania! wiem co tzn , mnie pare razy zlapal,ze az sie poryczalam ale przy wiekszosci tylko mnie wykreca i szybko mija.Trzymaj sie zatem!!!
Ewa- jak samopoczucie 4 dni przed rozwiazaniem?:-)

Anika - witaj z powrotem:)

Sanya - ja bym zastosowała radę z suwaczka... tam maliny....

Isunia - witajcie w naszej bajce... Tu położne i lekarze są niewiarygodni, wszystko na oko...

reklama
Nie będę zaśmiecać wątku ogólnego tematem mojej "swędziawki ":baffled: Odebrałam wyniki - są idealne - ALT -15, AST - 16, bilirubina - 0,27. Zadzwoniłam do lakarza, przeczytałam mu - wszystko super, a dalej swędzi :crazy: Kazał mi pić wapno i kupic olej z wiesiołka w kapsułkach , no i kontrolować czy się nie powiększa obszar swędziawki.
Dobrze , że nie cholestaza - ale co ?? już mam schizy czy coś zjadłam ? A pożeram co dnia miliony najróżniejszych rzeczy . Czy to efekt golenia w tempie przyspieszonym + np. spodnie niedopłukane z proszku - bo i tak mogło być. Może to nerwica przed porodem :-D:tak:

Do góry