reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

matylda ewa aqua - super wiadomości :-)
buffo - u mnie wszystko jest w porządku ale wizyty mam juz wyznaczone co 1,5 tygodnia. Mój gin. woli mieć wszystko pod kontrolą.

reklama
Sanya - trzymaj się - jeszcze troszeczkę - przetrzymałaś tyle miesięcy - wytrzymasz jeszcze miesiąc.

A swoją drogą - Aqua, Kama, Matylda, Sreberko - wam się coś nie pomyliło - przecież to wątek wrześniówek. - czekać proszę na nas i nie wychodzić przed orkiestrę ;-)

No wlasnie - dziewczyny nie spieszcie sie az tak bardzo;-)

Aqua - a gdzie w koncu zalatwilas tego okuliste? Jak cos to prosze o namiary bo ja nadal tego nie zalatwilam :baffled:

Sanya - trzymaj sie myszko! Bardzo dzielna z ciebie kobietka!

A ja przedwczoraj tez kiepsko spalam - od poczatku ciazy mam okropna alergie na wszelkie detergenty - palec "obraczkowy" ucierpial najbardziej. I choc staram sie wszystko robic w rekawiczkach i uzywac mydelka bambino to po przedwczorajszej kapieli psa mam rany na tym palcu, w nocy nie moglam spac bo tak mnie swedzialo i pieklo. No i wczoraj musialam myc takze swoje wlosy w rekawiczkach:shocked2:

Ostatnia edycja:
Wytrzymam wytrzymam obiecuję:-) Małej się wcale nie spieszy, więc nerki mają mnie słuchać!:-)

A kama i aqua -to Wy jesteście najdzielniejsze:tak: podziwiam Was za cały trud i walkę o maluchy:tak: jesteście dzielne !!!

A swoją drogą - Aqua, Kama, Matylda, Sreberko - wam się coś nie pomyliło - przecież to wątek wrześniówek. - czekać proszę na nas i nie wychodzić przed orkiestrę ;-)

i jeszcze ja, jeszcze ja:-D:-D
moja ginka idzie na urlop od 25 sierpnia więc mam nadzieję, że to tego czasu będzie po wszystkim:tak::tak:
aaa... no i podobnie jak sanya, w chwili przyjęcia do szpitala również mam z głowy papierkową robotę:-)

A ja przedwczoraj tez kiepsko spalam - od poczatku ciazy mam okropna alergie na wszelkie detergenty - palec "obraczkowy" ucierpial najbardziej. I choc staram sie wszystko robic w rekawiczkach i uzywac mydelka bambino to po przedwczorajszej kapieli psa mam rany na tym palcu, w nocy nie moglam spac bo tak mnie swedzialo i pieklo. No i wczoraj musialam myc takze swoje wlosy w rekawiczkach:shocked2:

ło rety:szok: to musi byc dopiero upierdliwe:no: bardzo współczuje...
a co na to twój gin???

aqua-
no to super!!!

laski stop pyrrrrrrrrrrrrr .... to watek wisniowek a nie sierpniowek ...
co wy z tym terminem na sierpien i sierpien ...
przypominam we WRZESNIU rodzimy !!!!!!! ;-):tak::-D
i tego prosze sie trzymac ...

poza tym ciesze sie ze jak narazie wsio u was ok ...

reklama
KarinaNieZie - mam to samo, cała w plamach. Dla mnie nietoksyczne do mycia ciała są w miarę chamskie mydła w kostce (byle nie dla dzieci bo te są jakieś oblepiające skórę i nie myjące), żel do mycia z Biedrony za 1,99 zł, kosmetyki Ziaji oraz AAHelp seria. Stestowałam chyba wszystko na rynku w poprzedniej ciąży. Wyszło że jestem uczulona na jakiś drogi składnik tych pomywaczy do ciała, bo te wątpliwe i tanie jakoś mnie nie uczulają. Z szamponem to nie miałam problemu za to.

Buffo - ja dalej raz na miesiąc chodzę. Ogólnie ograniczam, w poprzedniej ciąży dygałam co 3 dni i miałam serdecznie dość (i mój portfel też). Jak się nic nie dzieje to wg. mnie nie ma co się stresować. W sumie najważniejsze są twoje obserwacje ruchów na tym etapie. Jakby się coś działo to zauważysz i wtedy obowiązkowo na wizytę. :tak: Ale twoja lekarka jakoś przed 36 tc powinna ci zrobić (albo dać skierowanie) na ostatnie USG - które jest ważne w ocenie wagi dziecka (i tu jest wskazaniem do porodu np. cc czy naturalny, czy naturalny z oxy czy bez), bo później już dziecko może mieć głowę w kanale rodnym i ustalenie wagi może być niemożliwe. :tak:

Do góry