reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

Olisska - najwazniejsze ze wszystko w granicach normy! Bedzie dobrze!
Nieststy nie chca robic USG bo to jest koszt :-(

Ja tez mam nerwy na nasza wspaniala sluzbe zdrowia, cala ciaze prowadze prywatnie, za wszystkie badania place - i jak teraz raz chcialam skorzystac z okulisty w ramach funduszu to dupa - do konca sierpnia nie maja terminow a na wrzesien nie prowadza jeszcze zapisow:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
W zeszlym roku tez raz chcialam skorzystac z gina w ramach funduszu to bylo identycznie!!!!!! Po co my w ogole oplacamy z mezem te skladki. Jedyne co to jedynie moja corcia czasem korzysta z pediatry ( przecietnie raz w roku ).

Moze tu w Cz-wie bedzie lepiej i moze uda mi sie zalatwic tego okuliste bo sie uparlam - postaram to zalatwic - czuje sie czasem jak glupia, dojna krowa - z moich skladek korzystaja inni m.in. alkoholicy, ludzie ktorym sie nie "oplaca pracowac" itp. ale ja nie moge:-( Gdzie tu sprawiedliwosc!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Karina - ja mam to samo odczucie - dojna krowa - dosłownie!!!!!!!!!!! i tez z okulista mam teraz problem dlatego już sobie darowałam fundusz i ide prywatnie koszt 39 zł wiec przeżyje a dochodzić sie z babami w recepcji bo one lachę robią ze zapisza a pozniej w kolejce z kolejnymi babami ktore nie rozumieja ze ciezarnej jest ciezko wystac w kolejce w dusznej poczekalni a wejdz bez kolejki to ci oczy wydrapia - to mi sie nie odechciewa

omega - bedzie dobrze - my z Ala wylezałysmy tyle czasu to ty tez dasz rade - tylko bez nerwów

olisska - dobrze, ze młoda w graniach sie miesci - bedzie dobrze - moze teraz zacznie szybciej rosnac

sreberko- cos sie dzieje czy intuicyjnie przełozyłas wizyte?

Karina- skąd ja znam te problemy. Cała ciąża prowadzona prywatnie - tylko do okulisty chciałam iść na kasę. I co - dzwoniąc w czerwcu usłyszałam że termin we wrześniu. Jak powiedziałam pani w rejestracji że wtedy to mogę być po porodzie to się zlitowała i załapałam się na 21 sierpień.
Też się dziwię - na co my dajemy tak duże pieniądze.

No wlasnie dojne krowy z nas....:wściekła/y:

Aqua - a dasz mi namiary na okuliste prywatnego? Plissss...
Przestalam sie ludzic po Waszych postach ze to zalatwie z funduszu, wiec lepiej juz to zalatwic w Cz-wie - tu i tak zaplace duzo mniej niz w W-wie. Mialam nadzieje ze poza W-wa jest lepiej - ale okazju sie ze naiwniak ze mnie:baffled:

Aqua - a dasz mi namiary na okuliste prywatnego? Plissss...
Przestalam sie ludzic po Waszych postach ze to zalatwie z funduszu, wiec lepiej juz to zalatwic w Cz-wie - tu i tak zaplace duzo mniej niz w W-wie. Mialam nadzieje ze poza W-wa jest lepiej - ale okazju sie ze naiwniak ze mnie:baffled:
Powiem tak nie znam w Częstochowie dobrego okulisty :no:zraziłam sie do nich strasznie a oczy leczyłam w Katowicach - tylko teraz tam już nie dojadę i muszę na kontrole iść tu :dry:i ide porostu do okulisty co jest w optyku w Auchanie zobaczymy co powie - po wizycie napisze czy warto

My po piątkowej wizycie w nienajlepszej formie...
U Malutkiej na szczęście wszystko w porządku,serdusio bije 150/min, rośnie i przybiera na wadze. Ile dokładnie mierzy i waży dowiem się już 14 sierpnia podczas kontrolnego usg:tak:
Wcześniejszy poród mi raczej nie grozi o ile będę spokojna jak do tej pory hehe, szyjka nadal 45 mm i szczelna.

Hemoglobina stoi na żenującym poziomie 11.8 ale kazali mi odstawić już kwas foliowy i witaminy,żeby odciążyć wątrobę,za to kazał mi gin brać rexorubię, nadal żelazo i vegevit.
Niestety siadły mi nerki, pomio moich usilnych starań. Pojawiła się krew w moczu i śluz, więc bierzemy tabletki. Zapewne stąd jestem okropnie spuchnięta, czuję się jak dromader...
Ale z pozytywnych rzeczy, to mam już podpisane wszelkie zgody i wypisaną historię choroby i kartę do szpitala, więc nie będą mnie o nic pytać podczas skurczów:tak:Plus położna kazała dać znać, kiedy "się zacznie" to będzie slużyć wsparciem... szkoda tylko że rodzimy w tym samym terminie heheheh.
Też mnie czeka okulista bo ostatnio przeprosiłam się z brylami. Zdarza mi się widzieć podwójnie podobno to się zdarza:-p

Nieststy nie chca robic USG bo to jest koszt :-(

Smutne toto, bo generalnie czego koszt? Dziada co siedzi i żelu do głowicy :no:
Właśnie jedno z najmniej kosztownych, a najbardziej pożytecznych badań...

Sanya - współczuję problemów zdrowotnych... już mało zostało na szczęście. U mnie wątroba wywija też harce, na szczęście reszta narządow jakoś daje radę...

reklama
No a ja dziś bardzo się zestresowałam. Dzwonila pani z gabinetu mojego gina i wizytę mam przesunietą z przyszłego poniedziałku na najbliższy czwartek, co oznacza ni mniej ni więcej tylko wcześniejsze ściągnięcie pessara:shocked2:. Mam stracha i to porządnego:-(.​

Do góry