reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

reklama
kama - bedzie dobrze trzymam kciuki - ja tez dzisiaj zaginam do mojego gina bo mam jakieś przecieki :szok: cholewa a tak dobrze było - mam nadzieje, ze wrócę jeszcze do domu .......nie jestem na nic nastawiona psych.

mieli mi dzisiaj zaglądać w oczy a będą w .....;-)

Kama - dokładnie, będzię dobrze..., może twoj doktorek ma po prostu jakiś wyjazd szkolenie i dlatego...:tak:

Aqua- daj znać co u Ciebie po wyzycie...

Sanya - już tylko miesiąc - dasz radę....

Klajo- fakt, wizyta jest przesunięta ze względu na wyjazd lekarza- to po pierwsze; a dwa- nie wiadomo, czy dotrzymałabym do wizyty tydzień poźniej, więc mój doktorek woli mnie mieć na oku:blink:. Zwłaszcza, ze tydzień temu byłam u niego, bo zaczął mi schodzić czop śluzowy:baffled:. Na razie po kawałeczku i bez krwistego zabarwienia...

Aqua- kochana, daj znać po wizycie

ja już po wizycie u ginki i dołączam do mam wrześniowych z terminem na koniec sierpnia hahaha
mam przestać się oszczędzać, zacząć normalnie funkcjonować czyli wolno mi już umyć okna i wypastować na kolanach podłogi. dostałam nawet pozwoleństwo na częstsze przytulanki z mężusiem:-D
dostałam skierowanie na ostatnie USG+ przepływy i idę jutro rano do szpitala żeby to zrobić, do tego standardowo mocz, morfologia i HBs
i od następnej wizyty czyli od 12 sierpnia mam się meldować co tydzień w gabinecie

dziewczyny wszystko będzie ok
aqua, ewa meldować co u was po wizytach:-)

Witam, nie udzielam się zbytnio na forum, ale mam pytanie. U lekarza byłam 1 sierpnia, robiła mi tylko KTG, następna wizyta 5 września- czy to normalne?

buffo- moim skromnym zdaniem, na tym etapie ciąży na wizyty chodzi sie średnio co dwa tygodnie, a jeśli jest potrzeba to nawet częściej.

matylda- no to super!!! coraz więc wrześniowych sierpniówek:-D

sanya- oj przykro mi, że tak ci się daą we znaki te wszystkie dolegliwości:no: ale jeszcze tylko miesiąc i widok małej wynagrodzi ci wszystko:)

kama
- cokolwiek się stanie-będzie dobrze!!! jesteśmy z tobą!!!

a co do tematu naszej służby zdrowia- zadzwoniłam dziś do ośrodka, żeby juleczke umówić na bilans 2-lata i co: najbliższy wolny termin dopiero 25 wrzesnia:wściekła/y: jak wspomniałam o porodzie, to babeczka zaproponowała żebym już w tej chwili zapisała olę na wizytę kontrolną:szok::szok: i... wykupujemy ubezpieczenie w limie!

a po wizycie- wszystko w porządeczku:) nic nie wskazuje, żebym w ciągu najbliższych 2 tygodni miała się rozsypać, bo główka jeszcze wysoko, szyjka zamknięta:) ciśnienie w normie: 100/60, waga 11,5 do przodu:-p i w końcu hemoglobina podskoczyła do 12,1:tak: posiew pobrany, najbliższa wizyta za 2 tygodnie (jeśli oczywiście wcześniej nic się nie wydarzy:-p)

jestem po wizycie - fałszywy alarm - uuuufffff - to nie wody - te są w normie - wydzielona zmieniła konsystencje
- młoda w porządku

kama
- mi zdjęcie szwów tez przesunął tylko w druga stronę i do szpitala mam przyjść w przyszły wtorek 12.08 a nie w nd 10-ego - lekarz wierzy ze damy rade - zawsze to parę dni więcej tym bardziej ze gwiazda moja to wypasiona nie jest

i załatwiłam okuliste - fart ! z oczami tez wszystko gra wiec rodzimy naturalnie

rano sie zestresowałam ale teraz jestem happy i chyba wyskocze na lody

reklama
Do góry