reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

reklama
Witajcie wrześnióweczki! No to i ja po wizycie kontrolnej, niestety nie z dobrymi wiadomościami.:no::-( A więc też dołączam się do dziewczyn zagrożonych wcześniejszym rozpakowaniem się przed terminem, a więc moja szyjka zaczeła się buntować i mamy rozwarcie na 12 mm co potwierdziło usg, a do terminu jeszcze półtora miesiąca:-:)-( Także uziemiona w domu i to leżąc na tabletkach rozkurczowych, wstawać tylko siusiu:-( dobrze ,że za wczasu poprałam i poprasowałam:tak:. Pozdrawiam

img-19092008011.jpg

Omega, nie martw się na zapas :tak: Znam dwie dziewczyny co chodziły od 6 m-ca z rozwarciem na 3 cm (!) i jedna urodziła w terminie, a druga 2 tygodnie po terminie. Także głowa do góry! :happy2:

Omega - głowa do góry jak pisza dziewczyny będzie dobrze...

sreberko - co ty masz za dziwne przeczucia... czekaj spokojnie do końca, nie buntujemy sie i nie rozpakowujemy sie za wczesnie....:-);-):-D

Omega własnie-bedzie dobrze, mam kolezanke, ktora miała przedwczesnie urodzic i jeszcze przenosiła!
Sreberko oj coz to za przeczucia??:confused:
My po wizycie w szpitalu. Pani dokrot mierzac moja macice faktycznie, z poprzednimi wymiarami, zauwazyla, ze mała nie rosnie, ale tutaj najmądrzejsze panie, ktore wykonuja usg stwierdziły, ze usg jest niepotrzebne, gdyz mała miesci sie w granicach normy. Gdyby spadła ponizej to wtedy kazałyby mi sie martwic. Czyli nie sa nadgorliwe, jesli jednek-nie daj Bóg- stanie sie cos mojej małej to pozabijam te suczyska jedna po drugiej!!!:angry: Ja wiem, ze nadgorliwosc gorsza od faszyzmu, ale usg nie jest ingerencją wewnetrzna i mogły zrobic dla swietego spokoju.
Kolejna kontrola w szpitalu w zwiazku z tym sutkiem 7-go sierpnia.
Pozdrawiam wszystkie moje kochane dziewczynki i zycze wszystkim jak najmniej stresu i samych pozytywnych wiesci po wizytach!:tak:

Olisska - mam nadzieję, że po tej wizycie troche się uspokoilas ..:tak:, i nie dziwię się że masz ochotę walnąć te baby w łeb, będzie dobrze... jak sama piszesz Pola mieści sie w granicach normy:tak: no i trzymam kciuki za nastepna wizytę...będziesz karmic swoje maleństwo...zobaczysz...

reklama
olisska- dobrze, ze z Polą wszystko dobrze. Dziwi mnie tylko, że tak wzbraniają się przed zrobieniem usg. Przecież -tak jak piszesz- nie jest to inwazyjne badanie i dziecku nie szkodzi.

Do góry