reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

izulka - bardzo mi przykro :-( przytulam Cie mocno i Twoje szkraby które masz i napewno kochasz ponad wszystko a na kolejna maleństwo przyjdzie jeszcze czas - uszka do góry

reklama
kochane wrześnióweczki:)
pragnę z radościa i fasolka w brzuszku dołączyc do waszego grona... i na sam początek chciałabym prosic was o pomoc w interpretacji wyniku beta hcg :) robiłam je równo tydzien temu i poziom hormonow wynosil 6839,1... juz calkiem sie pogubilam i czy ktoras z was orientuje sie ktory to moglby byc tydzien... ja stawiam na czwarty od dnia poczecia.
Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie:)

kkasiula- super, ze wszytko ok!!!

okruszek- powodzonka na usg!!!

ajako- ja ci niestety nie mogę... najlepiej będzie, jak skonlultujesz się z lekarzem, bo to na prawde bardzo poważna decyzja...

:-(niestety nie wszytsko jest ok. Lekarz powiedział że nasze maleństwo jest za małe. Jego wymiary zgadzają się z wymiarami dzieciątka w 7 tygodniu a ja już jestem pod koniec 8 jestem strasznie przybita. Zapisał mnie na usg za tydzień. Nie wiem jak wytrzymam te 7 dni...:(

Dzieki Wam dziewczyny, jestescie bardzo kochane!!!!:-):-)

W poniedzialek ide do gina, pogadam z nim, zobacze co mi powie i potem zdecyduje........w sumie to nie wiem za bardzo o co chodzi, bo przeciez tysiace kobiet rodzi i nie szczepia sie na ta okazje przeciwko zoltaczce, prawda??
ale moze jak juz mialam te dwie to i trzecia musze wziac............
Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze, tak czy inaczej, czy sie zaszczepie czy nie............pozyjemy zobaczymy............najgorzej, ze zaraz z rana we wtorek lece do Belgii, wiec juz nie podzialam nic, az do marca, jak znowu przyjade.

A słuchajcie mam pytanko czy robicie te badania prenatalne z krwi???te ktore sie wlasnie robi w czasie od 11 do zdaje sie 14 tygodnia??? Bo ja oczywiscie chcialabym, ale za pozno o tym pomyslalam, bo akurat bedzie mi lecial 11 tydzien jak bede wyjezdzala z Polski............:sorry2::sorry2: a w Belgii to raczej tym bardzije tego nie zrobie..............

Okruszku, moja bratowa miała taką za małą dzidzię - okazało się że była całą ciążę o tydzień mniejsza. Na początku of kors wielki strach był - jeden lekarz do 8 tc w ogóle widział pusty pęcherzyk. Potem poszła do tego mojego i strach się skończył...
Zdrowa dziewczynka :-) Urodzona 2 tyg po terminie (musiała dorosnąć do normy chyba;-) ) :-)
Także na razie nie włączaj martwienia. :tak::happy:

Ajako, ja nie robiłam i nie będę robiła tych badań. Ogólnie kupa niepotrzebnego stresu. Chyba że jesteś w grupie ryzyka (masz koło 40 lat, choroby genetyczne w rodzinie, albo pracujesz w szkodliwych warunkach z substancjami toksycznymi).
Moja koleżanka robiła, coś jej wyszło nie tak - potwierdzała innymi badaniami - 10 dni czekania na wynik, była jak wrak człowieka, potwierdzenie wykluczyło wady i ma zdrową córcię. W tych badaniach jest duży procent wyników fałszywie pozytywnych (czyli że masz dziecko z wadą) i trzeba potwierdzać je innymi. Jak na USG jest ok, to rzadko jest coś nie tak, wg mnie USG wystarczy (w tym okresie robione znaczy się)

Asylwia znalazłam normy beta-hCG, nie są one precyzyjne bo kazde dziecko rozwija się inaczej i tak dla 5-6 tygjest 850-20 800, 6-7 tydzień 4000-100 200.
Ty piszesz że to 4 tydzien od zaplodnienia czyli 6 od ostatniej miesiaczki czyli tak jak liczy ginekolog i to jest w normie.
Pozdrawiam.

Cześć szczęśliwe wrześnióweczki!!!!!!!!!!!
Już dawno tu nie zaglądałam, bo mdłości meczyły mnie niemiłosiernie. Teraz już się do nich przyzwyczaiłam.
Jestem po 2 wizytach lekarskich:
zrobiłam morfologię, glukoze, mocz, ...........itd, wszystkie badania które są konieczne w ciąży
Lekarz jednak zalecił mi dodatkowe badania, ze względu na wcześniejsze poronienie:przeciwciała kardiolipowe i antykoagulant tocznia, wyszły podwyższone.............To one odrzucają zarodka, ale jeżeli się o ich wie, można je leczyć............biorę acard oraz codziennie robie sobie zastrzyk w brzuch.
Widział też maluszka i serduszko....................wspaniałe uczucie!!!!!!!!!

pozdrawiam serdecznie

czesc madzia, wspolczuje mdlosci, dobrze ze jestes pod dobra opieka i porobilas te wszystkie badania. na pewno wszystko bedzie ok

reklama
Cześć Madzia! :-)
Ooo, to się badań narobiłaś ;-):tak::-) Super że jesteś pod dobrą opieką, i że możesz wyleczyć te podwyższone wartości. Serduszko dzidzi niesamowita sprawa :tak::-)

Do góry