reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

Kama - kochana, to jeszcze calutkie 3 tyg, nie zaczynaj denerwować się bez potrzeby!!!!

Agata - ja jak mówię, że dwa to słyszę - JESZCZE???? A co? Pytam zaczepnie i widzę te zmieszane miny i bąkania, że: oj bo ja myślałam (łem), że to już, coś mi się poyliło i takie tam:)

reklama
Witam napewno nie dam rady nadrobic zaległosci ale mam nadzieje, ze nic złego nic sie nie stało

Kama - witaj w klubie j- a tez zaczynam mieć lekkiego stresa bo mi tez będą wyciągać te wszystkie gadżety na początku sierpnia - już sama nie wiem czy boje sie bardziej tego ściągania (bo to na żywca robią ) czy tego ze niewiadomo kiedy urodzę czy tego, ze to juz tak blisko

.........ale dałysmy tyle rade to reszta powinna byc pestką

boje sie jeszcz troche o wage mojej młodej bo na ostatnim usg wazyła 1340 mam nadzieje, ze trosze podciagneła i ze w razie porodu w 37 tc to minimum osiagnie - teraz do lekarza ide 24-ego wiec zobaczymy co tam u niej słychac

wogóle ostatnio miałam straszliwe bóle głowy - nie mgłam sie ruszyc - moze to ta duchota na dworze -narazie przeszło

Kurde jak tak was czytam to zdaje sobie sprawę że to już naprawde niedługo !!!!!!!!!!!!!!!

Aqua - ciesze się ze wszystko jest ok :)).. dzielna jestes

Aqua- witaj po przerwie:-) martwiłyśmy się co tam u Ciebie...Nie martw się, Ala z pewnością dociągnie do porządanej wagi,inaczej lekarze nie decydowali by się chyba na ściągniecie pessaru?....

Anaklim-byłaś u doca??

Do Y. ostatnio zadzwoniła jego była szefowa i drze się na niego dlaczego nic nie mówi jak dziecko się chowa itd,a on mówi"Klara na litość boską dajże się jej urodzić":szok: babka była w ciężkim szoku, że ja jeszcze nie urodziłam bo z fotki jej się wydawało,że to powinno być z miesiąc temu:no:

Moja dzidzia chyba się obróciła łebkiem w dół bo kolana WYRAŹNIE czuję na górze:baffled:

Ostatnia edycja:
Synaya - tylko problem jest w tym ze ja nie mam krążka tylko jakieś "haty" to nawet nie jest szew mc donalda tylko jeszcze coś innego i do tego założone są jakieś pasy podtrzymujące i tego podobno nie mozna dłuzej trzymac niz do 37 bo moze poprzecinac szyjke. Ale to co juz osiagnełysmy z młoda uwazam za sukces

Aqua-to o tym nie wiedziałam,jakoś wbiłam sobie pessar do łba... ale i tak wierzę,że będzie dobrze,tyle już przetrzymałyście z Alą:tak:

Aqua - nie ważne co tam masz , ważne że to pomogło to sie liczy .. oby tylko Ala jeszcze troszke wagi nabrała , bo taka maciupka // Moja koleżanka jak urodziła tez Ale 2.5kg to sie bałam brac na ręce:)

aqua- najważniejsze, że dałyście razem wytrzymać w dwupaku aż do teraz!! jeszcze oby tylko malutka nabrała troszkę wagi!!!

agata- super z tą hemoglobiną:tak: gratuluję!!!

sanya- ło rety co sie tak wszyscy uczepili twojego brzucha:-D jak dla mnie to on wygląda na 8 miesiąc:-)

rety, stresujecie mnie tym ułożeniem główkowym:-p ja w dalszym ciągu czuje kolanka między żebrami:unsure:
w pon wizyta u ginki więc zobaczymy... no i pewnie jakieś usg zaleci:tak: strasznie jestem ciekawa jak tam oleńka... w końcu nie była ważona od 22 tyg.

Sanya - dobre wieści :-) A propos szyjki to tak jak napisałaś, na USG zawsze dłuższa. A w ogóle to teraz się ma prawo już skracać i to nawet specjalnie nie jest patologia, po prostu jak dużo chodzisz to grawitacyjnie dzidzia naciska. A mnie w tej ciąży jakoś nie bada na fotelu gin. Tylko USG. Pyta czy nie mam jakichś zakażeń, a że nie mam, to jakoś do fotela go nie ciągnie. Tylko cytologia była i będzie posiew przed porodem na fotelu.

Kama, Aqua - teraz już będzie z górki. Tak długo udało się wytrzymać w dwupaku, że moze być tylko dobrze. Aqua - teraz dzieci najintensywniej przybierają na wadze, wcześniej głównie rosły na wzrost, więc powinno ci szybko w miesiąc nadrobić. :tak:

Co do rozmiarów dzidź to mój był 60 cm długi i teraz jak biorę takie dzieci 50 cm to mi się wydają jakieś mocno maleńkie :-D Do czasu aż sobie uświadamiam, że nasz był lekko długawy model. :-D

A propos ruchliwości to mi się rozszalał mały demon potwornie. Znowu trochę się lepiej czuję i pewnie on też w lepszej kondycji. D. siedzi i patrzy godzinami jak skacze brzuch, bardzo mu się podoba :-D

reklama
Dziewczyny! Dzięki za potrząśniecie. Wczoraj miałam taki dziwny nastrój: panika przeplatana z płaczem. Dziś już mi lepiej, przeszło i zaczynam znów racjonalnie myśleć.
Dzięki, ze tu jesteście:tak::-).

aqua- nareszcie jesteś. Cieszę się, ze u Ciebie i Ali wszystko dobrze. A wagą się nie martw, Malutka na pewno w najbliższych tygodniach nabierze ciałka.

anaklim- trzymam kciuki.

ewa- nie denerwuj się. Oleńka na pewno jest grzeczna i przed porodem głowką na dół sie ułoży:tak:.

Do góry