reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

Ja też zaliczyłam wizytę dziś. Malutka ma się świetnie - rośnie książkowo, waży 1600g, wg usg jestem w ciąży o tydzień dalej. Ale taka rozbieżność to norma :tak: Szyjka pięknie trzyma, nic się nie dzieje. Następną wizytę mam dopiero za 4tygodnie, bo lekarz za 3 jedzie na urlop, a za 2 tyg nie ma sensu przychodzic, bo wsio jest w porządeczku. Przytyłam tylko 1,5kg, więc w normie:cool2:

Anaklim - a skąd wie, że wymirami dziecko jest w porządku?? Wzorem naszych babć po brzuchu oceniła????

Aniam - jak wyniki dobre, to tylko się cieszyć :tak: A cisnienie.....małą kawka dobrze Ci zrobi :happy2:

Artemida - spokojnie...bedzie dobrze :happy2: Większość dzieciaków układa sie główką w dół, dlaczego Twoje maleństwo ma się wypiąć na świat :-p?

Matylda - trzymaj nogi razem, termin masz na wrzesień ;-)

Ewa - hemoroidy...ojojoj...bolesna dolegliwość....:-( Współczuję..... Oby się nie nasilało....

reklama
A bo ja nie napisałam:) Kazała legnąć na kozetce i pomacała brzuch i stwierdziła, że dziecko jest ok, normal size..... No jak dla mnie - amazing....

A po co glukozę masz powtarzać w takim razie? Ostatnio miałaś źle?
Bo glukozę czasem się powtarza jak dziecko nie rośnie, albo rośnie za bardzo... no albo masz zły wynik pierwszej glukozy. Jakieś tajemnicze zalecenia :ninja2:

Bardzo chciałabym zeby mała ułożyła się główką w dół, bo mam w tym temacie jakieś cholerne schizy.

artemida, to tak jak ja:no: martwi mnie, że moja ola jeszcze się nie przekręciła (przynajmniej na wyczucie tak mi się wydaje), a do końca wiele czasu już nie zostało...

kasiulka- ciesze sie wszystko ok i twoja księżniczka tak pięknie rośnie:)

aniam- ja od początku mam identyczne ciśnienie:tak::tak: no czasami podskoczy do 105:-D

z moimi hemoroidami już lepiej:tak: posterisan jest 'boski":-D:-D

Ewa - nie martw się czytałam kilka juz razy że się dzieci potrafią przekręcić na kilka dni przed terminem .. głowa do góry :))

Kasia - podobno pierwsza glukoza była zrobiona nieprawidłowo czyli nie na czczo i tylko raz mi pobierali krew, a powinni 3?????????
Tylko, że 32 tydzień to moim zdaniem za późno na glukozę...

Ja to już sama nie wiem co z tym testem. Pójdę tak czy siak, lucozady się opiję, bo oczywiście tu się nie pije glukozy jako takiej tylko napój energetyczny.
A po południu do Tullamore z Kajem na kontrolę.Znowu 80 km w jedną stronę.

reklama
Anaklim - wcale nie musi być na czczo ten test obciążeniowy - u nas na opakowaniu glukozy pisze instrukcja do testu - trzeba zeżreć/wypić porcję i zrobić bad. krwi po godzinie (jak 50 g) lub dwóch (jak 75g). Na czczo się nie pobiera krwi, nie musi być to obciążenie na czczo (tak pisze na opakowaniu). Więc mi się wydaje że nie musisz powtarzać. Przynajmniej nie z tego powodu co piszesz.
Na test w 32 nie jest wcale za późno, możesz go sobie robić w kółko do końca ciąży (w 32 tc robi się powtórzenie jak jest coś nie tak ze wzrostem dziecka, z pierwszym wynikiem albo z cukrem na czczo). Wynik powinien być niezależnie od tc taki sam (czyli poniżej 140 mg%)

Do góry