reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

A widzisz Kasia - dzięki wielkie, tego nie wiedziałam, a powinnam, a może nie powinnam, powtarzam, że człowiek uczy się całe życie.

reklama
Dziewczyny! Potrząśnijcie mna, bo zaczynam panikować. Za trzy i pół tygodnia mam mieć ściągany krążek i po prostu się boję:baffled:. W poniedziałek mam wizytę i gina i dokladnie go o wszystko wypytam. ale zawsze jest jakaś obawa. Bo nie wiem ,czy poród zacznie sie w tym samym dniu, czy też poźniej.
Wiecie, ale i tak najważniejsze jest to, że mimo tylu komplikacji nadal jesteśmy z maleństwem w dwupaku - jutro koniec 33tyg.- i zanosi się na to, ze urodzę w terminie:-).

Nie gniewajcie się, ze zawracam wam głowy, ale musiałam sie z kimś tym podzielić. A kto mnie lepiej zrozumie jak nie inne przyszłe mamusie:-).

Kama - ja potrząsam......., może być tak że krążek tak sie spodobala szyjce , że nawet jak go ściągną to urodzisz tydzień później... Głowa do góry..., Malęństwo i tak bedzie piekne i donoszone:):):):tak::-D

Kama - przyłączam się do Klajo - na pewno wszystko będzie dobrze! Uszy do góry :tak: Czekamy na wiesci i trzymaj się jeszcze w dwupaku, jak na razie świetnie Ci idzie :-)

kama- podpisuje się pod tym co napisały dziewczyny:tak::tak: najważniejsze, że ciąża będzie donoszona:tak: a to czy urodzisz w 37, czy 40 wszystko jedno:-D dzidzia i tak będzie już w pełni gotowa na przywitanie "nowego świata":-D

Kama-będzie dobrze, kochana,nerwy są zrozumiałe ale bylaś taka dzielna do tej pory ,że wierzę że wszystko ułoży się po Twojej myśli:tak: A "zawracać nam głowy" nawet powinnaś, bo po to mamy to forum-żeby się wygadać:tak::-)

Anaklim-co tam z Tobą słonko,dawaj znać....

My po wizycie. Przybył mi 1 kg, ale to chyba ubranie i buty... sama nie wiem muszę się zważyć ponownie w domku w stroju Ewy hhehe.
Ciśnienie 120/80, szyjka 3cm w badaniu (kurka bolało jak diabli)ledwo udało mi się wsadzić nogi w strzemiona. Mała strasznie się przejęła badaniem serduszka,tak ją to zdeprymowało ,że dopiero po przyjściu do domu odważyła się ruszyć:-D ale mamy 145 uderzeń- oczywiście uroniłam łezkę jak moja córa sobie pięknie radzi:sorry2:
Fajny doktorek,młodziutki ,strasznie skupiony ,powiedział ,że wszystko prawidłowo u Małej, kazał mi tylko powtórzyć badania na toxo bo znowu mi wyszło IgM dodatnie.. 0.96 chociaż w mojej klinice stosują jakieś inne normy jakby zaniżone...także kolejne kłucie za tydzień.
A w sobotę mam usg- już nie mogę się doczekać...
Połozna pytała, czy na pewno dziecko jest jedno,kiedy "zeznawałam"... kurka czy ja naprawdę wyglądam jak wieloryb?:confused::-D

Sanya - dobre wieści. Ale te 3 cm trochę mnie przystopowały...
Kama - Jutro zaczynasz 34 tydzień - dodać 3 kolejne to będzie 37 czyli okres jak najbardziej bezpieczny. Poza tym po zdjęciu krążka możesz jeszcze ciąże przenosić. Głowa do góry!

Sanya - dobre wieści. Ale te 3 cm trochę mnie przystopowały...
Kama - Jutro zaczynasz 34 tydzień - dodać 3 kolejne to będzie 37 czyli okres jak najbardziej bezpieczny. Poza tym po zdjęciu krążka możesz jeszcze ciąże przenosić. Głowa do góry!

Artemida- mnie też szczególnie,że w poprzednim było 4.5 cm ale doktor mówi że w badaniu manualnym 1.5 cm szyjki jest niedostępne tylko na usg -przez moment jednak ziemia uciekła mi spod nóg,myslałam,że się skróciła...A czemu Cię przystopowało? Bo ja ciężko kapująca:-p:-)

kama - gdyby to nie było bezpieczne dla Ciebie i dzidzi , to by go nie zdejmowali , kochana głowa do góry .. 37 tydzień to już możesz tulić swoje dziecie , albo tak jak piszą dziewczyny jeszcze przenosić ..

Sanya - a ja na usg dopiero w sierpniu .. fajnie masz ..

reklama
Ja w temacie tego testu na obciążenie glukozą - cukier bada sie też bez jedzonka bo w razie czego diabetolog dostanie krzywą cukrową, żeby wiedzieć jak zmienia się ten cukier w czasie.

Sanya - mi ostatnio dwie różne osoby zadały to samo pytanie - to już pewnie końcówka :confused: a ja nie jeszcze 2 miesiące :sorry2:

Dzisiaj też zaliczylam wizytę u lekarza, położenie z pewnością główkowe :tak::tak: i o dziwo moja morfologia poszła do góry, co prawda nadal nie osiągam dolnej granicy bo mam 11 ale to najlepszy wynik od wielu miesięcy :-D

Do góry