reklama
kama32
Wrześniowe mamy'08
Dziewczyny! Potrząśnijcie mna, bo zaczynam panikować. Za trzy i pół tygodnia mam mieć ściągany krążek i po prostu się boję. W poniedziałek mam wizytę i gina i dokladnie go o wszystko wypytam. ale zawsze jest jakaś obawa. Bo nie wiem ,czy poród zacznie sie w tym samym dniu, czy też poźniej.
Wiecie, ale i tak najważniejsze jest to, że mimo tylu komplikacji nadal jesteśmy z maleństwem w dwupaku - jutro koniec 33tyg.- i zanosi się na to, ze urodzę w terminie:-).
Nie gniewajcie się, ze zawracam wam głowy, ale musiałam sie z kimś tym podzielić. A kto mnie lepiej zrozumie jak nie inne przyszłe mamusie:-).
Wiecie, ale i tak najważniejsze jest to, że mimo tylu komplikacji nadal jesteśmy z maleństwem w dwupaku - jutro koniec 33tyg.- i zanosi się na to, ze urodzę w terminie:-).
Nie gniewajcie się, ze zawracam wam głowy, ale musiałam sie z kimś tym podzielić. A kto mnie lepiej zrozumie jak nie inne przyszłe mamusie:-).
Kkasiulka
Wrześniowe mamy'08
Kama - przyłączam się do Klajo - na pewno wszystko będzie dobrze! Uszy do góry Czekamy na wiesci i trzymaj się jeszcze w dwupaku, jak na razie świetnie Ci idzie :-)
kama- podpisuje się pod tym co napisały dziewczyny najważniejsze, że ciąża będzie donoszona a to czy urodzisz w 37, czy 40 wszystko jedno dzidzia i tak będzie już w pełni gotowa na przywitanie "nowego świata"
Kama-będzie dobrze, kochana,nerwy są zrozumiałe ale bylaś taka dzielna do tej pory ,że wierzę że wszystko ułoży się po Twojej myśli A "zawracać nam głowy" nawet powinnaś, bo po to mamy to forum-żeby się wygadać:-)
Anaklim-co tam z Tobą słonko,dawaj znać....
My po wizycie. Przybył mi 1 kg, ale to chyba ubranie i buty... sama nie wiem muszę się zważyć ponownie w domku w stroju Ewy hhehe.
Ciśnienie 120/80, szyjka 3cm w badaniu (kurka bolało jak diabli)ledwo udało mi się wsadzić nogi w strzemiona. Mała strasznie się przejęła badaniem serduszka,tak ją to zdeprymowało ,że dopiero po przyjściu do domu odważyła się ruszyć ale mamy 145 uderzeń- oczywiście uroniłam łezkę jak moja córa sobie pięknie radzi
Fajny doktorek,młodziutki ,strasznie skupiony ,powiedział ,że wszystko prawidłowo u Małej, kazał mi tylko powtórzyć badania na toxo bo znowu mi wyszło IgM dodatnie.. 0.96 chociaż w mojej klinice stosują jakieś inne normy jakby zaniżone...także kolejne kłucie za tydzień.
A w sobotę mam usg- już nie mogę się doczekać...
Połozna pytała, czy na pewno dziecko jest jedno,kiedy "zeznawałam"... kurka czy ja naprawdę wyglądam jak wieloryb?
Anaklim-co tam z Tobą słonko,dawaj znać....
My po wizycie. Przybył mi 1 kg, ale to chyba ubranie i buty... sama nie wiem muszę się zważyć ponownie w domku w stroju Ewy hhehe.
Ciśnienie 120/80, szyjka 3cm w badaniu (kurka bolało jak diabli)ledwo udało mi się wsadzić nogi w strzemiona. Mała strasznie się przejęła badaniem serduszka,tak ją to zdeprymowało ,że dopiero po przyjściu do domu odważyła się ruszyć ale mamy 145 uderzeń- oczywiście uroniłam łezkę jak moja córa sobie pięknie radzi
Fajny doktorek,młodziutki ,strasznie skupiony ,powiedział ,że wszystko prawidłowo u Małej, kazał mi tylko powtórzyć badania na toxo bo znowu mi wyszło IgM dodatnie.. 0.96 chociaż w mojej klinice stosują jakieś inne normy jakby zaniżone...także kolejne kłucie za tydzień.
A w sobotę mam usg- już nie mogę się doczekać...
Połozna pytała, czy na pewno dziecko jest jedno,kiedy "zeznawałam"... kurka czy ja naprawdę wyglądam jak wieloryb?
Sanya - dobre wieści. Ale te 3 cm trochę mnie przystopowały...
Kama - Jutro zaczynasz 34 tydzień - dodać 3 kolejne to będzie 37 czyli okres jak najbardziej bezpieczny. Poza tym po zdjęciu krążka możesz jeszcze ciąże przenosić. Głowa do góry!
Kama - Jutro zaczynasz 34 tydzień - dodać 3 kolejne to będzie 37 czyli okres jak najbardziej bezpieczny. Poza tym po zdjęciu krążka możesz jeszcze ciąże przenosić. Głowa do góry!
Sanya - dobre wieści. Ale te 3 cm trochę mnie przystopowały...
Artemida- mnie też szczególnie,że w poprzednim było 4.5 cm ale doktor mówi że w badaniu manualnym 1.5 cm szyjki jest niedostępne tylko na usg -przez moment jednak ziemia uciekła mi spod nóg,myslałam,że się skróciła...A czemu Cię przystopowało? Bo ja ciężko kapująca:-)
kama - gdyby to nie było bezpieczne dla Ciebie i dzidzi , to by go nie zdejmowali , kochana głowa do góry .. 37 tydzień to już możesz tulić swoje dziecie , albo tak jak piszą dziewczyny jeszcze przenosić ..
Sanya - a ja na usg dopiero w sierpniu .. fajnie masz ..
Sanya - a ja na usg dopiero w sierpniu .. fajnie masz ..
reklama
agata806
Fan(ka)
Ja w temacie tego testu na obciążenie glukozą - cukier bada sie też bez jedzonka bo w razie czego diabetolog dostanie krzywą cukrową, żeby wiedzieć jak zmienia się ten cukier w czasie.
Sanya - mi ostatnio dwie różne osoby zadały to samo pytanie - to już pewnie końcówka a ja nie jeszcze 2 miesiące
Dzisiaj też zaliczylam wizytę u lekarza, położenie z pewnością główkowe i o dziwo moja morfologia poszła do góry, co prawda nadal nie osiągam dolnej granicy bo mam 11 ale to najlepszy wynik od wielu miesięcy
Sanya - mi ostatnio dwie różne osoby zadały to samo pytanie - to już pewnie końcówka a ja nie jeszcze 2 miesiące
Dzisiaj też zaliczylam wizytę u lekarza, położenie z pewnością główkowe i o dziwo moja morfologia poszła do góry, co prawda nadal nie osiągam dolnej granicy bo mam 11 ale to najlepszy wynik od wielu miesięcy
Podziel się: