reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

Ewa - ja mam hemoglobine na granicy normy czyli 12.1 , ale od ostatniego badania nie wzrosło , ani nie spadło .. jem pietruche zieloną na kanapki może to od tego ...nie wiem. może jakoś damy rade bez żelaza .. bo źle je wspominam

reklama
Kicia- ja rowniez wirtualnie sciskam mocno i trzymam kciukaski za Was....lez i mysl pozytywnie...bedzie dobrze...musi...

sreberko, biala damo- super wiesci, bardzo sie ciesze razem z Wami....czlowiek po takich newsach, az sam sie do siebie smieje...a dzidzia to czuje, wiec tez jest jej fajnie....

Ewa- kurde wspolczuje tych hemoroidow...moja sis miala przed ciaza, w trakcie i po....normalnie, az nie chce wiedziec co to za bol....wystarczylo mi jak ja slyszalam z toalety jak wyla....masakra:-:)-( jakies leki tam rozne stosowala.... a nabawila sie tego w belgii, tak zle wplynela na nia radykalna zmiana diety tzn z polskiej na belgijska...teraz juz sie troche zaleczyla, ale to tez dzieki diecie odpowiedniej, jednak musi bardzo uwazac, bo to przeklenstwo wraca, niestety....

ewa-współczuje hemoroidów wiem co to jest wyszły mi po pierwszym porodzie :wściekła/y:
tak że miesiąc nie mogłam normalnie siedzieć:szok: Ja też mam za tydzień wizyte, ciekawe jak ta moja szyjka?:shocked2:

aaa... wiecie co, odezwały mi sie hemoroidy:zawstydzona/y: i jak nigdy są cholernie bolesne:no::no: dzwoniłam do ginki i kazała zapodać sobie posterisan.., hmmm łatwo powiedzieć przy takim bólu:dry:

Ewuś-ja mam Avenoc homeopatyczna maść ,stosowałam na początku ciąży jak mój jeden stary się odezwał i odpukać nie rozniosło się (jeszcze)gorzej:tak:
No i postaraj się błonnika dostarczyć organizmowi , w aptekach lub sklepach ze zdrową żywnością jest błonnik do picia, nienajgorszy... lub siemię lniane ale to już lekko ble.Współczuję:-(
A u mnie hemoglobina drgnęła w górę, dopiero wtedy jak wróciłam do witamin, które brałam od początku ciąży. Tak to skończyła spadać na niecałe 9.Powrót na 11 uczciłam colą hehe.
Biorę 2xdziennie Tardyferon,Vegevit i kwas foliowy 5mg plus raz dziennie tabletkę Elevitu i jest w miarę..
O dziwo-żadnego problemu z zaparciami, może dlatego że jem dużo warzyw i owoców, musli i piję 4 litry mineralnej...

Hej sreberko:-) super wieści (gdzie ty się podziewałaś:-D)

Oj u mnie z hemoglobinom też nie fajnie... chociaż w maju mialam 10,6 (zlecił mi brać tardyferon 1xdziennie) czerwcu mialam 11,2(tardyferon już 2xdziennie mimo że wzrosła) a teraz 11,4... no a wizyta za 2 tyg... z tym że teraz żadnych badań nie zlecił bo stwierdził że sie nic nie zmieni... No i biore tardyferon 2xdziennie... a badania i tak sobie zrobie na własną ręke :-) a po żelazie nie mam na szczęście zaparć... chociaż nie pije aż tak dużo (bo ok 2l dziennie) ale może to faktycznie dzięki warzywom i owocom...
Co do hemoroidów to też mi sie cuś robi ale nie wiem cholerka czy to one... no ale na szczęście do wycia mnie nie zmusza to cuś...

miałam napisać wczoraj ale nie dałam rady
po wczorajszej wizycie nas wszystko ok, szyjka długa i zamknięta. Gosia układa się powoli główką w dół.
dopadła mnie wizja zostania bez opieki ginki buuuu, do 4 sierpnia będzie na urlopie. w razie "W" mam jechać od razu do szpitala. kolejna wizyta właśnie 4.08

ewuniu serdecznie współczuję paskudnych hemoroidów

Sreberko, Biała Damo, Matylda - super wieści.
Ja też w przyszłym tygodniu do lekarza. Bardzo chciałabym zeby mała ułożyła się główką w dół, bo mam w tym temacie jakieś cholerne schizy.
Ewcia - współczuję hemoroidów.
A poziom hemoglobiny był problemem na początku ciąży - teraz - póki co - wyniki świetne. Chociaż poczekam z zachwytami do wtorku kiedy to zrobię sobie badanka.

Ja mam wizytę we wtorek (15.07), a hemoroidy miałam po Kajku, modlę się mocno żeby mi nie wróciły, bo paskudztwo to okropne!
Na wszelki wypadek poproszę mamę żeby mi przywiozła posterisan....

A ja dziś byłam u lekarki ... niestety ta pani nie robi USG więc nie wiem ile mały waży ... skopał za to detektor tętna , chyba mu coś nie pasowało ..
Wyniki mam dobre , ciśnienie 100/60 więc jak ktoś ma za wysokie to może mi troszkę oddać ..

reklama
Ja po wizycie - nie wiem dlaczego kazała mi w poniedziałek powtórzyć test tolerancji glukozy, taki trzygodzinny: od 9.00 do 12.00
Niby powiedziała, że dziecko wymiarami jest ok, ale nie zrobiła USG.
Powoli jestem zniesmaczona.

Do góry