reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

reklama
Ja też wyjdę na wrzesień, bo nie mogę za długo przenosić przez cholestazę, więc jak minie parę dni po terminie to mi cesarkę strzelą na wszelki wypadek :-)

Dobra, pocieszajaca jest myśl, że nie zostaję sama, ale 3 to troche mało!! :sorry2: A wiecie, że lipcówki też się już sypia jak z rękawa...? Zaczęły oczywiście w czerwcu :-p

Moj M na ostanie kilka dni sieprnia wyjzdza słuzbowo wiec nie ma opcji żebym urodzila przed 1 wrzesnia, jestem tez zaproszona na slub 13 wrzesnia na którym chce byc wiec mam nadzieje ze Matylda bedzie posłuszna i poczeka do terminu. Tkaze zuzia idzie od 1 wrzesnia do przedszkola i b che jej towarzyszyc wtedy i to kolejny argument do trzymania sie w dwupaku najdłużej jak sie da. :tak:

kkasiulka - ja chce we wrześniu bo 30go sierpnia to ja idę na wesele i mam zamiar na nim być .. tam mogę tańcować .. a następnego dnia to mogę rodzić ..

Znam taka jedną .. rosołku zjadła .. drugie też , dwa tańce i na porodówkę , zanim się wesele skończyło to juz była córka ..

A ja dziś byłam u doktorka na badaniu oczek .. no i cóż badanie niezbyt miłe , krople najpier atropina i coś tam , potem znieczulajace , wkładaja Ci coś jakby szkło na oko i badają siatkówkę .. a łzy lecą same .. potem jak wyszłam na słońce to jak wampir wypuszczony z ciemnej skrzyni nie mogłam oczu otworzyć , jakos dotarłam do domu założyłam ciemne brylki i potem już było ok...
Pani się mnie spytała czy chce mieć cesarke .... oczywiście powiedziałm że jak nie trzeba to nie , mam wiec tylko napisane żeby skrócić drugą część porodu ..

.Mnie z jednej strony kusi rodzenie w końcówce sierpnia(termin na 12 wrzesień);-) ale tak jak wiele z was dziewczyny ,moja córa tez idzie 1 września do przedszkola i bardzo chciałabym jej towarzyszyć:tak:.

.aniam przy Lence też byłam u okulisty ,tak na wszelki wypadek;-) i po tych badaniach też ledwo patrzyłam na oczy bo było piękne słoneczko ,a w autobusie to spuszczałam wzrok bo się bałam że pomyślą iż kobita w ciąży a bierze jakieś używki,bo tęczówek w ogóle nie było widać tylko wielkie czarne źrenice:-D.

.abigail :-D widzę twoje dzieciątko próbuje już sobie nóżką drogę utorować ,fajnie to musiało wyglądać:-D.

aniam....chyba sie nie znam za bardzo, bo sama jeszcze nie rodzilam, ale chyba to dobrze dla Ciebie, ze tak Ci napisali.....krocej sie bedziesz meczyc...fajnie.....

a moj lekarz to taki sluzbista, ze jakbym go tak poprosila, zeby mnie przyjal na porodowke i cos przyspieszyl troszke (tak bym chciala zrobic jak juz maz do mnie dojedzie) to by mnie za drzwi chyba wywalil......tak, wiec zostaja nam naturlane metody....baraszkowanie w lozku i gonitwa po schodach
(dobrze, ze mam takowe w domku i nawet prowadza do sypialni heheh)
kiedys juz cos tam probowalam zagadac, ale nie dalo sie, krotko i zwiezle ucial temat......odpowiedni czas bedzie od 15 sierpnia do 15 wrzesnia....dziecko samo zdecyduje...no chyba, zeby sie cos dzialo nie dobrego...wtedy sie dziala...inaczej nie ma takiej opcji.:sorry2:

a dziewczyny, ktorych dzieci ida do przedszkola......to tez fajna opcja....urodzic w sierpniu i juz z maluszkiem starsze rodzenstwo odprowadzac.....moze nawet lepiej niz z brzuszyskiem pod nosem....sama nie wiem...pewnie wszystko zalezy od samopoczucia na koncowce ciazy (choc slyszalam od doswiadczonych mamusiek, ze koncowka jest przerabana masakrystycznie) i pozniej juz w samym połogu....

a propos terminow i wywolania.......
mam taka kuzynke....miala termin na 22 grudnia, ale ze szla na bal sylwestrowy:szok::szok:....poszla do szpitala 16, zeby jej wywolali.....tak wiec juz 20 byla w domku z dzieckiem i zaraz szybko zastrzyki na zanik pokarmu co by sie do sukni piersi zmiescily i nic z nich nie kapalo.........tym sposobem poszli na bal sylwestrowy bez zadnych przeszkod......niezle, co????

a propos terminow i wywolania.......
mam taka kuzynke....miala termin na 22 grudnia, ale ze szla na bal sylwestrowy:szok::szok:....poszla do szpitala 16, zeby jej wywolali.....tak wiec juz 20 byla w domku z dzieckiem i zaraz szybko zastrzyki na zanik pokarmu co by sie do sukni piersi zmiescily i nic z nich nie kapalo.........tym sposobem poszli na bal sylwestrowy bez zadnych przeszkod......niezle, co????
:eek::eek::szok: ja nie moge a to dobre jest:tak:

reklama
cześć dziewczyny. Robiłam wczoraj test na tolerancje glukozy 75 g i chyba mam złe wyniki:-(glukoza we krwi na czczo 6,1 mmol/l a po 2h 8,4 ......tylko jest mały chaczyk w tym wszystkim, ja nie zrobiłam tego testu na czczo tylko po śniadanku:sorry2: jakoś nikt mi nie powiedział :dry: Jak myślicie pewnie bede musiała go zrobić jeszcze raz:wściekła/y:?

Do góry