reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

Moniap 1982 ja miałam wpierw z 50 gr.glukozy na czczo po godz. 8,00mmol/l i lekarz kazał mi powtórzyć z 75gr. glukozy po śniadaniu i po 2 godz. miałam 6,7mmol/l.i ten wynik był dobry.
A tutaj masz artykuł na ten temat

reklama
Byłam z moja mamą u lekarza, z ktorym zreszta pracowalam w szpitalu. Dłuuuugo tłumaczył mi jak mam podniesc te cholerna hemoglobine, bo mimo zazywania 3x1 zelaza,od dwoch tygodni mam tylko 10,2. A poza tym mam niski hematokryt, bardzo liczne bakterie w moczu, za mało wit.K i wogole do dupy ze mna...szyjka 2cm ale miękka..martwie sie o Malenka...bo na USG wyszedł zoladek za duzy. Zbyt duzo płynow, mozliwe jakies problemy z oddźwiernikową zoladka. Przepływ jest, bo płyn byl w jelitach, ale zoladek powinien byc wielkosci serduszka, a jest dwa razy wiekszy od serca:-( reszta w porzadku. Serduszko rytmicznie pieknie bije, nogi długie, wiec powiedział lekarz, ze mam kupowac ubranka na min 64cm. :cool2: ma piękne długie po mamusi :-p, no ale skoro ja mam 178 a A.190 cm to Pola raczej bedzie długa. Za tydzien kontrolne USG. Trzymajcie kciuki. Ja ide popłakac..bo jak mysle o tym, to az mnie dusi i sciska, ze moze byc cos nie tak..:-(

Olisska - płakanie nie pomaga. Dbaj o siebie i leć za tydzień do kontroli. Z tymi płynami to trochę dziwnie jest. Nie denerwuj się bo tylko małą zestresujesz!

Olisska, Anaklim ma 100% racji, a moze dla spokoju warto pojsc do innego gina chyba ze wiesz ze to dobry lekarz, slyszalam o wielu niedouczonych lekarzach od USG.
Mnie wreszcie dopadła zgaga a jutro wizyta u gina.

Olisska głowa do góry! Mnie powiedzieli ,że na usg nereczki wyszły małej powiększone i to sporo,straszyli wodonerczem a wyszło na to,że napiła się wód i nie zdążyła ich wydalić przed badaniem i stąd cała afera... Ale sprawdzić warto:tak:
Na pewno wszystko będzie dobrze,tylko się nie stresuj za dużo, bo mała teraz wrażliwa na Twoje emocje.
U mnie hemoglobina spadła z 14 na 9 jak przestałam brać witaminy.Bujałam się miesiąc bez nich, leciała na łeb na szyję a po tygodniu powrotu do preparatu mam hemoglobinę 12.5. Biorę teraz 4 piguły rano i 3 po południu... Wątroba aż kwiczy od tych "cukiereczków" ale dobro Małej najważniejsze.

Olisska - mała Pola wyczuwa wszystkie Twoje emocje, staraj sie myśleć pozytywnie i nie zamartwiaj się tylko idź po konsultację do innego lekarza. Czasami tp g... widać na tym badaniu, u mnie poprzednim razem wcale nie było żołądka, a na kolejnej wizycie wszystko było super. Szkoda Twoich nerwów....

Olisska - tez tak myślę idz na inne usg do innego lekarza i nie czekaj tego tygodnia , po co masz sie martwić .. i napewno wszystko jest ok !!..

Olisska - dziewczyny maja racje, nie ma co sie denerwowac, ja bym powtoryla badanie bo czasem lekarz zle cos wyliczy, a czasem sprzet szwankuje. Ja w pierwszej ciazy po usg w szpitalu mialam podejrzenie niedorozwoju plodu:szok: No ale poszlam do b dobrego fachowca i oczywiscie wszystko bylo w porzadku. Takze DONT WORRY! ;-)

Aniam - a czy lekarz Ci dokladnie wytlumaczyl co oznacza skrocenie 2 fazy porodu? Bo to oznacza proznociag albo kleszcze - ja tez mialam ta opcje lub cesarke i wybralam CC. No chyba ze Cie wizja uzycia tych przyrzadow nie przeraza tak jak mnie.

Ajako - niezla ta Twoja kuzynka. :eek: Takie poswiecenie dla Balu? Jak dla mnie to szok choc uwielbiam balowac.

A co rodzenia we wrzesniu - ja tez mam plan na porod w 2 polowie wrzesnia - termin mi wyliczyli na 6 pazdziernika.

Ostatnia edycja:
reklama
olisska tez mysle ze warto udac sie do innego lekarza ... sporo sie nasluchalam jak to wybitni "fachowcy" stawiali diagnoze!!!! :no: mojej psiapsiolce wybitny najlepszy w miescie prof zawyrokowal ze malenstwo na 100% ma dawna ... oczywiscie blednie ...
nie denerwuj sie kochana tylko smigaj jak najszybciej do innego ginka ...

Bo to oznacza proznociag albo kleszcze - ja tez mialam ta opcje lub cesarke i wybralam CC. No chyba ze Cie wizja uzycia tych przyrzadow nie przeraza tak jak mnie.
o mnie przeraza i to bardzo ... a tu w uk sa na porzadku dziennym :szok::szok::shocked2:...

Do góry