reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

Olisska - fakt też, że dzieci rosną dość skokowo - może akurat trafiło na moment kiedy żołądek wyprzedził resztę. Za tydzień dwa reszta dziecka dogoni żołądek i będzie w normie. U mnie komory mózgu były na granicy normy (prawie za duże) - 2 tygodnie później reszta dogoniła i jest teraz wszystko ok. Zanim zaczniesz płakać idź jeszcze raz na USG kontrolne, najlepiej do innego lekarza na innym sprzęcie, za ok. tydzień. :tak:

reklama
Ja bylam dzisiaj u mojego gina, który jest b sympatyczny tylko b milczacy, na moje pytanie czy wszytsko Ok powiedział "TAK" i na pytanie czy M moze jechac na służbowy wyjazd w ostatnim tyg sierpniu powiedzial, ze gwarancji nigdy nie ma, ale raczej tak i wreszcie zapisałam sie na USG na koniec lipca. :tak:

No mimo wszystko nie uspokoiłyscie mnie. Lekarz jest dobry, jeden z pierwszych, ktory nauczył sie obsługi USG. Wie, ze jestem polozna i powiedzial, ze nie chce nic ukrywac przede mna. Zna mnie i wie, ze conieco wize sama, widoczny byl wiekszy zoladek, porownywal z serduszkiem. Poczekam do piatku na kontrolne USG. Martwie sie, ale staram sie o tym nie myslec za wiele.Zreszta moj A. rozwalil głowe, ma 3 szwy nad łukiem brwiowym, wic juz mam namiastke "małego dziecka" w domu.:dry:
Zycze zdrówka.

Olisska - dziewczyny mają rację , lepiej udać się do jeszcze jednego lekarza niż zamartwiać czasem bez powodu, głowa do góry...:tak:, Bardziej współczuję tego "starszego dzieciaka:" w domu:-)
Ja dzisiaj do lekarza , strasznie jestem ciekawa co tam u Hani słuchać:):):)
Zdam Wam relacje jak wróce:-)

.ida mój gin też taki "tajemniczy";-).

.olliska na pewno będzie wszystko ok,trzymam mocno kciuki.

.Ja idę jutro do gina i jestem bardzo ciekawa co powie,bo ten brzuch dalej się tak stawia i mam takie delikatne bóle jak na okres,od czasu do czasu.Mam tylko nadzieję że to nic takiego. No i jak moja hemoglobina ,bo ostatnio leciała w dół a jutro odbiorę wyniki.

.Coraz bliżej te nasze porody no i teraz ten niezbyt bezpieczny czas 8 miesiąc się zbliża:eek: .

Oliska - trzymam kciuki oby na kontrolnym wszystko posżło dobrze
Karolina - czekamy zatem na wieści

A ja sie oficjalnie chciałam dopisać do mamuś dziewczynek dziś się moje maleństwo ujawniło:-)

Abigaill gratulacje:tak:

Oliska ale dwa tygodnie roznicy pomiedzy narzadami to jest norma. Poza tym sprzet tez robi swoje.Moja ma co chwila cos tam starsze. Nie martw sie na zapas.

.abigail gratki:tak:.

.aniam w sumie to każdy miesiąc oprócz 9 miesiąca jest niebezpieczny;-) ale lekarze mówią że bezpieczniej jest gdy dziecko urodzi się w 7 miesiącu niż w 8 ,chodzi o rozwijanie się płuc ,coś w tym stylu.W sumie to wszyscy mi to wokół powtarzali już w ciąży z Lenką.

reklama
Karolinna - zgodze się tylko z tym, że wszyscy wokól to powtarzają.... Nie ma to żadnego medycznego wyjaśnienia.... To było jedno z pierwszych pytań jakie zadałam lekarzowi jeszcze w styczniu - każdy dzień dłużej u mnie w brzusiu to większa szansa dla dzidziusia. Więc lepiej jest urodzić w 8, niż w 7 miesiącu.....Ale my oczywiście rozpakowywać będziemy się dopiero po 37 tygodniu, prawda ;-)?

Abigail - gratuluję :-) Dużo koleżanek będą miały nasze dziewczyny :-D:tak:

Do góry