Ewa, ty się nie martw, bo nie ma czym, jak będzie początek września, to się zdążysz pomartwić. BTW na szkole rodzenia pokazywali nam ćwiczenia jak zachęcić maleństwo do przekręcenia główką w dół. Ćwiczeń już nie pamiętam, ale możecie na szkole zapytać
reklama
Majeczka32
Jestem szczęśliwa :)))
Ewa jak już pisałam na wrześniowych dziecko ma czas się obrócić więc nie martw się na zapas.
Ja na antybiotyku ,mam straszny katar ropny,kaszel i 2 dni gorączkę miałam.
Byłam tydzień temu na usg prenetalnym(już ostatnim) Więc tak na 1000% chłopczyk hihiihi ważył 1380 w 29 tygodniu ciąży.Pozatym wszystko zdrowiutkie i bez zastrzeżeń.Serduszko mocno bije ,łożysko wysoko u góry,pępowina działa idealnie,wód płodowych tyle ile trzeba no i termin się zgadza 02 września.
Teraz wśrodę byłam u mojego ginekologa bo brzuch mi się robił twardy i bardzo bolał.Przepisał mi no-spę (4 razy dziennie)i kazał dużo leżeć z nogami wyżej(więc leżę)
Ja na antybiotyku ,mam straszny katar ropny,kaszel i 2 dni gorączkę miałam.
Byłam tydzień temu na usg prenetalnym(już ostatnim) Więc tak na 1000% chłopczyk hihiihi ważył 1380 w 29 tygodniu ciąży.Pozatym wszystko zdrowiutkie i bez zastrzeżeń.Serduszko mocno bije ,łożysko wysoko u góry,pępowina działa idealnie,wód płodowych tyle ile trzeba no i termin się zgadza 02 września.
Teraz wśrodę byłam u mojego ginekologa bo brzuch mi się robił twardy i bardzo bolał.Przepisał mi no-spę (4 razy dziennie)i kazał dużo leżeć z nogami wyżej(więc leżę)
Ewa - czytałam kiedyś w gazecie o takim ćwiczeniu ( choc te gazety to wiadomo dzielić przez trzy co napiszą )... no więc tam było tak .. klekamy na np łóżku a ręce kładziemy na podłogę i mocno się wychylamy tak żeby brzuch był w powietrzu a nie na łóżku i robimy skłony,,, i podobno może się przekręcić bo poczuje ze jest do góry nogami .. ile w tym prawdy nie wiem , no i chyba lepiej kogoś zapytac zanim się zacznie akrobacje robić ...
Ale jak chcesz to mogę spytac na szkole o takie ćwiczenia i zobaczymy co powiedza.. mój maluch tez jest ustawiony pupą do swiata .. ale ginka kazała się nie martwić ..
Ale jak chcesz to mogę spytac na szkole o takie ćwiczenia i zobaczymy co powiedza.. mój maluch tez jest ustawiony pupą do swiata .. ale ginka kazała się nie martwić ..
KarinaNieZie
Wrześniowe mamy'08
Ja takze wspominam CC bardzo dobrze.
Ewa - nie martw się na zapas. Moja dziecina niby młodsza, ale też nadal ułożona pośladkowo. Jak trochę panikowałam z tego powodu to pani doktor mnie wyśmiała, bo mówi że teraz to się jeszcze wszystko może 10 razy zmienić.
A co do cesarki - z tego co wiem to ułożenie pośladkowe przy drugim porodzie nie jest wskazaniem do cesarki. Już sama nie wiem co gorsze....
A co do cesarki - z tego co wiem to ułożenie pośladkowe przy drugim porodzie nie jest wskazaniem do cesarki. Już sama nie wiem co gorsze....
kama32
Wrześniowe mamy'08
może faktycznie nie ma się jeszcze czym martwić, ale wiecie... przeraża mnie wizja cesarki:-(
ewa- moje maleństwo trzy tygodnie temu też było ułożone miednicowo i lekarz mi powiedział, że w takim wypadku przy drugim dziecku nie jest to ścisłe wskazanie do cc. Zaleca się poród sn. No chyba, ze waga dziecka i wymiary miednicy wykluczą poród sn. Najlepiej więc gdyby dzieciątko ułożyło się prawidłowo. I na pewno tak się stanie.
reklama
KarinaNieZie
Wrześniowe mamy'08
Podziel się: