reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

reklama
Mma do was pytanko, od tygodnia boli mnie noga, lekcewazylam to bo zaczela mnie bolec gdy duzo chodzilam, ale dzisiaj lekarz na USG powiedzial, ze to moga byc zyly i poniewaz boli mnie coraz bardziej zastanawiam sie czy isc do jakiegos lekarza, a jak ta to do jakiego, pierwszego kontaktu wystarczy? Wolalbym uniknąć płacenia. :-(

ida- sanya ma rację, do flebologa... tylko jest jeden problem- z nfz bardzo długo czeka się na taka wizytę:no::no: między innymi dlatego zdecydowałam sie na prywatne leczenie...
i jeśli mogę ci coś doradzić- nie zwlekaj z wizytą i idź jak najszybciej, bo w ciąży (jeśli faktycznie jest to niewydolność żylna) choroba bardzo bardzo szybko postępuje, wiem to po sobie:-(
gratuluje CÓRCI!!!

Kurczę, ja chyba jutro też się wybiorę do lekarza... Nie nastarczam już z chusteczkami, krew z nosa wali non stop, noc i dzień:-( plus huczy w uszach i nogi mam tak opuchnięte od kostek do kolan ,że nawet nie mam co marzyć o krótszych spodniach:baffled:
Diabli nadali, ładna pogoda a ja po kilku krokach dostaję zawrotów głowy i puszczam kawę z nosa:-D Nie dam się:-p

Sanya-na krwawienia z nosa i dziąseł bardzo dobrze działa rutinoscorbin albo sama wit. C. Nie wiem tylko w jakich dawkach. Musiałabyś zapytać lekarza.

Ewa, a a jakei moga byc objawy tej choroby z żyłami? :-)

ida, w moim przypadku najpierw pojawiło sie uczucie "ciężkich nóg" wieczorami (jeszcze w ciąży z julką), potem puchnięcie, na które również uwagi nie zwróciłam, bo wszyscy mówili, że w ciąży jest to normą, później pękające naczynka i malutkie pajęczaki- wtedy pierwszy raz wybrałam się na wizytę do flebologa i jak się okazało- w jednej nodze jakaś tam żyła główna była juz powiększona o 8 mm, a w drugiej o 6:szok::szok: (na wierzchu jeszcze to nie było widoczne)
już wtedy miałam się poddać zabiegowi, ale był sam środek lata (a w upalne miesiące zabiegów nie powinno się wykonywać), a zimą zaszłam w ciążę... i teraz dopiero prawdziwy meksyk się zaczął:no::no: wszystko zaczęło wyłazić na wierzch:wściekła/y:
także uważam, ze lepiej dmuchać na zimne...

Ewa, b ci dziekuje, juz zapisalam sie do lekarza oczywiscie platnie:wściekła/y:, zwlaszcza ze pajaczki mam od tamtej ciazy. :szok:

Sanya - odpoczywaj.
Mnie jak narazie nogi puchną tylko wieczorem. Mam nadzieję że tak zostanie.
Teraz z bijacym sercem czekam do czwartkowego USG.

Wizyta zaliczona :tak: Wszystko w porządku, dzidzi serducho bije prawidłowo, bo nie robił mi usg, a tylko echo serca. Za 3 tyg będziemy oglądać serduszko na usg, czy wsio jest OK. Mówiłam o puchnięciu nóg, ale znów powtórzył, że mam stosować dietę i 'pocieszył', że będzie gorzej....:dry: Ciśnienie w normie, zalecił mierzenie, żeby sprawdzić czy aby to puchnięcie nie jest od wysokiego ciśnienia.
Waga.....zatrważająca! Patrząc na tę sprzed ciązy, z pazdziernika, to przytyłam 8kg!! Jak ja się uniosę??
Szyjka w porządeczku.....To by było na tyle.....:happy:

reklama
Kasiulka - super, że wszystko ok, najwaznijsze e mała w porzadku, serduszko wybija grzecznie wój rytm, a szyjka zamknieta:tak: a co do puchnięcia nóg to może lekarz w twoim przypadku ma rację urok ciązy...;-)a ile ty włascicie godzin siedzisz za biurkiem ?, bo może tu jest tez problem?

Do góry