reklama
Anikaa
Fan(ka)
:-):-) WOW to gratulacje!!! moje małe (dosłownie) w 21 tygodni 387. Ale to chyba norma ze rodzic bedę małe dzieci. Mój Kubus jak sie urodził nie miał 3 kg i mierzył 48 cm... Za to teraz chłopak wzrostem jest w 97 centylu a waga...tu się nie wypowiem bo to niejadekSreberko- kawał dziewczynki w brzuchu Moja w 20 tygodniu ważyła już 500 gramów i z miejsca nazwaliśmy ją Grubaską
A swoją drogą, to cały dzień dzisiaj kopie jak szalona (teraz spokojnie, tylko czasem się przekręca) więc zapowiada się ciekawie :-)
Ja jutro już tylko standardzik-krew i mocz. W sobotę sporo ludzi ale tam na miejscu mogę zjeść śniadanie, więc dam radę;-)
W Irlandii nie robi się testu obciążenia glukozą - nie i już... Do tej pory miałam tylko jedno badanie, kolejne 17 czerwca... Gdyby nie mój prywatny gin w Dublinie i wizyta w Polsce, żyłabym w nieświadomości. Wierzcie mi, że to dla każdej Irlandki to norma.
Witam,
Ja wrócilam z USg polowkowego w 21.6 tyg. i moja córeczka waży 685 gr i ma ponad 21 cm....a z tego co wiem to waga w 21-22 tyg. to 350-400g....
Któraś z Was miala takie duże maleństwo?
Najważniejsze że jest wszystko ok, tylko wielkolud będzie, stopa ma 4 cm...
Pozdrawiam
Kasia
Ja wrócilam z USg polowkowego w 21.6 tyg. i moja córeczka waży 685 gr i ma ponad 21 cm....a z tego co wiem to waga w 21-22 tyg. to 350-400g....
Najważniejsze że jest wszystko ok, tylko wielkolud będzie, stopa ma 4 cm...
Pozdrawiam
Kasia
Anikaa
Fan(ka)
typ typem a niejedzenie to swoją drogą. np. dziś moje diecię zjadło 1/2 bułki kajzerki i kawałek arbuza. no i koniec a mamy godzinę 16.30.Mój jest w 95 wzrostu, a 50 wagi, a je za trzech, także się nie martw, bo najpewniej waga to nie od niejadkowatości, tylko po prostu taki typ
to tego akurat zazdroszczę ... nie znoszę tego badania.W Irlandii nie robi się testu obciążenia glukozą - nie i już... Do tej pory miałam tylko jedno badanie, kolejne 17 czerwca... Gdyby nie mój prywatny gin w Dublinie i wizyta w Polsce, żyłabym w nieświadomości. Wierzcie mi, że to dla każdej Irlandki to norma.
Kasiu- duża dziewczynka, taka jak moja tak jak pisałam niżej, 500gramów i 21cm już w 20 tygodniu (książkowo waga 225gramów w tym okresie) a girasy długie ja jakieś kolejne 10 cm... Ale tylko się cieszyć, każdy dzidziuś ma własne tempo rozwoju-grunt że zdrowe!
Dołaczam do mam oczekujących malej kobietki Bylam dzisiaj na USG i wszytko OK, koniec 21 tyg waga 400 gram.
Macie racje ciezko mi sobie yobrazci przepychani sie przed walecznymi starsuzkami, ale juz w srode sprobuje to zrobic.
Macie racje ciezko mi sobie yobrazci przepychani sie przed walecznymi starsuzkami, ale juz w srode sprobuje to zrobic.
reklama
Mma do was pytanko, od tygodnia boli mnie noga, lekcewazylam to bo zaczela mnie bolec gdy duzo chodzilam, ale dzisiaj lekarz na USG powiedzial, ze to moga byc zyly i poniewaz boli mnie coraz bardziej zastanawiam sie czy isc do jakiegos lekarza, a jak ta to do jakiego, pierwszego kontaktu wystarczy? Wolalbym uniknąć płacenia. :-(
Podziel się: