reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

bemienna - nawet na głównej stronie bb jest taka tabelka z zalecanymi badaniami , co i w jakim tygodniu i tam jest o tym badaniu .. u nas wszystkie to mają :))...

reklama
Sreberko- kawał dziewczynki w brzuchu:tak: Moja w 20 tygodniu ważyła już 500 gramów i z miejsca nazwaliśmy ją Grubaską:-p
A swoją drogą, to cały dzień dzisiaj kopie jak szalona (teraz spokojnie, tylko czasem się przekręca) więc zapowiada się ciekawie :-)

Ja jutro już tylko standardzik-krew i mocz. W sobotę sporo ludzi ale tam na miejscu mogę zjeść śniadanie, więc dam radę;-)
:-):-) WOW to gratulacje!!! moje małe (dosłownie) w 21 tygodni 387. Ale to chyba norma ze rodzic bedę małe dzieci. Mój Kubus jak sie urodził nie miał 3 kg i mierzył 48 cm... Za to teraz chłopak wzrostem jest w 97 centylu a waga...tu się nie wypowiem bo to niejadek :sorry2:

Mój jest w 95 wzrostu, a 50 wagi, a je za trzech, także się nie martw, bo najpewniej waga to nie od niejadkowatości, tylko po prostu taki typ :happy:

W Irlandii nie robi się testu obciążenia glukozą - nie i już... Do tej pory miałam tylko jedno badanie, kolejne 17 czerwca... Gdyby nie mój prywatny gin w Dublinie i wizyta w Polsce, żyłabym w nieświadomości. Wierzcie mi, że to dla każdej Irlandki to norma.

Witam,

Ja wrócilam z USg polowkowego w 21.6 tyg. i moja córeczka waży 685 gr i ma ponad 21 cm....a z tego co wiem to waga w 21-22 tyg. to 350-400g....
Któraś z Was miala takie duże maleństwo?
Najważniejsze że jest wszystko ok, tylko wielkolud będzie, stopa ma 4 cm...;)

Pozdrawiam

Kasia

Kasia - to kawał z niej kobietki .. ale co się martwisz , ważne że zdrowa ..

Anaklim - to chyba tylko u nas jest taka lista badań do zrobienia , a my nic tylko marudzimy na nasza służbę zdrowia ..

Mój jest w 95 wzrostu, a 50 wagi, a je za trzech, także się nie martw, bo najpewniej waga to nie od niejadkowatości, tylko po prostu taki typ :happy:
typ typem a niejedzenie to swoją drogą. np. dziś moje diecię zjadło 1/2 bułki kajzerki i kawałek arbuza. no i koniec a mamy godzinę 16.30.
W Irlandii nie robi się testu obciążenia glukozą - nie i już... Do tej pory miałam tylko jedno badanie, kolejne 17 czerwca... Gdyby nie mój prywatny gin w Dublinie i wizyta w Polsce, żyłabym w nieświadomości. Wierzcie mi, że to dla każdej Irlandki to norma.
to tego akurat zazdroszczę ... nie znoszę tego badania.

Ja wrócilam z USg polowkowego w 21.6 tyg. i moja córeczka waży 685 gr i ma ponad 21 cm....a z tego co wiem to waga w 21-22 tyg. to 350-400g....
Któraś z Was miala takie duże maleństwo?

Kasiu- duża dziewczynka, taka jak moja:tak: tak jak pisałam niżej, 500gramów i 21cm już w 20 tygodniu (książkowo waga 225gramów w tym okresie) a girasy długie ja jakieś kolejne 10 cm... Ale tylko się cieszyć, każdy dzidziuś ma własne tempo rozwoju-grunt że zdrowe!

Dołaczam do mam oczekujących malej kobietki:-D Bylam dzisiaj na USG i wszytko OK, koniec 21 tyg waga 400 gram.
Macie racje ciezko mi sobie yobrazci przepychani sie przed walecznymi starsuzkami, ale juz w srode sprobuje to zrobic. :crazy:

reklama
Mma do was pytanko, od tygodnia boli mnie noga, lekcewazylam to bo zaczela mnie bolec gdy duzo chodzilam, ale dzisiaj lekarz na USG powiedzial, ze to moga byc zyly i poniewaz boli mnie coraz bardziej zastanawiam sie czy isc do jakiegos lekarza, a jak ta to do jakiego, pierwszego kontaktu wystarczy? Wolalbym uniknąć płacenia. :-(

Do góry