reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

bemienna - nawet na głównej stronie bb jest taka tabelka z zalecanymi badaniami , co i w jakim tygodniu i tam jest o tym badaniu .. u nas wszystkie to mają :))...

reklama
Sreberko- kawał dziewczynki w brzuchu:tak: Moja w 20 tygodniu ważyła już 500 gramów i z miejsca nazwaliśmy ją Grubaską:-p
A swoją drogą, to cały dzień dzisiaj kopie jak szalona (teraz spokojnie, tylko czasem się przekręca) więc zapowiada się ciekawie :-)

Ja jutro już tylko standardzik-krew i mocz. W sobotę sporo ludzi ale tam na miejscu mogę zjeść śniadanie, więc dam radę;-)
:-):-) WOW to gratulacje!!! moje małe (dosłownie) w 21 tygodni 387. Ale to chyba norma ze rodzic bedę małe dzieci. Mój Kubus jak sie urodził nie miał 3 kg i mierzył 48 cm... Za to teraz chłopak wzrostem jest w 97 centylu a waga...tu się nie wypowiem bo to niejadek :sorry2:

Mój jest w 95 wzrostu, a 50 wagi, a je za trzech, także się nie martw, bo najpewniej waga to nie od niejadkowatości, tylko po prostu taki typ :happy:

W Irlandii nie robi się testu obciążenia glukozą - nie i już... Do tej pory miałam tylko jedno badanie, kolejne 17 czerwca... Gdyby nie mój prywatny gin w Dublinie i wizyta w Polsce, żyłabym w nieświadomości. Wierzcie mi, że to dla każdej Irlandki to norma.

Witam,

Ja wrócilam z USg polowkowego w 21.6 tyg. i moja córeczka waży 685 gr i ma ponad 21 cm....a z tego co wiem to waga w 21-22 tyg. to 350-400g....
Któraś z Was miala takie duże maleństwo?
Najważniejsze że jest wszystko ok, tylko wielkolud będzie, stopa ma 4 cm...;)

Pozdrawiam

Kasia

Kasia - to kawał z niej kobietki .. ale co się martwisz , ważne że zdrowa ..

Anaklim - to chyba tylko u nas jest taka lista badań do zrobienia , a my nic tylko marudzimy na nasza służbę zdrowia ..

Mój jest w 95 wzrostu, a 50 wagi, a je za trzech, także się nie martw, bo najpewniej waga to nie od niejadkowatości, tylko po prostu taki typ :happy:
typ typem a niejedzenie to swoją drogą. np. dziś moje diecię zjadło 1/2 bułki kajzerki i kawałek arbuza. no i koniec a mamy godzinę 16.30.
W Irlandii nie robi się testu obciążenia glukozą - nie i już... Do tej pory miałam tylko jedno badanie, kolejne 17 czerwca... Gdyby nie mój prywatny gin w Dublinie i wizyta w Polsce, żyłabym w nieświadomości. Wierzcie mi, że to dla każdej Irlandki to norma.
to tego akurat zazdroszczę ... nie znoszę tego badania.

Ja wrócilam z USg polowkowego w 21.6 tyg. i moja córeczka waży 685 gr i ma ponad 21 cm....a z tego co wiem to waga w 21-22 tyg. to 350-400g....
Któraś z Was miala takie duże maleństwo?

Kasiu- duża dziewczynka, taka jak moja:tak: tak jak pisałam niżej, 500gramów i 21cm już w 20 tygodniu (książkowo waga 225gramów w tym okresie) a girasy długie ja jakieś kolejne 10 cm... Ale tylko się cieszyć, każdy dzidziuś ma własne tempo rozwoju-grunt że zdrowe!

Dołaczam do mam oczekujących malej kobietki:-D Bylam dzisiaj na USG i wszytko OK, koniec 21 tyg waga 400 gram.
Macie racje ciezko mi sobie yobrazci przepychani sie przed walecznymi starsuzkami, ale juz w srode sprobuje to zrobic. :crazy:

reklama
Mma do was pytanko, od tygodnia boli mnie noga, lekcewazylam to bo zaczela mnie bolec gdy duzo chodzilam, ale dzisiaj lekarz na USG powiedzial, ze to moga byc zyly i poniewaz boli mnie coraz bardziej zastanawiam sie czy isc do jakiegos lekarza, a jak ta to do jakiego, pierwszego kontaktu wystarczy? Wolalbym uniknąć płacenia. :-(

Do góry