reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

Cześć dziewczyny :-)
Obiecałam że dam wam znać gdy poznam wyniki z amniopunkcji , a wiec dzisiaj dostaliśmy liścik stwierdzajacy ze nie wykryto Zespołu Downa, ani jakichkolwiek nieprawidłowości chromosomowych!!!!!!
Z tego tez liściku dowiedzieliśmy sie że to na 100% DZIEWCZYNKA!! :-):-):-)

Także dzisiaj spadł mi z serducha wiiieeellgaaachnyy kamień..
Bedziemy mieli zdrową córcie :-) nigdy wcześniej żaden list mnie tak nie ucieszył :-)
W życiu nie zrobie juz zadnych testów potrójnych itp!!!! tylko ludzi strasza :baffled:

dziekuje za kciukaski :tak: napewno duuzo nam pomogły :-)

reklama
Ewa- właśnie doktor powiedział,że wygląda na to,że jednak urodzę w terminie:tak:
Mi biodra też się jakoś poszerzyły, ale może kostki się rozchodzą?:) Łudźmy się:-D
Strasznie myślę o tych nerkach i już nie mogę się doczekać kolejnego usg....

bbezimienna-gratulacje :-) bardzo dobre wieści:tak::tak:

Wczoraj miałam USG, dzidziuś zdrowy, wszystko dobrze się rozwija. Niestety nie znamy płci, lekarka powiedziała, że dziecko wygląda dziewczynkowato, ale nie mamy brać tego do siebie. Chyba nie wytrzymam w niepewności do rozwiązania (może powtórzyć USG?)!

bbezimienna^^ i Sanya gratuluję córeczek :-)

ewa_llale Ci dobrze z tą wagą . Też dostałam asparagin , poranne skurcze łydek doprowadzały mnie prawie do płaczu, biorę już 3 dzień i dalej boli :crazy:, jaką masz dawkę , bo ja 3 x dziennie po 1 tabletce .

Bezimienna - gratulacje , dobrze że wszytko ok.. bedziesz spokojniejsza..

Sanya - super że wszystko jest ok, gratulacje :)) a co to jest ta pielektazja ?? ale ja ciemniak jestem jakiś ...

Ewa - a tobie sucharku nawet 10 kilo nie zaszkodzi ..

Wszystkim mamom swieżo po USG gratuluje zdrowych maluszków!!!
Dziewczynek, chłopców- wszystko jedno- ważne, że wrześniowe dzieciaczki rozwijają się nam prawidłowo!!! :tak:

też biorę Aspargin bo mi powieki "skakały", moja dawka to 3x2.
widzę, że wśród biorących ten preparat mam największą dawkę:-D.
brałam go także w ciąży z Matełkiem i na takie dolegliwości jak kurcze i tiki jest cudowny

Sanya - super że wszystko jest ok, gratulacje :)) a co to jest ta pielektazja ??
Pielektazja to umiarkowane poszerzenie miedniczek nerkowych płodu, co może oznaczać wodonercze (jest to stan nieprawidłowego odpływu moczu z górnych dróg moczowych, prowadzący do postępującego uszkodzenia miąższu nerkowego). Wodonercze należy do najczęstszych wad wrodzonych u dzieci (1:1000). W kilku procentach wodonercze wystepuje obustronnie. Lekarz powiedział,że całkiem możliwe, że mała po prostu nałykała się wód i ich nie wydaliła, ale nagrał mi pomiary na płytkę i zalecił kontrolę. Ja oczywiście jestem cała w nerwach, bo wiem co znaczy mieć chore nerki...ale skoro wszystko się tak dobrze układało do tej pory to mam ogromną nadzieję,że Małej nic nie jest.

reklama
I oby tak było , już teraz wiem o co chodzi , poprostu te terminy medyczne jakoś do mnie nie przemawiaja ... jak widzę taki wyraz to nigdy nie wiem czego dotyczy ,,
ogólnie nigdy nie chodziłam po lekarzach ... a jak już u jakiegoś jestem to mam syndrom białego fartucha ... czyli wysokie ciśnienie , jakies wypieki.. hi hi

Do góry